Niin, mitä tolokun ihminen tarkoittaa. Niinistö, tuo meidän nykyinen pressa käytti tuota sanaa hiljattain ja tottahan siitä jutun juurta saatiin aikaiseksi. Rehti ja reilu ei horju eikä heilu.Muutenkin sanansa mittainen ja toiset huomioon ottava, mutta puolensa pitävä, sekä aavistuksen narsistinen on minun arvio kyseisestä ihmistyypistä. Siis määritelmä ei päde minuun, eikä moneen muuhun tuntemaani ihmiseen. Missään nimessä tolokun ihminen ei ole joo, joo mies, eikä nainen missään asiassa, korkeintaan niitä kohtaan voi hiukan olla joo joo taipuvainen, jotka eivät merkkaa muutenkaan mitään.

Väyrynen ei ole joo, joo mies, vaikka politiikasta mitään ymmärtämättömät nuoret toimittajaplantut yrittävät Patesta mediassa sellaista tehdä. On vaikka minkälaista ohjelmaa, joita nuoret toimittaja nousukkaat käyttävät ponnahduslautana päästä otsikoihin ja tietenkin jonkinlaiseksi julkkikseksi tässä maassa. Tätä tavaraa suoltaa teevee, radio, some päivät läpensä. Nykypäivän kuumin puheenaihe on maahantulijat ja keskustelu kiihtyy samalla tahdilla, kun väki vyöryy Venäjän rajan yli Suomeen..

Väyrynen on perustamassa protestipuoluetta. Tätä voisi kuvailla Paten viimeiseksi ristiretkeksi, mutta kuitenkin tosiasiasta. Olen aivan samoilla linjoilla Väyrysen kanssa mitä tulee pakolaiskysymykseen, mutta miksi ihmeessä miltei setsemänkymppinen veteraanipolitikko laittaa itsensä peliin, kun pitäisi keskittyä arvokkaaseen tressittömään loppuelämään.

Ei nämä matuongelmat lopu siihen, jos tuleva puolue saa siihen tarvittavan kannatuksen.Venäjän Putin on käyttänyt tilannetta jo pitkään hyväksi ja varsinkin Putinin suosio perustuu Krimin niemimaan, sekä Turkin hallituksen tukemaan voimannäyttöön.

Vanha klise, hajota ja hallitse ei toimi enää nykyaikaan, koska se on jo nähty mihin se johtaa. Kuka muka hallitsee tänä päivänä Irakia, Libyaa, tai vaikkapa Syyriaa, minkä tuhotyö on vielä kesken. Venäjä on häikäilemätön, käyttää tilannetta suistaa EU kuilun partaalle pakolaisvirran ansiosta. Antaa käyttää maataan läpikulku reittinä, mutta ei kotouttamis paikkana ei siis heru sen enempi turvapaikkaa, kuin sosiaalitukea. Venäjä antaa tulitukea Syyrian hallitukselle kapinallisia vastaan. Pakolaisvirta ajautuu ensin Natomaa Turkkiin ja EU jakaa avustusrahaa sinne. Huvittavinta on, että USA tukee Syyrian kapinallisryhmiä, jotka ovat islamisteja ja jihadisteja.

 

Jäävuoren huippu on nähty, mutta paljon pahempaa on luvassa, kun ovat alkuun päässeet. Saudi Arabia on kääntänyt selkänsä pakolaisille, koska eivät halua ongelmia, niitä kun tuntuu siellä olevan omastakin takaa, terroristeista lähtien. Nyt kuitenkin Saudit olisivat valmiita yhteiseen maahyökkäykseen Syyriaan ja kohteena olisi ISIS, tai niin annetaan ymmärtää. Pitää kuitenkin muistaa mikä oli USA ristiretken tarkoitus Irakiin. Ei se ollut Saddam Husseinin syrjäytys, vaan ÖLJY. Kuka hallinnoi maailman öljyä, hallitsee myös maailmapolitiikan arkipäivää lähetystä. Koko arabikeväästä lähtöisin olevat asiat nivoutuvat öljyn ympärille. Ne jotka sitä hallinnoi, määräävät myös asioista, koska maailma tarvitsee öljyä.

Maailma on aina ollut sotaisa ja varsinkin nykypäivänä alkaa tilanteet kärjistyä. Toivottaavasti ei kuitenkaan tälläisiin mittasuhteisiin, sillä tämän silppurin seuraksena ei voittajia ole. Näin levotonta analyysiä tulevasta konfliktista heittää kehiin jotkut sotaasiatuntiat rapakon takaa klikkaa tästä  http://mvlehti.net/2016/02/16/alkaako-iii-maailmansota-ensi-viikon-sunnuntaina/