Mielen voima, mitä se on.  Aamu teevee lähetyksessä studio 33 oli haastateltavana lääkäri Antti, käsittelivät aihetta mielen voima ja miten sitä on totuttu hoitamaan menneiden vuosikymmenten aikana.Rauhoittavat mieliala lääkkeet, ovat autuaaksi tekevä voima monen ihmisen kohdalla, vaikka lääkkeiden hyötyvoima itse oireeseen ei ole plaseboa(lume vaikutus) kummaisempi, jos edes sitäkään. Ennaltaehkäisevämpi ja parempi lopputulos saataisiin, jos potilas hakeutuisi hoitoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, tai hänet sinne osoitetaan, keskusteluterapia, olisi mielen palauttamisen oikeille raiteille, se oikea hoitomuoto, eikä mitkään lääkepurkit.

Itsellänikin on jonkinverran omakohtaista kokemusta tästä aiheesta, silloin kun mieli alkoi Kimmolla niinsanotusti laukkaamaan,tarkoitan että ahistamaan niin perkeleesti, eikä oikein meinaa itse enää pysyä mukana. Tämä aiheutui aikoinaa kauan sitten, erään kriisin seurauksena,itse ihmettelin jo silloin,miten herkästi työnantajan toimesta tai omatoimisesti, lääkärin vastaanotolla lääkäri sitten pienen juttutuokion päätteeksi kirjoitti rauhoittavien lääkkeiden reseptin nimeltään opamox tai jotain sellaista.
Kierre oli valmis, kunnes noi  puolen vuoden päästä oli huomasin olevani koukussa, oli itsetutkiskelun aika ja päättää, miten aijon jatkaa elämääni, tein radikaalin päätöksen. Olin jo jonkin aikaa huomannut, miten tehokkaita nämä lääkkeet olivat, ei niinkään mielen rauhattomuuden parantamiseen, mutta sitäkin tehokkaipia krapulan hoitoon, muutama nappi huuleen krapula aamulla ja hetkessä hyvä olo, ymmärsi myös välittömästi sen, että miten hoitoaalan ihmiset saattavat "huonoa oloa" hoitaa lääkkeillä, kun niitä pystyy saamaan ihan ilman reseptiä omaan käyttöönsä ilmaiseksi. No eräänä aamuna minä sitten vessassa peilikuvaa vilkaistessa totesi että nyt riittää, kaikki loput napit vesapöntöstä alas,eikä sen jälkeen ole tarvinnut miettiä niiden käyttöä, kun kokemus osoitti ettei niillä mitään paranneta, vaan pahennetaan.Näistä tapahtumista on jo aikaa vuosikymmeniä, mutta jotain ne opetti.

Miksi minä tämmöistä kertoilen, kysyy nytkin varmaan moni, no sen takia että ihmisen mieli parantaa itse itsensä ajan kanssa, jos sille annetaan aikaa, puhun siis ihmisistä joilla ei ole diaksoitu mitään normaalia poikkeavaan aivotoiminnassa, minun aivoissahan vastaavasti ei ole todettu pitkään aikaan minkäänlaista toimintaa, mutta senhän jo kaikki tietävät entuudestaan.
 Sitten muihin aiheisiin, eile illalla minua pyysi lenkille eräs tuttava ja kun päivän lenkkiä en ollut vielä tehnyt, niin lähdettävä oli, vaikka iltajuoksut jo päivän rasitukset jalassa, se on todella hankalaa ja väsynyttä raahustamista. En tiedä mikä on tämän kaveri ajatusmaailman muuttanut, menneiden muutamien vuosien aikana, ennen se oikein hinkui, että pitää aina ilmoittaa jos on tiedossa TV kova, silloin kun sillä oli Kuopion puleisessa päässä ainoana munaa siihen toimitukseen, siis kaikki peliin harjoitus. Nyt homma karkasi käsistä äänentoistonpuolelta molemmilla, kun aivan yllättäin se olikin muuttanut mielipiteensä veteraaniurheilusta, hänen mukaansa kaikki veteraanit jotka kilvoittelevat menestyksestä omassa sarjassaan ovat ITSETUNNOLTAAN NOLLIA. No minä olin kuin äimän käki, kun tämän toverin mielestä ainoastaan monipuolinen terveysliikunta on hyvän itsetunnon mittari, kaikki muu on turhaa. Onhan se terveellistä, mutta paljonpa on sitten näitä eri lajeja harrastavia nolla tyyppejä tässä kotoisessa Suomen maassa, saatikka sitten muualla maailmassa.

No anteeksi antaminen tyhmyydestä, on minun lahja tälle, joka on kulemma saavuttanut yhden ainoan mestaruuden, jalkapallon saralla, eikä edes pääsarja tasolla, eikä juuri muuta. Mukava takinkääntäjä heppu ihan muuten, jonka kanssa lenkit eivät koskaan olleet yksitoikkoisia, oltiimpa sitten liikkeellä jalan tai maantiepyörällä. Minun tekemisiä ne eivät ole eivätkä koskaan tule häiritsemään, koska minä kilvoittelen itseni kanssa, enkä kenenkään muun, mikä tuntuu olevan vaikeaa käsittää ainakin tämän hemmon kohdalla, mutta sehän ei ole minun ongelma.Niin, Tiistain kovan harjoituksen jälkeen, keskiviikkona juoksentelin siis 1,15h palauttavaa kevyttä, tänä aamuna 1,10h pk ylä aluetta ip. 7km verryt ja huomenna olis tarkoitus sipasta   ap. jotain kovempaa, nähtävästi 4km kova + 6x 1min mäkiä illalla sitten palauttavaa kevyttä, riippuen tietenkin siitä, mikä on päivän fiilis.Ja järkikultaan palatakseni, hulluna on hyvä olla! tämä kuntopyöräilijöille ja nimettömille itsetunto nolla anonyymeille.