Menneen viikolopun kovin rypistys kansainvälisessä urheilussa koettiin tuolla kaukana kaikesta, eli Hawaijin saarella. Siellähän on totuttu, että kun aletaan urheilemaan, niin tehdään sitä koko rahan edestä ja ihan ajan kanssa.  Ryf, Daniela ja edustamansa Sveitsi on ottanut tilanteen haltuun naisten pro puolella, yhtä vakuuttavasti, kuin muuan Wellington aikoinaan. Maalissa oli aikaa tuuletella noin puoli tuntia, ennenkuin seuraavia alkoi loppusuoralle kammeta. Hienoa, vai kenties liian hienoa, aika näyttää, mutta niinpä vain pomppi kuin aito luonnonlapsi maaliin tullessa, eikä ollut moksiskan kisarupeamasta, sillä kisatonus piti loppuun asti. Tältä taas näyttää aito kaikkensa antaminen ironman kisassa, missä lihastonuksesta ei ole enää tietoakaan Sian Welch & Wendy Ingraham - The Crawl - 1997

Suomen Kaisa Lehtonen jatkoi jo ennestään hienoa kautta ollen lopulta viides. Miten korkealle tämä kausi nostaa Kaisan arvon urheiliatoimittajien raadin edessä, kun vuoden urheilija titteliä aletaan arpoa, jää nähtäväksi. Mutta ainakin nyt on selvää, että kannatti unohtaa olympia unelma perusmatkalla, kun laariin on alkanut ropista muutakin kuin naljailua. Ja nyt kun urheilija alkaa vihdoin saada takaisin kovalla työllä sijoittamiaan roposia on paljon helpompi olla ja panostaa yhä tiukemmin lajiinsa. Helpotus sinällään Olympiakomitealle, sillä ei tarvitse edelleenkään raottaa tukikukkaroa Kaisalle, koska matka on väärä:). Mitähän muuten asiasta on mieltä kansaedustaja Pauli Kiuru, tuo meidän kaikkien aikoijen menestynein triathlonisti.

Aikoinaan ennen wolkkarin kohua sanottiin, että Saksalaiset osaavat tehdä auton ja Italialaiset maantiepyörän. No, osaavat se sakut muutakin, nimittäin miestriathlonistin. Tämän vuoden kisaa miesten osalta dominoi jalkapallomaa Saksa, sillä peräti kolme parasta  tuli sieltä. Jan Frodeno oli paras, niin kuin on ollut miltei kaikissa edellissäkin kisoissa täysilla matkoilla viime ja tänä vuonna. Alimatkoilta pitkälle matkalle. Vuonna 2008 Peginjin olympiakultaa perusmatkalla, joten pitkän ja osittain kivisenkin tien on joutunut tämä hapankaalista tutun maan urheilija tekemään. Niin, näillä täyden matkan tri ihmisillä on tapana sanoa, että TEIN täyden matkan, tai kysyä teitkö tai aijotko tehdä. Outoa, suorititko tai aijotko suorittaa kuulostaisi urheilullisemmalta.No niin, nyt ylös ja ulos:)