Kuningas on väistynyt, eläköön kuningas. 2 vuotta hiljaiseloa, vammojen takia on liikaa juoksijalle, tämän tiesi myös Bekele itse sisimmässään, kun asettui lähtöviivalle, sitä oli vaan vaikea lukea ulospäin käyttäytymismallista. Sen minkä huippujuoksija menettää, näkyi nyt suorituksessa, nimittäin vauhtikestävyys huippukilpailuvauhdeissa ja kun Kenenisalla ei ollut kilpailuja pitkään aikaan, niin se kovuus puuttui kestää vauhtia, mutta vielä Bekele palaa se on varma.

Mo Farah, tuo Somalian lahja Briteille, tuli näki ja melkein voitti, nuorena miehenä manteretta muuttanut mies on kehittynyt tasaisen varmasti 10 viimeisen vuoden aikana, fantastinen juoksija, kaikki käy, maasto,katujuoksut,rata, oli vauhti mikä tahansa, aina kärkipäässä,aika vaan antaa odottaa, sitä ensimmäistä kirkkainta. Oli kuin puulla päähän lyöty maalissa, kukapa ei olisi kun viimeisen 400m tykittää 52sekuntiin ja vielä tulee joku ohi, ajatelkaa juoksevat ensin rynkyttävää ja kuluttavaa huippuvauhtia 9600m ja tulevat viimeisen kierroksen kuin kasin juoksijat.

No,niinhän siinä kävi kuin edellisessä kirjoituksessa totesin olevan mahdollista, sillä Farahin naapuri synnyinmaasta tuli uusi  ja nopea nuori kestävyyskone nimeltään Ibrahim Jeilan(22v). Rohkea kaveri, joka uskaltautui myös aika ajoin itsekin vetotöihin, mutta kunto punnitaan uudestaan,sitten kun vitonen juostaa, siis lähteekö kiri yhtä herkästi, kun kymppi on jo alla, tuplaan en usko Jeilankaan yltävä, vaikka peloittavan kova kaveri onkin kyseessä.Tässä juoksussa käytettiin aikaa 25sek vähemmä, kuin Lasse suuren Olympia kympillä,siis VAAN, joten kyllä ne ennenkin osasivat juosta ja tulihan Väätäinenkin viimeisen kierroksen 53sekuntiin EM juoksussaan, joten ei ne harjoittelutavat ole muuttuneet,miehet on!

Juoksun tästä kuitenkin teki jälleen kerran Eritrean Tadese, joka laittoi itsensä likoon vetomiehenä ja onnistui hajoittamaan porukan, vaikka tiesi sen lopussa kääntyvän itseään vastaan. Milloin tämä puolimaratonin ME mies sitten iskee oikein kunnolla maratonin kimppuun, siinä saattaa olla nykyinen ennätys kevyttä kamaa, yhden kerran on jo juossut,mutta kun olosuhteet ja jänöt eivät pelitä,niin se ei oikein onnistu silloin.

Sitten Usain Bolt, tuki näki ja varasti, miten noin ennakkoasetelmissa varma voittajakanditaatti tyrii varman kullan, noin selvällä varaslähdöllä, en tiedä,vastauksia varmaan kuullaan pitkin viikkoa ja vielä senkin jälkeen, no saihan Jamaika lohdutus kullan kuitenkin kotiinvietäväksi 100metriltä.

Minulle jäi tämän päivän lenkkeilyn osalta kotiinviemisiksi  ap.2km verryt+10km 38,30min+5min verryt+5x1000m radalla nouseva vauhti 3,40min/3,36min/3,34min/3,34min/3,30min palautukset 2,30min-1,50min+verryt harjoituksen yhteisaika 1,50h  ip.Maantiepyörä 1,45 kevyt