Jep. jep. Perinteikkäät maakuntaviestijuksut Karttulassa juostiin tänä vuonna perin kosteissa merkeissä. Aamuyöstä alkanut vesisade muisti olemassaolollaan koko päivän, tai ainakin niin kauan että juoksu oli saatu juostua. Juoksu historiassa ei ole ollut yhtään kertaa niin sateista kuin nyt oli, mutta se ei pahemmin haitannut tämän vuotista tapahtumaa.Sateen olomuoto oli sellainen inhimillinen ei kovaa sadetta.

Satoi tai paistoi aina sen näkee vaikka oli sitten se lauantai. Mutta ei kosteis pahemmin ihmisiä pelota, kun on tiedossa, että ei olla sokerista. 63 joukkuetta oli saman verran kuin viime vuonna eli aika hyvin kuitenkin. Korona ei enää kuulunut ihmisten huulilta, eli ollaan palailemassa vanhaan normaaliin toivottavasti.

Oma osuus käsitti tällä kertaa se saman mitä monena muunakin kertana, eli ensin kaverisarjassa oma juoksu ja sitten muutama tunti mikrofonin ja paperinivaskan kanssa kävelyä. Ykköskuuluttaja Jonin aisaparina niin, että Joni paikkailee minun virheitä nimien osalta, jos niitä tulee ja tulihan niitä. Juoksun osalta veto oli maltillinen, koska paita ei sanut kastua, sillä sen jälkeinen taivastelu muutama tuntinen olisi saattanut aiheuttaa ikäviä tuolla muutenkin koleassa ja sateisessa kelissä.

Järjestelyt pelasivat tutulla rutiinilla Karttulan talkoo hengessä, eikä siitä varmaankaan tullut moitteita. Kisat vietiin läpi aikataulussa ja voittajatkin saatiin selville sarjoittain. Viestiporukoiden tavoite määrästä jäätiin jonkin verran, koska samana päivänä oli jossain polkujuoksua, jossain rataviestijuoksua ja tietenkin jossain muuta juoksua, eli maantiejuoksua. Pääasia siis,että kaikille halukkaille on jossain jotain:)

Kilpasarjat menivät miesten ja naisten osalta selkeästi PHS ja Kuopion Reippaalle. Hiihtäjät juhlivat siis miehissä ja Kuopion Reippaan naiset naisissa:) Tiukkoja vääntöjäkin nähtiin ihan loppusuoralle asti, mikä oli liukas ja kurainen, niin kuin asiaan kuuluu kunnon tapahtumassa. Tuloksia löytyy varmaankin Team Ranen Sportin sivuilta, kunhan Arto sen sinne saa värkättyä ja varmaankin Joninkin kisaraportti sinne ilmestyy, tai onhan se jo siellä. 

Lopuksi totean että vaikka hyvin moni vakiokävijä puuttui tämänvuotisesta juoksusta on syytä elää toivossa, että maakuntaviestijuoksu jatkuu jatkossakin Karttulassa ja nimenomaan suuremmilla joukkuemäärillä, sillä sen verran hyvästä tapahtumasta on kyse. Sen näki tänäkin vuonnakin juuri nuorten osalta, missä oli erittäin paljon osallistujia. Joten palataampa näillä näkymin taas ensi vuonna asiaan olettaen, että juoksu saa jatkoa.