Kiina kisat ovat alkaneet ja kurlauksella homma nytkähti käyntiin. Tiesittekö muuten että curling on maailman vanhin urheilulaji, sillä johan isossakin kirjassa sanotaan, että kuka heittää ensimmäisen kiven.

Teresa otti vihdoin sen mikä häneltä puuttui, eli henkilökohtaisen olympialaisten kultamitalin hiihtolajissa. Suomi naiset olivat hyvällä menopäällä ja kaukana ei ollut, että härmän mitalitili olisi auennut heti ensimmäisessä murtsikkalajissa. Kaikki onnistuivat ja hiihtivät kykyjensä mukaisen kisan. Ainoastaan Kerttu Niskanen ylitti itsensä ja varmaan monen muunkin hiihdollaan, sillä täksi kaudeksi on tullut yksi napsu ylöspäin kehityksessä.

Pitäisi muistaa pitää vaatteet päällä kameroiden edessä, hyvät nuoret naishiihtäjät. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että kun aletaan somessa ja muissa lööpeissä pastattelemaan paljasta pintaa, eli melkein alaston kuvissa, niin se ei kyllä yhtään nosta lajimenestystä kestävyyslajeissa. Muutama nuori naishiihtäjä, josta odotettiin ja varmaan odotetaan edelleen Suomen naishiihdon pelastajaa tulevaisuudessa,ovat kotona, vaikka Kiinaan oli tavoite. Niinpä, silloin kun on kyse kestävyysurheilun lajikehittymisestä, pitäisi pysyä itse asiassa, eikä tuhlata turhuus somepäissään energiaa joutavanpäiväiseen, sillä se on kaikki pois treeneistä. Miettikää tilanne, jos aikoinaan meidän todelliset olympia ja MM naishiihdon menestyjät olisivat alkaneet paistatella lööpeissä ilman rihmankiertävää. Olisivatko  Marjatta Kajosmaa, Helena Takalo, Hilkka Riihivuori, Marjo Matikainen Marja-Liisa Hämäläinen, ym. mainitakseni nousseet korkeimmalle podiumille moisen elvistelyn jälkeen jos siihen ylipäätään olisivat ryhtyneet. Seppo Räty olisi sopiva mentori näille nuorille hiihtäjänaisille. Seppo vois sanoa vaikka niin, että parasta imitsiä on seisoa palkintopallilla VAATTEET päällä.

Miesten yhdistelähiihto 30km oli sitten se ensimmäinen laji mistä napsahti mitali Suomeen. Niin siinä kävi, niin kuin ennakoin jo Rukan plokikirjoituksen jälkeen tässä jokin aika taaksepäin vuodenvaihteessa.Bolsu dominoin Kiinassa, niin väitin ja niin tapahtui. Iivo teki mahdottomasta mahdollisen ja otti kuin ottikin mitalin. En tälle matkalle odottanut mitalia, mutta hyvä niin, että se tuli. Norjalaisille mieshiihtäjille ei tule paraatikujaa näissä kisoissa, koska ehdoton pitkänmatkan vapaan taitaja Kruger joutui kodin uunin lämmitystoimiin, koronan takia. Samoin tämän päivän norjan yhdistelmähiihtäjät eivät vakuuttaneet ja varsinkin kisan ehdoton suosikki Kläbo oli yhtä kuutamolla kuin vanha uinninvalvoja tuuraus hommissa. Tai vähintäin yhtä hukassa kuin Suomen naisjääkiekkoilijat Kanadaa vastaan. No, srintissä muutaman päivän jälkeen palataan miehissä normaaliin marssijärjestykseen ja Norja juhlii Johanneksen johdolla. Torstaina ja perjantaina ovat sitten seuraavat piskuisen Suomen mitalipäivät.

Länsimaiden tiedustelu on sitä mieltä että kohta alkaa rytistä Ukrainassa. On se p.....e, mieheksi,tämä idän pikkuhitleri. Niin kiero, että ei edes luoti tavoita jos rintamalle joutuisi.

Huomenna on sitten näiden myräköiden jälkeen taas paluu jääkannelle, että sillei ja hip hei.