On olemassa termi takatalvi, nyt on kai kyseessä takakesä. Aivan huippukelit ja kylki paranee, mikä taas tempaisee pyöräilyyn mukaa vanhemmankin entisen nylkyn, kuten minut. Tulevasta talvesta ja keväästä alkaa olla jonkinlainen suunnitelma, mutta siitä ei sen enempi, kaikki voi muuttua, kunhan käyn ensin tuolla ortopedilla kuulemassa onko aihetta puukotukseen.

Nyt alkaa olla aika kaikkien juoksumielisten suunnitella syksyn kuvioita hölkkien suhteen. Moni valitsee tutut juoksut kuten esim. vaikka Lidingöloppetin, mikä aikoinaa, niin kuin kaikki muutkin juoksut alkoi pienimuotoisena tapahtumana. Nyt se on paisunut maailman suurimmaksi maastojuoksutapahtumaksi, samoin on käynyt monelle kaupunkimaratonille, pienestä isoksi vuosien saatossa.

Tässä olisi yksi mahdollinen juoksu syyskuun 26 päivä. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hard Run. Tiedot löytyy vaikka juoksijalehden kalenterista tai liikkuva Pohjois-savo sivuilta kalenterista klikkaamalla, tai miksei Kuopion Riennon sivuilta, jossa voi myös ennakkoilmoittautua.

Ideana oli minulla alkujaan järjestää Lidingö tapainen juoksu niille juoksijoille, jotka eivät jostain syystä pääse tai voi kyseisenä päivänä Ruotsin maalle matkustaa. Toinen johtoajatus oli se että koko kansan kuntosarjoihin tulisi mahdollisimman paljon osallistujia, nuoria kuitenkaan unohtamatta. 26 päivä syyskuuta sitten näkee, miten kansalaiset jaloillaan äänestää. Reitti on ainakin uniikki tämäntapaiseen maastossa tapahtuvaan liikuntaan Kuopiossa. Kuopio Cross ja Rauhanlahden RR yrittivät aikoinaan pitkää juoksutapahtumaa maastossa vaihtelevin menestyksin. Joko nyt kolmas kerta toden sanoo, sen päätätte te hyvät ulkoliikkujat

Tässä koko pitkä reitti kypäräkameralla kuvattuna.

 

Hard Run osa 2