Jännittää niin helvetisti, miten tuossa Portugalin tukipaketti asiassa oikein käy. Nimittäin, nyt ratkeaa aika paljon Suomen kannan myötä koko meidän tulevaisuus, kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, niin paljon on nyt pelissä, ei ole helppo tehtävä päättäjillä. Mutta miten tähän tilanteeseen on jouduttu, voihan sitä spekuloida nyt, kun ollaan kalkkiviivoilla päätöksen suhteen. Minun mielipide on tällainen, ei ollut sattumaa että Kreikka joka oli eturintamassa liittymässä Euroopan unionin jäsenmaaksi vuonna 1981,kun sitä sinne kysyttiin. Heti perään saman vuosikymmenen puolivälissä tulivat mukaan Espanja ja Portugal ja kas, nyt nämä samat jäsenmaat ovat kuralla.

 Siis tämän päivän vilja jota korjataan, sen siemen kylvettiin jo 80-luvun alusta lukien, näiden holtittoman valtiontalouden ansiosta. Kyllä sen ajan päättäjät Kreikka Espanja Portugal ja muutama muu maa tiesivät, mihin senaikainen valtiontaloudenhoito johtaa, ymmärsivät myös sen että kun oma talous sitten alkaa yskiä, niin huudetaan apuun jo 26 EU jäsenmaata kattava maa alue apuun.Vaan olihan EU jäsenmailla silloinkin jo säännökset ja vastuu toimia komission määräämällä tavalla, siis puhutaan valtiotalouden hoidosta ja nyt sitte nähtiin miten se toteutettiin käytännössä. Ainoat tietämättömät (epäilen)löytyy sen ajan Suomen hallinnosta, jotka runnoivat kansan ajatukset EU myönteisiksi, vaikka kansan äänet meni ”nykästä” lainatakseni Fifty - Sixty. Ikävintä tässä on kuitenkin se että, että tekipä niin tai näin, Suomi tulee kuitenkin häviämään.

 Ja voittajia ovat nämä samaiset maat ja heidän ”luottopankkinsa” joita muka EU- komissio valvoo. Sitten kun käsittelyvuoroon tulee Espanja, niin ei muuten ikeniä naurata, Portugalista kyllä 26 jäsenmaata selviää, mutta ei enää Espanja kaltaisesta jätistä. No suomi kyllä osallistuu Portugalin projektiin, se on selvää, säilyyhän siinä ainakin jonkinlainen katu-uskottavuus EU- silmissä.

Eipä tienneet sotaveteraanit rintamalla luoteja väistellessään ja Portugalilaista merenelävää päin ääntä vetäessään, minkä hinnan Suomineito joutuu maksamaan, näistä Portugalin ”tukieväistä” siis voiko joku poliitikko sanoa kirkkain sini-valkoisin silmin, että Suomi on itsenäinen ja päättää itse asioistaan. Ja kaiken tämän jälkeen, kun näitä maita nostetaan ojasta takaisin tielle, nämä eivät ole vastapalvelukseksi valmiita luopumaan mistään, eivätkä antamaan edes”vastavakuuksia” HAISKHTAA PAHASTI PASKALTA. Nyt lopetetaan tämä juttu tähän, odotetaan muutama vuosi, Espanjan asunnot ovat sitten huippuhalpoja, isken kiinni johonkin siistiin kaksioon ja alan joka talvi TREENAAMAAN siellä lyhyissä, on se vaan niin mukavaa. TV HART on puhunut!