Minun Kuopioni on. Onhan se vaikka mitä, mutta eihän kaikki ole ihan ok, jos sitä järjellä ajattelee. Mutta kannattaako kaikkea järjellä ajatella jos loppulauselmana on järjettömyys. Kuopion pyrkii kovalla yrityksellä isoisten kaupunkien joukkoon mainostamalla vetovoimaisuuttaa. Kaikki tämä tapahtuu kustannuksista välittämättä, mutta kun on vauhtiin päästy, niin vaikeaahan sitä huippuvauhdissa olevaa junaa on hetkessä pysäyttää. Karavaani laukkaa ja koirat haukkuu mutta?.

Suomi harmaantuu nopeasti, niin myös Kuopio, mutta siihen ei nyt ole aikaa päättäjien mielestä. 20 vuoden päästä meillä on yli 400.000 yli 75 vuotiasta enemmän kuin tällä hetkellä, siis Suomessa. Se on jättimäinen haaste myös senioriasumiselle, sillä maa on revennyt kasvaviin ja tyhjeneviin seutuihin. Niin myös Kuopiolle tulee käymään, sillä senioriasumiselle ei ole resusseja ja jos niitä ilmaantuu, niin ne tulevat olemaan niin kalliita, että ei niihin ole varaa pienieläkeläisillä vanhuksilla. Muunmuassa  tätä asiaa halutaan tietoisesti siirtää ja juuri kaupungin kovapalkkaiset päättäjät ovat niitä, jotka tilanteesta nyt alta juoksevat karkuun.

Yksi esimerkki Kaupungin imitsin nostattamisessa on nyt se että matkitaan isoja kaupunkeja muuttamalla kaupungin hallituksen puheenjohtajan vakanssi täyspalkkaiseksi. Vaivaiset 5000€ on pestin hinta veronmaksajien kukkarosta ja päälle osa aikaiset hallituksen toisen puheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajien palkat. Ja kun pesti kolahtaa kohdalle, voi oman päätyönsä palkan päälle saada massia viistuhatta euroina hallituksen puheenjohtajan työstä on varmaankin eläkkeelle hyvä jäädä köllettelemään, kun senioriasumisen kustannuksilla ei ole mitään merkitystä. No vitsi vitsi, ei niillä eläkkeillä senioriasumiseen tarvitse vaivautua, kyllä oma sviitti hoitajineen järjestyy muitta mutkitta.Yksiin ei käy onnen lahjat, ei niin ei sitten millään. Ja toisaalta ihmettelen miten joku jo näkyvässä ja erittäin vaativassa ja hyväpalkkaisessa virassa oleva ihminen voi ottaa vielä Kaupungin hallituksen puheenjohtajan toimen hoidettavakseen. Eikä siinä käy niin ,että ajan myötä molemmat toimet tai niiden ammattitaidon pätevyysvaatimus kärsiin, koska kun tuo käytettävä aika on vuorokaudessa aika rajallinen.. Toki ymmärrän, että kun on monta näkyvää virkaa hoidettavan on se aika hyvä cv siinä vaiheessa, kun uutta kaupunginjohtajaa aletaan hakea.

Jumalasta seuraava on poissa. Diego Maradona nukkui ikiuneen ja potkii toivon mukaan autuaimmilla peliareenoilla jo nukkuneiden pelimiesten kanssa. Napolissa Jumalan asemaan noussut Argentiinan pallovirtuoosi oli aikaansa edellä, eikä siitä kahden sanaa. Nyt kuitenkin lopullisen rauhan saanut Diego, joka "jumalan kädellään", siis omallaan sohi Englannin laulukuoroon isoissa kisoissa ja jälkiruuaksi hoiteli Saksan oli monien mielestä se kaikkein paras vihreällä verralla.

Ja jotta ei unohdeta aivan kokonaan urheilua, mihin aiheeseen lupasin jo reilu kymmenen vuotta sitten tässä blokissa aika paljon paneutua, niin otetaampa ennen hiihtoasioiden alettua aiheeksi vaikka ultra juoksu. Eräällä sivustolla väänsivät oikein urakalla vertaamalla kestävyysjuoksua ja ultraa keskenään, miksi. Onhan molemmat selkeää kestävyysurheilua, mutta siihempä se sitten jääkin. Siellä esimerkiksi otettiin esille hapenotto millit ja miten joidenkin mielestä tärkeää on omata hyvä hapenotto ultrassa. No eihän hyvästä hapenotosta ultrassa haittaa ole, mutta ei siitä kovin suusta hyötyäkään ole koska se tuo matkavauhti satasella on kuitenkin aika rajattu alue ja se on kaukana esim. vk rajasta, siis sinne alaspäin. Asian tiivisti aikoinaan eräs minun kilpakumppani hyvin. Oli kova ukko oli se ja se kertoi , että meneehän se satanenkin, kun ei ajattele, koska kyllä ne jäsenkivut tulee kuitenkin ajallaan esim. kesäyön unelmassa (100km). Mutta maratonilla kyllä joutuu jo ajattelemaankin, että saa vauhdin säilymään lähellä vk kynnystä tai sen pinnassa loppuun asti. Kyseinen herra voitti Hartolan kesäyön unelman todella kovalla ajalla ja maratonkin sujahti todella mallikkaasti aina 2.20h pintaan.

Sitten vielä hiihtourheilua. Rukalla avattiin ja samalla taidettiin lopettaa mc tältä erää. Niskaset olivat Kuusamossa odotetusti Suomen parhaat menestyjät, mutta Hakola ja Mäkikin olivat iskussa. Krista on aivan kuutamolla, syystä mitä ei taida tietää oikein kukaan, paitsi itse hiihtäjä. Mutta jos ei kulje niin mitä sitten, eikun perustyön ääreen, eli sorvin ja uutta matoa koukkuun, sillä onhan tässä vielä kautta. Jos kuitenkin käy niin, että koronan takia tämä kausi ja varsinkin MM hiihdot jää suihkimatta, ollaan tilanteessa piste.

Korona. Laittakaa tai käyttäkää nyt HELVETISSÄ niitä maskeja hyvät kansalaiset aina, kun tilanne vaatii. Jos ette käytä, niin kohta tilanne vaatii sitä, että ollaa helveti portilla koputtelemassa tyyliin, pääsiskö sisään.Rokote on jo tosin tulossa. Itse olen kallistumassa tuon itänaapurin tuotteeseen nimeltä sputnik,jonka nimi on sama kuin maailman ensimmäinen maatakiertävä avaruus luotain. Miksi siis Sputnik. No siksi,että sillä pääsee takuuvarmasti taivaaseen😀

Omat. Ovat ainakin hampaat ja motivaatio liikkua ulkosalla. Mutta ottaa pattiin, kun näyttää siltä, että jäiden tuloa saadaa odottaa pitkälti tammikuuhun. Otin hullun tavoitteen Joulukuuksi juoksun suhteen. Kevyttä aerobiaa olisi tarkoitus höntsäillä tasa luku kilometrejä. Olettaen, että paikat kestää, siis ei hampaiden paikkojen vaan jalkojen.

Seuraavan kerran sitten ennen joulua jotain.