Kiinan kisat jatkuivat parisprinttien muodossa ja sieltä tuli yksi mitali väriltään hopeinen. Naiset krista ja kepa suoriutuivat sille sijalle mikä yleensä hävitään, eli neljänneksi. Omasta mielestä nyt heikoin taktinen lenkki oli tässä hiihdossa se, että krista ei uskaltanut lähteä ankkuriosuudelle sillä tarmolla, millä olis pitänyt. Ruotsin Sundlin ajoi ensimmäisen kilometrin aikan 15 sekunnin eron kiinni ja lopussa ohi. Siinä meni pronssi. Miesten parisprintissä Joni Mäki pääsi esittelemään maalissa haukkariaan hoeamitalin arvoisesti. Tässä hiihdossa kaikki meni niinsanotusti putkeen niin Jonilla kuin myös Iivolla. Taktiikasta on turha puhua, sillä kisa muodostuu sen edetessä ja taktiikka sen mukaan, joten etukäteistaktiikkaa ei voi luoda.Jokatapauksessa suksi ja miehet toimivat, sekä kolaroinneilta vältyttiin, niin tulos oli pro..

Miesten lauantain päätösmatka lyhennettiin 30km matkaksi. Jotkut kritisoi, jotkut ei. Uskon kuitenkin, että mitalikolmikko olisi ollut sama, vaikka olisi hiihdetty 50km. Vaikka keliolosuhteet oli mitä oli eli arktiset, se oli lopputuloksissa näkynyt vain suurempana keskeyttäjä määränä. Perttu hiihti sen minkä kunto antoi myöten ja remi samoin. Extrana remi vielä palellutti sukukalleksiaan, mitä minä en oikein ymmärrä. Siis ymmärrä sitä, miten näin alkeelliseen mokaan syyllistytään tällä tasolla. Kyllä silloin aikoinaan kun minäkin hiihtelin kilpaa ja oli joskus tukalat paikat kovalla pakkasella kohmettuneiden m....n takia, niin se johtui siitä että ei oikein ollut näitä kunnollisia windstopper lyhkäisiä alushousuja. Tänä päivänä on laaja kirjo vallan huippu alushousuja jotka estävät paikkojen jätymisen, siis tuo remin jäätyminen olisi ollut estettävissä. Kisan paras oli näiden kisojen hiihtokuningas Aleksandr Bolshunov. Veikkasin jo ennen kisoja että sasha tulee dominoimaan miesten matkoja, mutta ja onneksi muuan Niskanen ja Kläbo pystyivät iskemään kiilaa venäjän hirmun täyden 5 kultaväri suoralle.

Ja curling se eikun jatkui.

Sitten koitti se supersunnuntai ainakin suomalaisille. Päivä alkoi kello 5 aikaisella herätyksellä, sillä pitihän se kristan ja kepan hiihto nähdä. Kisoja oli aikaistettu lähdön suhteen 3 tunnilla ja se oli viisasta. Silti loppua kohden tuuli alkoi yltyä sellaisiin mittasuhteisiin, että huh,huh. Naisethan eivät voi palelluttaa miehiin verrattuna " sillä lailla" paikkojaan, joten niiltä kivuilta varmaan vältyttiin. Nähtiin kisojen kisa kaikin puolin, missä oli draamaan yllin kyllin. Kisa meni ennakko odotuksien mukaisesti, sillä Johaug meni ja muut vikisi. Oma pullakahvi veto sai kolauksen kun kristalta meni sauva ja putosi pääjoukosta,tosin vaikeuksia alkoi olla pysymisessä joukossa jo ennen sitä. Kerttu Niskanen teki viimeisellä lenkillä uskomattoman nousun, mikä tullaan muistamaan aina ja kauan. Kisa stadionin takasuoralla puhaltanutta kovaa myrsky myötätuulta osasi hyödyntää parhaiten Venäjän Sorina ja ajoi kepan kantaan ja mieltei ohi, mutta kun loppusuoralle lähdettiin näki heti, että Niskanen pakeni selkeästi taas karkuun ja pronssimitaliin. Aivan upea kisa ja vielä täydellä matkalla vapaalla tyylillä. Miettikää jos oltaisiin hiihdetty pertsaa. Kukahan olisi seissyt korkeimmalla pallilla.

Ja curling se eikun jatkuu.

No hyvä on. Vaikka en ole mikää jääkiekon fani, niin jotain siitäkin. Suomi saavutti historian ensimmäisen olympia kullan ja tietenkin Jukka Jalosen koutsaaman. Tällä kaverilla on voittajan aura ja mikä ilmeisemmin jatkuu. Itse en katsonut peliä sillä veri veti minulle tärkeän asian perään eli jäälle pilkille. Suurelle osalle suomen kansaa niin sohvaperunoille kuin myös urheilevalle kansalle tämä on erittäin tärkeää itsetunnon, itseisarvon ja yhteenkuuluvaisuuden tunteen tekijä vailla vertaa. Sen takijahan urheilukisoja seurataan ja toivotaan että omat pärjää. Nyt onnistuttiin näissä kisoissa hyvin ja kruununa oli tämä kisojen viimeinen laji eli olympia jääkiekon loppuottelu.

Miksi minä en ole jäkis fani. Siksi kun siitä on tekemällä tehty kaupallinen tuote ja mistä on tehty liian, muka tärkeä asia yleensäkkin, jos urheilusta puhutaan. Aukaiskaan aamu tv ja todetkaa miten joka siunattu aamu tulee sen kymmenen kertaa uusintana kun NHL on taas joku suomalainen saanut syöttöpisteen tai tehnyt maalin. Vittu kun ei vois vähempää kiinnostaa.

Ja hei, gurling loppui lopulta.

Kuopio hallissa olivat kilpailleet halli SM mitaleista. En ollut katsomassa kun joka paikkaan ei ennä, sillä eläkeläisellä on hiukan menoja. Joten aika vaikeeta tässä on alkaa spekuloimaan kisasuorituksia.

Näillä mennään kohden alkavaa kevättä. Jokaisella meillä on toivottavasti asiat hyvin tai ainakin melko hyvin, jos mietitään sitä että koronan antaa jo pikku hiljaa meille vapauden normaali arkeen. Siis nautitaan nyt näistä pienistäkin vapauksista ja toivotaan että mitään uutta ei ole odotettavissa lähiaikoina nurkan takana.