Kaikki hyvä loppuu aina ajallaan, mutta vielä parempaa on luvassa. Tuleva talvi mitä kovasti odotan ja lähinnä sitä pilkkikauden avausta, missä saa korkata ensi jäät ahvenen kiilto silmissä. Tosin, on tämä mennyt sulavesikausi ollut yltäkylläisen mahtava kaikilta osin, mutta jos vielä muutaman kerran pääsee ensi viikolla hurauttamaan ottipaikoille niin hyvä:)

Mutta tuleva talvi tuo myös mukanaan paljon muuta, kuten esimerkiksi Puijolla maaliskuussa sivakoitavat maakuntaviestit. Sitä ennen helmikuussa nuorten SM hiihdot ovat se H hetki, mikä mittaa Puijon uudistuneet kansainväliset mitat täyttävät hiihtoladut. Paljon on siis tapahtunut noiden uudistuneiden latuverkostojen suhteen ja maansiirtotyöt uusine siltoineen ja laturofiilien suhteen. Mutta nyt alkaa olla valmista, siis lunta vaille valmista. Mutta tuolla säilötyn lumen määrällä ei kovin kummoista lenkkiä tehdä, joten kovasti kaivataan aitoa luonnon lunta.

Ja kansainvälistäkin väri tullaan näkemään seuraavan neljän vuoden periodilla Puijon hyppyrimäissä ja rotkoissa. Nimittäin Mika Kojonkoski teki sen taas, eli tipahti kuin kissa jaloilleen kovasta pudotuksesta Humu arvostelu ryöpytyksestä. Joka tapauksessa nyt mika on taas omalla alallaan, eli mäkihyppely johtajana ja virallinen titteli on High Performance Director of Team China Ski Jumping. Kauaa ei Suomen mäkineuvonantajan pesti kiinnostanut, kun Kiinalaiset tulivat "ison sopimuksen" kanssa kosimaan Kojonkoskea huippujohtajan pestiin. Nyt ei pelata pienillä rahoilla vaan piikki on niinsanotusti auki seuraavat neljä vuotta ja arvatenkin palkka sen mukainen. Teemalla  from zero to hero, tehdään Kiinan Pekingin olympialaisiin kelpo mäkijoukkue, enkä yhtään epäile etteikö Kiinastakin löydy vähintäin Japanin kaltaisia kamikaze lentäjiä.Mutta kun se alastulo on sitten jo toinen juttu:)

Uimahallin hevosmiesten tietotoimiston uutiset kerkesivät jo kertomaan ilkeästi, että Kiinalaiset ovat tulleet Suomen hyvinvoinnin pääkaupunkiin:)..:) eli Kuopioon ilmaiselle ylläpidolle kaupungin toimesta. Saamani sisätietopiiritiedon mukaan asia on juuri toisinpäin, joten kateelliset ja katkerat savolaiset voivat nukkua helpottunein mielin  tulevaisuudessa tämänkin asian suhteen.

Treeni, eli pääkallo paikkana tulee siis olemaan Kiina miehille ja naisille Puijo ja sen puhdas luonto seuraavat neljä vuotta. Ja tuon kaltaista toimintaa minä arvostan, että Mika tuo näkyvyyttä ja toimintaan Kuopioon, sillä liian monta vuotta Puijo on uinunut ruususen unta, HYVÄ MIKA. Tosin heti perään heitän epäilevän kommentin siitä, että Kiinalaisista tehdään ihan oikeesti 4 vuodessa olympiatason mäkimiehiä zero tasolta kun lähdetään liikenteeseen.Muistan aikoinaan, kun Kenialaisista yritettiin tehdä Suomessa hiihtäjiä ja loputulos oli mitä oli. Mutta jos niin käy, että Kiinalaiset hyppivät pitempiä siivuja kuin Suomalaiset Pekingin kisoissa, voi härmäläinen mäkikulttuuri katso itseään peilistä ja samalla näyttä sitä keskisormeaan sille, joka sieltä peilistä virnuilee.

Muista vielä elävästi kauan sitten, kun erään kerran hölkkäilin Puijon hiihtostadionin läpi ohi sen nurmikentän. Oltiin saatu talvella korkattua käyttöön se K 120 mäki, minkä avaushypyn suoritti Ari-Pekka Nikkola aikoinaan ja sitä mäkeä ja sen tarpeelisuutta ajoi silloin ponnekkaasti juuri Kojonkoski. No minä siinä kesäpäivän iltana juostessani katsoin kun Mika ohjeisti sen ajan pestissään Norjan mäkijoukkueen tekemisiä siinä nurtsilla, mutta tuskimpa Kojokaan olisi arvannut että joskus 2018 hän ohjeistaa Kiinan mäkikaartia samoissa paikoissa. Onko ympyrä sitten sulkeutunut, jää nähtäväksi.

Tuossa jokin aika sitten taaksepäin satuttiin istumaan vierekkäin Lippumäen "kuumassa" saunassa Kojon kanssa ja painelin siinä löylyä lissee. Läksin siitä sitten pois ja kysäisin vielä lähtiessä, että painasenko vielä löylyä, johon sain vastauksen, että riittää. Kerrankin osasi pitää turpani kiinni, vaikka piru hyppäsikin olkapäälle kehoittaen kuittaamaan, että pitäishän sinun kuumaa kestää, kun nuo humu jälkilöylyt olivat niin lämpimät:)

Ei Kojonkoski ole helpo lähestyttävä tavan pulliaisen näkökulmasta katsottuna. Mika on pyörinyt liian kauan "isoissa" ympyröissä ja isoissa kabineteissa, vieläkin isompien pomojen ja vaikutusvaltaisten urheiluvaikuttajien seurassa, mikä on muokannut hänen luonteestaan omanlaisensa persoonan. Mutta niinhän ihmisen luonteenpiirteelle käy, se muokkautuu sen mukaan, missä ollaan, mitä tehdään ja eritoten mihin pyritään ja tämä oli hartpsykoanalytik.

Saudit ottivat hengiltä epätoivotun kansalaisen. Tekaistu selitys, minkä purematta nieli, tuo USA ensimmäisen naisen mies alias Trump,tosin taaksepäin samalla hekotellen, mikä taas ei vakuutanut ketään muutakaan vähänkään järjissään olevaa ihmistä. Mitä tähän voi muuta todeta, kuin että Putinilaiset hoitavat asian myrkyillä ja Saudit paloittelukirveellä ja sahalla. Selitys, että nyrkkitappelun/kidutus seurauksena olisi tuo toimittaja poloinen heittänyt veivinsä on ihan vielä ymmärrettävää, MUTTA minkä takia se body on pitänyt paloitella ja siirtää jonnekkin tuntemattomaan aavikon kolkkaan tai jätemyllyyn.Maailma on muuttunut, missä kukaan ei ole suojassa mistään. Ase/ öljy diilit kylvävät tuhoa niin yksityisiin ihmisiin, kuin erinäköiset maiden ja hallitus/kapinalliset selkkaukset, missä öljyrahoilla ostetut aseet kylvävät kuolemaa.

Viikolla almanakan mukaan, tulee taas yksi naula/vuosi lisää ikäkirstuun. Meikä aikoo juhlistaa tapahtumaa vänärillä kiertämällä tartania tietyn kierrolukumäärän verran, plus ekstraa siihen päälle puolitoista kierrosta lisää. Mutta silloinhan se on yhtä kuin ratapiikki minun veressä:)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!