Vihdoinkin, tätä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, mutta niinhän se on ollut jo muutaman vuonna aikaisemminkin. Saa jättää tämän peräberbian, perslandian, kuka sen mitenkin mieltää, vähäksi aikaa omaan suloiseen rauhaansa. Poistun siis suurella mielihyvällä karttaa katsoen taka/etelä lounaaseen, kohteena tutun turvallinen Torrevieja. Mennyt syksy, talvi ja Suomessakin pikkuhiljaa alkava kevät ovat menneet treenien suhteen kaksijakoisesti. Liikuttu on ollut tilanteeseen nähden riittävästi, eikä kehon paino ole päässyt nousemaan liian huolestuttavasti, siis läski, mikä läski.

Kaikki on kuitenkin valmista, lennot, majoitukset, jopa osanottomaksut on maksettu 3 kisan osalta, eikä kovin kallista ole tuo lappurintaan laitto Espanjan maalla, huikeat 44€ tuli hintaa kolmelle hienolle massatapahtumalle. Täällä peräberbiassahan et pääse lähtöviivalle edes yhteen massatapahtumaan tuolla hintaa, saatikka kisan jälkeiseen olut palautteluun järjestäjän suomin sponsori juomin. Piikkipaikkaahan pitävät Suomen ryöstöhinnoittelussa tutut tapahtumat Helsinki-City maraton, sekä Paavo Nurmi maraton, joihin hädin tuskin pääsee lähtövaatteen taakse, alle sadan euron.  

Erityisesti kuitenkin juuri tänä vuonna on erityisen hyvät fiilikset lähteä reissuun, syykin siihen löytyy, mutta ne ovat liian henkilökohtaisia tähän alkaa kirjoittelemaan, joten?. Torstaina olen toivottavasti jo lämpimässä ja siitä se oma hevoskuuri alkaa, ehkä pikkusen passaillen loppuviikosta, jotta Murciassa saisi avattua sunnuntaina kauden. Laiha kausi oikeiden kilpailujen suhteenhan on jo jatkunut puolitoista vuotta, eikä se siis tule olemaan helppoa, eikä odotukset kahden vuoden takaiseen kuntoon ole edes realistiset. Vaan eipä sillä ole väliä, miten ne juoksut menee, kunhan on mukana, se on tärkeintä. Laina Bianci odottaa tallissa ja se tarkoittaa joitakin pitkiä maalaislenkkejä, juoksun vastapainoksi..

Viime Lauantaina oli tarkoitus juosta ulkona jotain kovaa, mutta kämmenen kokoiset räntälämiskät pakottivat Kuopiohalliin, jossa tein talven ensimmäisen kokeilun oikeilla vauhdeilla, tai kokeilin miten niitä kestän. Ohjelmassa oli verryt+3km/3min+2km/3min+2x1km/3min+2x400m kovaa+verryt. Sykkeet alkaa käyttäytyä nyt oikealla tavalla ja muutenkin olen tyytyväinen tilanteeseen. Eilen tein peräberbian viimeisen lenkin täällä kuukauteen ja 3 päivään, juoksi 1.55h lenkin johon siroittelin loppu 4km matkalle 200m ja 100m irroittelua vuorotellen, jotenkin vaan alkaa tossu tuntua keveämmältä, kuin mitä se oli vielä muutama kuukausi taaksepäin ja tuosta varpaasta en sano sanaakaan, niin eipähän ole mielessä. Mutta näin! tämä aamuvuoro loppuu kello 1 ja sen jälkeen heti lähtö Helsinkiin, joten tämä mokkulayhteys katkeaa nyt ja avautuu sitten kiinteällä yhteydellä Espanjassa. Hyvää alkavaa kevättä kaikille ulkoliikkujille. Ja huom. ei kirosasan kirosanaa:)