Niin se vuosi on vaihtunut ja nyt mennään kukonaskelin kohden kevättä. Askel aina siivittää päivää aina pienen hetke pidenmäksi ja samalla se lisää motivaatiota tekemisiin. No nyt kohta eletään vanhan kansan sanoman mukaisesti sitä talven kaamosta, eli sydäntalvea. 

Tilanne on outo hyvin monelle ja samalla aika epävarma siitä, että mitä se vuosi tuo tullessaan. Sillä nyt kun on öpaut vuosi tämän korona hässäkän alusta ja hyvin harva ei oikein vielä jaksa uskoa ihan oikeasti parempaan huomiseen on parasta terapiaa ulkoilla kuka milläkin eri tavalla. 

Ameriikan maalla rebuplikaanit laittoivat kunnolla hösseliksi, koska siellä ei oikein vieläkään osata mieltää ja tunnustaa Trumpin tappiota. Valtasivat yllytyshullut tuosta noin vain konrenssin ja pääkiihottajaa vastaa eli Donald parkaa odottaa syyte ja pahimillaan linnatuomio. Olisihan se aika kova juttu, jos pressakauden päätteeksi joutuisi Donald tiilenpäitä lukemaan:)

Nyt on kuitenkin jenkeissä pressa virallisesti vaihtunut, kun Biden on ottanut ohjat tukevasti vanhoihin käsiinsä. Jos Trumpin kausi jäi yhteen ei Joe pojan pesti tule olemaan sen pitempi. Siitä pitää huolen suhteellisen korkea biolookinen ikä ja sen tuomat terveysasiat, luulisin.

Venäjän maalla taas kansa on kerääntynyt kaduille protestoimaan kerran myrkytetyn oppositiomiehen Navalnin kohtaloa. Myrkyttelyn johtomaa ja heidän suuri johtajansa Putin laittaa kansaansa kovalla kädellä kuriin käyttämällä aseenaan kaasua ja pamppua. Missä vaiheessa sitten repeää oikein kunnolla jää TAAS nähtäväksi.

Palatakseni koronaan on päivänselvää että apua on tulossa rokotteen muodossa, mutta ei sen varaan kannata pilvilinnoja rakentaa. Saitpa piikin tai kaksi on parasta pitää käsihygieenia ja maski jatkossakin, sillä tämä tauti muuntautuu koko ajan ja voiko olla täyisin varma että rokote tulee puremaan uusiin mutaatioihin. Ja toisaalta Suomen piikitys on perin hidasta jos vaikka kausi influenssa piikitykseen vertaa, eikä rokotteen saanti ajallaan ole kirkossa kuulutettu.

Mutta jossakin nämä asiat toimii. Israel ja heidän pääjehu Knetanjahu tai jotain sinnepäin on hyvää pataa tuon Pfizer lääkeyrityksen pomon kanssa. Oli Benjamin hyvissä ajoin liikenteessä ja saanut korotetulla hinnalla koko luvatun kansansa eli 9 miljoonaisen väestönsä rokotetarpeet sovittua mustaa valkoiselle. Nyt Israel piikittää pikavauhtia ja tavaraa riittää. Ensi keväänä arvatenkin on koko kansa sitten saanut osansa rokotteesta. Kyllä tuossa piikitysvaudissa kalpen jo kaikki tour de francen pyörätiimit.

Ilmasto lämpenee hälyttävää vauhtia ja suomalaiset yrittävät epätoivoisesti olla esimerkillinen ilmastopelastaja.

Ai jaa,nyt kaikki Suomalaiset maailmaa pelastamaan ja päästöt alas. Antaa maailman markkinajohtaja maiden tupsuttaa paskaa ilmakehään,niillä tuntuu olevan siihen etuoikeus, eli viisveisata Pariisin ilmastosopimukselle. Kiina jos kuka on välinpitämättömyyden ja siitä seuranneiden lieveilmiöitä kärkimaa,eikä loppua näy. 

Kun on päästöihin päästy, niin mitäs paskaa sitä vielä suustaan päästelis. Urheilu jatkaa puksutustaan monin eri lajimuodoin, mutta tyhjille katsomoille. Aasinsiltana tästä päästään uudestaan koronaan. Minä ihmettelen kovasti savolaisten tapaa käsitellä asioita, kun pitäisi yrittää sitkeästi välttyä leviämisvaiheelta. Kuopion päättäjät eivät taida vieläkään ymmärtää asian vakavuutta, mikä oven takan odottaa. Yleinen media suitsuttaa kunnan sisäliikuntapaikkojen auki pitämistä syystä, että nuorilla ja hiukan varttuneimmilla on harrastemahdollisuus ja että miten tärkeää se on jo ihmisten hyvinvoinnille. Toisaalla ihmisten tyhmyys näkyy juurikin tästä syystä. Sillä kun itse seuraa aitiopaikalta esim. kuntosalilla kävijöitä ja eritoten sitä määrää ihmisiä, ei jää minkäinlaista epäselvyyttä siitä miten huolettomasti ihmiset suhtautuu yhä pahenevaan koronatilanteeseen. Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, tästä ei hyvä seuraa.

Lahdessa hiihdettiin ja taklattiin oikein kunnolla. Lahden MC kisat murtomaanhiihdon osalta päättyivät viestihiihtoihin. Ja mitä siellä sitten nähtiin. Fasebookissa keskustelua oli puolesta ja vastaan lähinnä tuosta Bolshunovin ja Joni Mäen tapauksesta, missä miehistä otettiin mittaa niin kisan aikana kuin sen jälkeen maalialueella. Täytyy ihan rehellisesti myöntää, että empä ole epäurheilijamaisempaa käytöstä nähnyt, kuin mitä Venäjän poika taklatessaan Joni Mäen esitti. Tuli mieleen erään mailerin, vai oliko se estejuoksijan tunnepuuska aikoinaan eräässä timanttiliigan kisa heti maaliin tulon jälkeen. Siinä tuohtunut eteläeurooppalainen alkoi vetellä pitkin kuonoa toista juoksijaa, koska oli omasta mielestään tullut kaltoinkohdelluksi, eli kiilatuksi itse kisassa. Turpakäräjän seuraus oli tuolle kuumakallelle boikottia.Tosin en kyllä sympatiseeraa Mäkeäkään tuosta loppusuoran kaista peittämisestä, mutta kyllä jokin roti pitää olla eikä käsiksi saa käydä, tai peräti ilmeisellä vahingoittamistarkoituksella tehdyllä päälleajolla. Taitaa olla yhtä huono häviäjä tämä aleksanteri, kuin mitä oli trumpin donaltti. Tosin nyt ei toteutunut se viisaus, että kasakka ottaa kaiken sen mikä on löyhästi kiinni. FIS ei kuitenkaan reakoinut tapaukseen sen kummemmin kuin hylkäsi venokkojen viestin. Mutta ei jakanut itse päätekijälle mitään sangtioita, miksi. Nythän tässä käy niin, että tulevaisuudessa saa käyttäytyä aivan samalla tapaa, eli ajella päin toisia hiihtäjiä ilman pelkoa mistään tuomiosta, vedoten Lahden ennakkotapaukseen mallia 2021. 

No kyllä tämä tästä. Talvi jatkuu ja ahven on passiivinen. Yhtä passiivinen kuin meikäläinen, mutta en sano mihin. Jos hengissä selvitään koronasta kesään saakka ja muutenkin, niin minun allakkaan on piirretty päivämäärä 16.6.2021. Se sympolisoi jonkun ajanjakson päättymistä ja se on varma.

Omat. No mitäpä luulette ei tiikerikään luovu raidoistaan. Ihan sitä samaa mitä tähänkin asti, mutta hiljaa ja rauhallisesti.