Jo joutui armas aika ja syksy suloinen. Sanotaan se nyt vaikka niin.

Mennyt kesä oli niin kuin varmaan moni sen muistaa, niin hiton kuuma ja kuiva. Syksy taas nostaa mielialaa jatkuvinen sateineen niin,että kyllä se luonto aina korjaa tilanteen, jos on liian kuivaksi päässyt elo ihmisten. Varsinkin menneillä viikoilla on sadetta piisannut ihan tarpeeksi asti ja sama on tahti jatkossakin. Kuitenkin uskon että syyskuussa saadaa vielä nauttia muutama hetki aika kesäisen sään merkeissä, koska se on jokavuotinen vakio.

Maailmalla tapahtuu todella ikäviä ja varsinkin Afganistanin tilanne puhuttaa. Oli niin tai näin on viimeistää nyt länsimaisen demokratian uskottava, että turha sitä on mennä tekemään uutta valtoita vanhan pohjalle, missä omarit ja mullahit ovat pitäneet itseään maailman valtiaina ja muut ovat vääräuskoisia.Onneaan kokeili ensin Venäjä tai paremminkin Neuvostoliitto ja pois oli tultava häntä koipien välissä. Esiin astui maailman poliisi Yhdysvallat ja 20 vuoden tulos oli tappio pyrkiessään muuttamaan yhden kansakunnan identiteetti siihen parempaan suuntaan.

Kaikki tämä taas tulee johtamaan siihen, että afganipakolaisten tulva kuormittaa jo ennestään suurta turvapaikanhakijoiden joukkoa, eikä loppua näy. Sanotaan, että ihmisen paras paikka on olla kotona ei päde nyt eikä koskaan, jos puhutaan kotimaasta ja siellä asumisesta. Afganistan tai paremminkin Talebania on tästä hyvä esimerkki.

Se, että sinne syydettiin rahaa biljoonia uudisrakentamiseen ihmisyyttä, koulutusta, tasaarvoa ja yleensä demokratiaa oli suurelta osin hukkaan heitettyä rahaa. Siitä rahasta ja koulutuksesta sai nauttia oman aikansa eli 20 vuotta se kansakunta joka juoksi karkuun jenkkien vetäydyttyä maasta. Luotiin suurella työllä ja rahalla joukko hallinnon pelkuriarmeijaa, joka paskat housussa luopuivat heti aseistaan ja sitoumuksestaan mitä oltiin  ajettu sisään koulutuksessa puolustaa isäinmaataan. Siinä vaiheessa, kun partaukot alkoivat valua alas vuorten kätköistä kohden kaupunkeja valui löysät housuun hallinnolta. Afganipressa etunenässä tilasi helikopterikyydin itselleen ja lastasi koneen täyteen käteistä ja käskytti koneen keula kohden öljymaan turvasatamaa.  Ai saatana, mitä perkureita koko sakki sanon minä.Putinin esikuva Stalinkin yritti aikoinaan sama Suome kohdalla, mutta ei onnistunut, sillä vastassa oli miehiä eikä vellihousupellejä ja näin saatiin pitää oma kansakunta ja oma maa. 

No niin se siitä aiheesta. Syksy saa mutta minä en:) Odotetaan siis talvea, sitten voi olla paremmat säänsit kaiken suhteen. Maastossa kävely on kivaa ja sen hyödynsin mustikan suhteen. Hei oma kausienari on nyt 170 litraa ja nyt riittää, puolukkaa odotellessa ja sitähän tulee.

Kävin viikonloppuna Suonejoella haistelemassa tunnelmaan hölkkäkisoissa. Siis katselemassa, josko itsekin vielä joskus hölkkäis. Kyse oli Niilo Korhosen nimikko hölkästä, mikä keräsi peräti 60 osanottajaa. Viime vuonna samaisessa kisassa muuan Iivo tykitti tarkan 10km matkan 30min ja osat, nyt meni voittajalta kuitenkin alle 34 min ja kaksi seuraavaakin alle 35 minuutin. Ihan hyvä tasoinen kisa, missä kaikki ikäsarjat oli hyvin edustettuina matkasta riippumatta, Ja totta kai myös Niilo 85v. kiersi vitosen lenkin.

Niin. Vajaan kolmen viikon päästä juostaan Karttulassa perinteiset maakuntaviesti juoksut. Nyt kaikki itseään kunnioittavat liikkujat keräämään joukkueita ja ilmoittamaan niitä Sikasen Artolle. Tehdään yhdessä hyvä tapahtuma kun näitä tapahtumia ei aivan liikaakaan ole ollut tänä vuonna johtuen no niin tiedätte varmaankin syyn.Olisiko se 100 ilmoitettua juokkuetta nyt aika laittaa nurin.Joskus on päästy aika lähelle. 

Korona hallitsee puolentoista vuoden jälkeen mediaa ja ihmisiä. Lääkettä kehitellään sitä mukaa, kun uusia variantteja ilmestyy kehiin ja sehän tarkoitaa sitä, että tästä tulee yksi kausipistos lisää ilmisten arkeen jatkossa. Jos Espanjantauti aikoinaan lopulta teki harakirin,eikä siitä tullut ilmisille loputonta riesaa elon arkeen, kerkesi se tappaa ilmisiä 60-90 miljoonaa.Mikä on tarkka luku, sitä ei tiedä kukaan, mutta rokotetta siihen ei ehditty tehdä ja montakohan varianttia eli mutaatiota kerkesi olla liikkeessä. Pahaan aikaa se jylläsi, sillä silloin oli ensimmäisen maailmansodan melske päällä, eli vihollinen tuli edestä ja virus takaa ja pahaa jälkeä tuli.

Eli toivossa on hyvä elää sanoi lapamato. Toivottavasti ja hyvällä tuurilla voi käydä myös niin, että tämä korona virus tukehtuu ja laantuu lopulta aivan tavalliseksi flunssa virukseksi. Sitä minä vaan ihmettelen, että mitä Kiina tuo talebanien ystävä oikein panttaa, kun ei anna vapaasti muun maailman tutkia mikä ja mistä kaikki sai Kiinassa alkunsa, kun tästä viruksesta puhutaan.Kävihän siellä joku delekaatio asiaa tutkimassa, mutta aika laihoin lopputuloksin.Kaiken maailman salaliittoteorioita on liikkeessä taudin alkuperän johdosta, mutta niin oli aikoinaan WTC terroristi iskussakin ja monessa muussa tapauksessa.

No ei aleta synkistelemään liikaa. Eläkeellä ollaan nyt virallisesti, eikä siihen ainakaan liity mitään salalittoteorioita. Tai mistä sen tietää:)