Huonosti on asiat Suomessa ja huonommiksi ne ajan myötä vielä muuttuvat. Kävin tai paremminkin jouduin käymään pitkästä aikaa ihan manuaalisesti pankissa hoitelemassa eräitä asioita. No, pankin kassapalvelut löivät minut ällikällä lähinnä siinä, miten huonoa ja aikaaviepää on siellä istuskella ja odotella omaa vuoroaan. Samoin on OP/Pohjolan vakuutuspuolen kanssa, minne en saanut edes aikaa varattua kiireelliseen ja akuuttiin tarpeeseen. Miten tähän on tultu. Kuopiossa on asukasluku noin 110000 ihmistä ja yksi ainut OP pankki mikä pitää tälläistä työmoraalia yllä, muka palvellakseen asiakkaitaan. Konsernin kehittämistiimit on varmaankin näillä "hoitakaa pankki/vakuutusasiat netissä"konstein ja sitä myötä henkilöstön vähentämisillä saanut puljunsa katteen näyttämään paremmalta ja sillä tavalla saanut itse pitää työpaikkansa bonusten kera. Sekä, että pankinpääjohtajaa taputellaan hyvien optioiden lisäksi selkään, tyyliin jatka samaan malliin.

Mutta "kolikon" toisella puolen on ikääntyneet ihmiset, jotka eivät ole, eivätkä tule oppimaan hoitamaan kaikkia pankki/vakuutusasioitaan netin välityksellä. Nämä ovat niitä samoja ihmisiä, joiden valuutoilla pankit ovat päässeet rikastumaan ja nyt sitten kurittamaan huonolla palvelujen tarjonnalla näitä ikääntyviä "hiekkaa sisään kantavia" asiakkaitaan. Näitä nordean Nalle"pelle" Walhrosin nimittämiä hiekan sisälle kantajia on paljon, mutta ovathan ne kuitenkin ihmisiä ja ihmisille pitää olla asianmukainen vaihtoehto netissä asioimisen vastapainoksi.Itse en osaa muuta kuin aukaista ja sulkea netin. Kaikki mitä sen ajanjakson väliin mahtuu on täyttä hepreaa, mutta hyvin on toimeen tultu:)

Mutta pallon, mikä pankit ovat heittäneet vanhuksien omaisten ja sukulaisten heikoille hartioille tyylii, että kyllä ne auttavat hoitamaan ikäihmisten muksut ja maksut netissä, eivät ota huomioon, että kaikilla ei ole auttavia omaisia tai edes ystäviä. Ja nämä ihmiset alkavatkin olla pulassa tässä muka demokraattisessa maassa ja tämä jos mikään on pankkialan järjestämää rasismia.

Menneenä viikonloppuna juostiin Kiuruvedellä piirinmestaruus maastot. Nyt se kölin pohjakosketus on sitten tosiasia. Miesten yleisensarjan tiukassa lähdössä ei ollut YHTÄÄN osanottajaa, joten OTAN OSAA tämän piirin puolesta. Enkä ala siitä sen enemmän, koska ei ole mitään positiivistä siitä kerrottavaa. Muuta kun, että lisää vaan näitä hupitapahtumia, niin saadaan muidenkin sarjojen osanottajat pois lappu rinnassa niuhottamasta.

Omat. hyvin menee, mutta menkööt:)