Vuosi vaihtuu ja maailma muuttuu.

Mennyt vuosi muistutti meitä kaikkia siitä, miten vihamielinen se voi ollaa. Tuskin on koronasta selvitty, niin johan alkaa tapahtua todella pahoja asioita. Sanonta ryssä on ryssä vaikka voissa paistais näytti taas sen että niinhän se on ollut ja tulee olemaan niin kauan kuin tellus on olemassa. En käytä siis sanaa V...jä. vaan paskamaa, sillä sitä se edustaa. Turha tässä on enää kertoilla jo tapahtuneita asioita, sillä kaikki ne sen tietää, että p- maan kansanmurha Ukrainassa ei kuulu tähän maailmaan ja se tulee tuomita yli kansanrajojen.

Mitä siis tulee tapahtumaan tulevana ja tulevina vuosina Ukraina tapauksessa. Eikä tässäkään tarvitse olla minkään instituution asiantuntia kun sen ymmärtää jo tavan tallaajakin. Lähtökohtaisesti on tulossa todella ikäviä asioita niin Suomelle kuin koko Euroopalle. Kaikesta kuitenkin selvitään, kun uskotaan oikeaan demokratiaan. Jos p-maa diktatuuri hallitus ei pidä Ukrainan kansaa ihmisinä ei meidän pidä myöskään pitää ryssähallitusta ihmisinä,vaan paremminkin luopiorosvoterroristi sikoina,ilman minkäänlaista myötämielisyyttä heitä kohtaan. Tämä antaa persvektiiviä käsitellä sitä, minkä takia kannattaa taistella tätä ryöstöretkellä olevaa p-kansaa vastaa.

Asiat etenee tästä eteenpäin niin, että p-maa sulkee rajat, asettaa liikekannalle panon ja eristää itsensä muusta euroopasta ja osasta muuta maailmaa. Se kun on nähkääs niin, että kun p-maa ei onnistu Ukrainaa alistamaan orjikseen, on sen alistettava oma kansansa siihen. Tämä tarkoittaa sitä, että huono johtaja (putin) on päättänyt asian niin, että jos hän tuhoutuu eikä saa tahtoaan läpi, tuhoutuu siinä samalla myös p-maa.

Tavallaan on tämä koko keissi on todenne siitä pahasta mitä HUONO johtaja saa aikaan, kun vastakohtana olisi ollut maailman kanssa kehittyvä ja vaurastuva supervaltio V....ä.

Tästä Ukraina sodasta tulee siis pitkä, voi olla että yhtä pitkä kuin Afkanistanin sodasta, missä sielläkin tuli turpaan sata-nolla. P-maa ei vain usko että ketään yhtenäistä kansaa ei voi orjuuttaa valtansa alle, vaikka tappaisi puolet väestöstä.

Vaikka puhutaan p-maata kohtaa asetetuista pakoteista ja siitä että ne eivät vaikuta niin se on ennenaikaista. Pitää olla kärsivällinen niin kuin kaikessa yleensä. Nämä ovat isoja aisioita, eikä täten kaikki tapahdu hetkessä.

Sitten tämä Suomellekkin rakas asia eli Nato.

Olen ollut ja olen vastakin sitä mieltä, että vaikka paperit ovat niinsanotusti vetämässä kohden puolustusliittoa, niin se ei tule toteutumaan moneen vuoteen. Siitä huolen pitävät Unkari ja eritoten Turkki, jotka molemmat ovat p-maan taskussa. Eli tämän natoasian voi huoletta unohtaa ja alkaa keskittyä olennaiseen.Olennainen on yhtä kuin kehittää puolustusyhteistyötä Baltian maiden sekä Tanskan, Alankomaiden, Britannian, sekä Ruotsin ja Norjan kanssa. Se on varma ja toimiva linja ja samalla riittävä vastinen p-maan mahdolliselle sotilaalliselle akressiolle jo se kohdistuu esim. Suomeen. Nato  asiat tulee sitten ajallaan, jos ne ovat tullakseen.

Unkari teletappi Orban on täysi pelle ja huono johtaja, niin kuin on osoittanut jo nyt ja huonommaksi menee. Siinä EU koheesiorahojen suhteen kävi vieläkin huonommin Unkarin suhteen kuin kukaan olis voinut uskoakkaan, mikä kuvastaa luojan kiitos siitä, että EU on vielä sittenkin yhtenäisyyttä. Tulevana vuonna tullaan Turkissa näkemään todella huonaja asioita, kun Ärtökäänin resepti tulee nähtävästi kärsimään kirvelevän tappion vaaleissa ja 90% inflaatio aiheuttaa kansassa hermostunutta liikehdintää. Puoli diktaattori ei kuitenkaan luovu vallan kahvasta, vaan yrittää tehdä putinit, eli alistaa kansan valtansa alle kuten p-maa putler on tehnyt omalle kansalleen ja niin edelleen, sekasortohan siitä tulee.

Mitenkä kaikki nämä asiat kuten pakotteet p- maata kohtaan, Kiina, Turkin vaalit,EU yhtenäisyys,Yhdysvaltain tuki Ukrainalle sekä ylipäätään diktatuurin vastustustus vaikuttamaan tähän kokonaisuuteen Ukrainassa käytävän terroristiseen tuhoamissotaan selviää ajallaa. USA budjetoiman 42 miljardin korvarahamerkityn tuki Ukrainalle ja Natomaiden tukemiseen vuonna 2023 on merkittävä, mutta miten kauan tätä tukea tulevaisuudessa on luvassa on vieläkin tärkeämpää. Tämä avokätisyys Ukrainalle USA suunnalta voi kuitenkin jossain vaiheessa vähentyä, koska jossain se raja kulkee kuitenkin, kun ottaa huomioon, että ei jenkeillä ole mitää VELVOITETTA tukea Ukrainaa loputtomasti. Sillä mitkä intressit sitten ovat yhdysvalloilla tukea maata, mikä ei ole EU, eikä Natomaa jää nähtäväksi.

Olkaamme kuitenkin ylpeitä, niin kuin Sanna Marin totesi siitä, että Suomi hakee Natoon. Olkaamme eritoten myös ylpeitä Ukraina kansan ja eritoten armeijan taistelutahdosta, mikä on ylivertainen taistelussa ylivoimaista roistoterrorivaltiota vastaa. Olkaamme kaikesta huolimatta toiveikkaita tulevaisuudesta, vaikka se tuntuu tässä vaiheessa aika kaukaa haetulta.

Vaikka tämä kuulostaa hiukan kornilta. HYVÄÄ ALKAVAA VUOTTA kaikesta huolimatta.

ps. oon pientä hölkkää tehny ja mikä parasta olen päässyt pilkille