Toinen aalto hyökyy koronan muodossa muodostaen uuden pattitilanteen moniin maaosiin ja valtioihin. Ranska on laittanut sulkuun monet kaupungit tai ainakin kovat ukaasit asukkailleen siitä, miten tulee liikkua ja käyttäytyä yleensäkkin. Kuppilat sulkevat ovensa hyvissäajoin ja kohta ollaankin siinä tilanteessa, että ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan noin niinkuin huvinvuoksi liikkumisen suhteen. Thekin pääministeri ei omasta mielestään ole onnistunut koronan suhteen ja pyytelee anteeksi kesäistä suhtautumistaan viruksen suhteen siitä, että oli ollut liian lepsu rajoitusten suhteen.

Ruotsi taas ei pyytele anteeksi mistään. Siellä mennään talous edellä vaikka hamaan tappiin tyyliin karsikoon virus heikoimmat, koska eihän niistä ole muutenkaan mitää hyötyä taloudelle. Kuluerä mikä kuluerä.

Suomen talous nojaa tai aikoinaan nojasi aika paljon metsätalouteen ja selluu. Isot paperikoneet jauhoivat kaikenlaatuista paperia mailmalle ja kaikki oli hyvin. Varsinkin hyvin oli tehtaiden työtekijöiden palkkataso, mikä oli ja on kansaedustajien palkkatasoa. Muista varsin hyvin, kun hyvinsyöneen näköinen paperiliiton pääjehu Jouko Ahonen ajoi ja puolusti työtekijöiden palkan korotuksi, syystä kun vienti vetää. Saksankaan paperimiehet ja naiset eivät pärjänneet palkkavertaulussa, eikä pahemmin minkään muunkaan maan työntekijät. No onhan se toisaalta hyvä, että edes jossain ammattiryhmässä Suomi pärjää muulle maailmalle.Tosin nyt on alkanut paperimiehet kerjäämään sympatiaa lähinnä siitä syystä, kun tehtaita laitetaan kiinni ja ukkoa ja akkaa laitetaan TE keskuksen sivuille työttämäksi työnhakijoiksi. Voi voi kun surettaa. Olisiko kanattanut olla hiukan viisaampi ja laittaa vuosikymmenten saatossa joka hirmupalkasta sivuun, eli säästöön, niin nyt irtisanotut voisivat ottaa kevyemmin ja huilin jälkeen alkaa kouluttaa itseään vaikka lähi/sairaanhoitajaksi. Toisin siinä ammatissa ei sitten ollakkaan suojassa ja palkkakin on ihan jotain muuta kuin paperiaikoina.

Tätä samaa konstia voisi oikeutetusti käyttää tänä päivänä sairaanhoidon ammattilaiset. lisää liksaa, niin kuin aikoinaa paperimiehet tai laitetaan lappu luukulle, tyyliin ei sairaanhoito mahdollisuutta. Minun mielestä asia olisi ihan bueno, koska kyseisen ammatin edustajat asettavat nyt itsensä ja oman terveytensä alttarille tämän koronaepidemian takia. Ei ole helppoa olla nyt sairaanhoidon ammattilainen yhä kiihtyvämmässä virustilanteessa. Ja se palkkataso rikkaisiin ja hemmoteltuihin paperimiehiin on aivan huippuvaltava, eikä kartonkiukkojen ja akkojen tarvitse vaarantaa edes omaa terveyttään.

Itse en tarvitse sen enempi kartonkia, kuin kortonkiakaan. Mutta sairaanhoito jos kohdalle sattuu on ensiarvoisen tärkeää, joten??

Omat. Kelit kylmenee ja pidot huononee. Kesäkalastus alkaa olle taputeltu, tai onko ihan vielä. Maastopyörää pimeässä metsässä otsalampun varassa, aivan huikean hienoa puuhaa ja mattohöntsäilyä yhä kankeammalla ropalla.Pimeässä on muutenkin viisasta pysyä tällä pärställä, eipähän ihmiset säiky jos vastaan tulevat tai kohdalle sattuvat.

Kohta kolahtaa taas yksi naula arkkuun, kun vuosipäivä vaihtuu. No sehän tietää kyseisenä päivänä vänärillä 63 kierrosta.Onhan se tämänkuntoiselle rapaukolle ikävää lähteä vääntämään radalle piikkiä (25km) mutta kun tarpeeksi hiljaa lähtee ja varaa aikaa puoli päivää niin eiköhän siitä jotenkin selviä hengissä.

Hyvää alkavaa koronatonta viikonloppua kaikille.