Niin meni talvi ja koitti kesä. Ja saapui se niin monelle kesän kohokohta eli juhannus.Monessa mielessä tärkeä. Hyvin moni aloittelee kesälomat juuri juhannuksesta ja mikäs on aloitellessa, kun kelitkin suosii. Hyvin usein on ollut tilanne se, että onko jussina kylmenpää, kuin jouluna, mutta nyt ei tarvitse arpoa sen asian suhteen, sillä hellettä pukkaa. Itsekin aloittelin siis tuo kesäloman jo kolmisen viikkoa sitten ja ajatus on että jatkan sitä muutaman kymmenen vuotta. Tai tarkemmin sanottuna sen verran,minkä elinvuosia luojan armosta vielä suodaan.Tämä on siis minun ensimmäinen eläke juhannus, mutta tarkoitus olisi, että se ei menisi örvellykseksi ainakaan pahasti, eikä jäisi viimeiseksi.

Kyllä, entisaikaan kauan taaksepäin oli kuviot aika selvät ja silloin kastuivat takahampaatkin.Nykyään on asiat hiukan toisin, eikä etuhalpaatkaan enää kunnolla kastu, eikä kostu. 

Viime vuoden juhannus oli monelle aika tavalla rauhallinen, koska koronan pelko oli viisauden alku. Nyt taas näyttäisi siltä, että rajoituksia höllentämällä porukat alkavat liikehtiä aika tavalla ja varsinkin maaseudun rauha mökkeilyneet on se hittijuttu. 

Meneillään oleva jalkopallon EM turnaus myös lukitseen osan kansaa TV vastaanottimien äärelle, vaikka Suomen tie jatkoon tyssäsi. Suomi pelasi odotetusti, eli kotimatka on se paras matka, sillä vielä on matkaa arvoturnauksissa pärjätäkseen. Mutta siitä on hyvä huuhkajien jatkaa kehitystyötään kohden uusia kovia tavoitteita. 

Juhannusjuoksut ovat tuttuja ja odotettujat hyvin monelle kestojuoksijalle. Tänä jussina niin kuin viime vuonna on tyytyminen omaan suoritukseen kelloa vastaan, jos mielii. Kisoja ei ole nytkään ja minun suunnitelmissa juhannusaattona on ainakin tehdä pitkä pyörä ilma keskituntitavoitteita, Ei kuitenkaan mitään kauhipitkää, niin kuin joskus kiihkopyöräily aikaan, missä mittari pysähtyi erään kerran 240km kohdalla. Nyt riittä se tuttu satanen. Pisin siivu tuli tuossa kesäkuun alun eläkeajossa, mihin osallistui neljä muuta oli himppua vaille 180km kahden pysähdyksen taktiikalla ja yhdellä renkaan vaihdolla, mikä ei onnistunut yhtä nopeasti kuin Ferrarin pilttuussa. 

Niin, kelit suosii ja vedet lämpenee, mikä tietää vesillä kiirettä virkavallalla. Pahoin pelkään, että eräs tilasto on kovin surullinen kun on juhannuksesta päästy, joten muistakaa nyt hyvät mussukat ja hyssykät, että alko ei sovi vedelle muuten kuin lantrinkina.

Ja vaikka koronasta ei oikein viitsisi lässyttää yhtään enää, niin toivotaan nyt kovasti, että tästä syksystä, ei tule viime syksyn uusinto. Rauhallista, niin kovin rauhallista oli viime suvikin, mutta mitä tapahtuikaan, kun lähdettiin syksyyn. Nyt meillä miltei kaikilla on jo rokote syksyyn mennessä estämässä pahin skenaario jos sairastuu ja toivottavasti ne tepsii uusiin mutaatioihin.

Eilen illalla muuten tarkaavaisimmat huomasivat että satoi vettä. Sitä tuli itseasiassa kuin esterin pe.....ä. Olin juuri kävelyllä ja kun myräkkä alkoi oli selvää, että kastumatta ei selviä. Kotiin päästyä älysin, että tämähän kauhea vesisade vaakana täytyy hyödyntää jotenkin. Uikkarit jalkaan, vesiämpäriin mäntysuopaa ja parvekkeelle. Liuos parvekkeen lattialle ja harja heilumaan, huuhtelun hoiti piiskaava sade ja puhdasta tuli. Mieleen jäi viereisen talon naapurin rouvan nenä kiinni ikkunassa ilme, kun katsoin minun siivousintoa.

Mutta kaikesta huolimatta. Oikein hyvää juhannusta kaikille tasapuolisesti.