Paluu vanhaan uuteen vai mitenkä se nyt meni. Kesälomat on sitten pidetty tätä nykyä viimeistä kertaa, tai niin ainakin olettaisin. Tarkoitan tällä sitä, että seuraavan kerran on tai alkaa se piiiiitkä loppuajan loma nimeltä eläke.

Mutta sitä ennen on vielä tsempattava itsensä hurmokseen uudessa uljaassa Kuntolaakson uimahallissa, joka avasi ovensa 3.8.2020 ja minnekkä minäkin jouduin lusimaan viimeisen vuoden.Mitä kaikkea kesäloma sitten sisälsi tänä vuonna. Ihan sitä tuttua juttua, mitä näin niinkin vanhalla ikäluokalla tehdään.Minulla painopiste on tutun turvallisissa lajeissa kuten pyöräilyssä juoksussa. Kalastusta tietenkään unohtamatta ja kesälomaan luonnollisesti kuuluu kerätä talteen hilla, mustikka ja kohta puoleen vielä puolukkasato.

Mitä muuta sitä kerkeää enää tekemään, sillä pitäähän sitä huilatakkin.

Mitäs maailmalla. Korona jatkaa olemistaan ja pitää ihmisiä varpaillaan, vaikka välillä näyttää, että ihmiset ovat unohtaneet hygienia käytännön, eli ollaa tuudittauduttu oletukseen, että tauti on ohi. Ei ole eikä tule olemaan pitkään aikaan. Toinen aalto tulee, kun on tullakseen, mutta takuuvarmasti. Miten pahana, sitä ei tiedä kukaan. Se että aletaako laittamaan erinäköisiä laitoksia ja halleja kiinni, sekä noita ravintoloita, niin sittenpä ollaankin taas lirissä, tai sitten ei olla.

Urheilurintamalla eletään vähän niinkuin välivuotta, vaikka väkisin yritetään vääntää joitain lajeja, jotta saadaan jonkinlainen uskottavuus ja usko urheilun välttämättömyydestä. Onhan se tärkeää, mutta miten tärkeää jää nähtäväksi.Kalevan kisat oli ja meni, eikä siellä tulostaso päätä huimannut, mutta sijoituksistahan siellä kilpailtiinkin, vai mitä. Vanhoja mestareita leivoittiin, kun mm. Kiekari ja Kruker olivat meno ja heittotuulella. Lyhyesti ilmaistuna Turun kisat olivat koronan takia hiukan laimeat välivuoden SM skapat.

Etiooppian ja Kenian pojilta vietiin sitten yksi kestojuoksun ME. Pahan tekijänä oli Ugandan 23-vuotias Joshua Cheptegei joka juoksi 5000 metrillä uuden maailmanennätyksen. Eipä ollut poika edes hengästynyt missään vaiheessa kisan aikana, mikä kyllä kertoo sen, että aivan kaikki ei ole kohdillaan ajatellen ihmisen luonnollista kehon toimintaa, kun äärirajoilla mennään.

Talous kyykkäsi koko maailmassa, niin myös Suomessa. Euroopan unioni yrittää pelastaa unionia jakamalla ilmaista rahaa eri valtioille. Massivinen vajaan 1000 miljardin tukipaketti kyllä auttaa selviämään pahimman yli, mutta entäpä sitten kun koronan toinen aalto alkaa iskeä ja maailmaa aletaan sulkea rajoitteilla. Mistä Eu taikoo toisen kerran saman määrän massia valtioille.

Valko Venäjän Lukasenkolle, tuolle nykyajan viimeisimmille diktaattorille on alkamassa kovat ajat. Itsensä vaalivilpillä ties monennenko kerran pressaksi valinnut pelle saa vastaansa yhä ponnekkaamman kansan vastustamaan olemassa oloaan. Ei taida uskaltaa ressukka järjestää uusia valvottuja pressan vaaleja, kun tietää lopputuloksen. Tosin ei niitä taida edes tarvita.

Rapakon takana eletää pressan vaalien esiaikaa. Trumppi pelaa sitä tuttua peliä, mitä nyt miljardööriltä voi odottaa. pressakisan toinen osapuoli Biden ja hänen nimeämänsä varapressa Kamala Harris on kuulemma todella häijy ja KAMALA ihminen, niin kuin jo nimi velvoittaa. Oma veikkaus on että toista kautta ei Donald saa USA ykköspallille.Joutuu istumaan omien palliensa päällä ja kasvattamaan omaa hyvinvointiaan ja omaisuuttaan hellän Ivanan  sylissä. Ja jos Ivana alkaa tuntua liian vanhalta, niin voihan Donald tehdä vaikka Danyt, eli Ilkka Lipsaset.Tulijoita kyllä löytyy, nääs kun se on tuo raha mikä määrää, kuka menee ja kuka käskee, muusta puutteesta nyt puhumattakaan.

Mutta tästä se taas lähtee. Mennään kohden syksyä ja talvea se on varma, muu on sittenkin hiukan epävarmenpaa. Minkälaista on sitten luvassa, johtuen tuosta koronasta, jää nähtäväksi.

Ja näin on taas peruttua yksi lupaus blokikirjoitusten lopettamisesta. Taidan osallistua perumisen SM kisoihin:)