Kateus, se on ehtymätön voimavara, se on kuin ydinvoima ja esimerkkejä piisaa. Keskustelin tuossa hiljattain erään miesopettajan kanssa, kun hän oli jälleen kerran uintipuuhissa. Tähän räväkkäsanaiseen ja mielipiteissään varmaan henkilöön kulminoituu myös minun ajatuksen juoksu, olipa kyse Euroopan unionin nykytilasta tai ennen aikaisten työkyvyttömyys eläkeläisten itkutarinat tai sairaseläkeläisten nyyhky storit.
Kateus, esimerkiksi Kreikkaa kohtaa on ymmärrettävää, ajatellaampa vaikka Kreikkaa ” heikkona urheilijana”joka ajan saatossa on doupannut, ollut mukana joukkueessa, jäänyt kiinni, käryn jälkeen kuitenkin huippu-urheilijaryhmään kuuluvana, mutta heikkona urheilijana, siihen syydetään rahaa, mutta ei tajuta, että ei ne tulokset parane, jos on kerran paskaiset tavat oppinut. Koittaa mannerten väliset joukkueviestit, palkintona voittajalle on vakaa, uskottava ja kasvava talouskehitys pysti, sekä tunnustus riipus, johtavasta talousasemasta. Kisa etenee Euroopan johtaessa niukasti, mutta hallitusti, kunnes tulee tämä heikon urheilijan( Kreikka) vuoro hoitaa kunnialla omat velvoitteensa, käy niin kuin pelättiin, vaikka tähän urheilijan valmennukseen oltiin syydetty rahaa tolkuttomasti, ei hän pysty suoriutumaan kunnolla osuudestaan ja Euroopan joukkue putoaa häntäpäähän, ei edes kovalla rahasatsauksella saatu siis tulosta. Ja ketkä ovat sitten suurimmat häviäjät tässä kisassa, no loput Euroopan joukkueen urheilijat, joihin nämä rahat olisi pitänyt sijoittaa, siis urheilijoihin, jotka tekevät tulosta ja pitävät huippujoukkuetta kasassa.
Hukkuva tarttuu oljenkorteen on sanonta, mutta entäs sitten kun se oljenkorsi uppoaa, siinä uppoaa koko muu samalla. Huono urheilija (Kreikka) olisi pitänyt poistaa jo ajat sitten joukkueesta, sillä yksikin mätä omena voi pilata koko sadon. Nytkin tämä heikko korruptoitunut urheilija vaatii lisää valmennustukirahaa, noin 135miljardia€ tai paremminkin uhittelee, vaikka ei ole suoriutunut, eikä edes yrittänyt suoriutua niistä velvoitteistaan, mitkä ovat sille asetettu.
Vuosi taaksepäin kirjoitin ja ihmettelin sitä, miten tällaiset takuuvarmat aurinkomaat, joiden päivänpaiste ja lämmön tuoman turismin rahat ovat muka aiheuttaneet näille maille taloudellisen ongelman, eihän se voi pitää paikkaansa. Jos Suomi esimerkiksi pystyy pysymään AAA luokituksessa, ilman massaturismin tuomaa taloudellista hyvää, niin miten ihmeessä nämä korruptoituneet maat pystyvä ryssimään näin pahasti oman tilanteensa, kun heillä on kuitenkin edelleen tämä valtti eli aurinkoturismi.
Otetaan välillä mielikuvitus mukaa, ajatelkaa, miten paljon vielä paremmin Suomenkin kansan taloustilanne olisi, jos esimerkiksi Suomen puoleinen Perämeren ranta-alue, aina selkämeren ja ahvenanmaahan asti olisi aurinkorannikkoa, siitä taas aina Pietariin asti piirtyisi vyöhyke, missä läpi vuoden olisi Kanarian ilmasto, ympäri vuoden, miettikää, eikä tarvitsisi lentää pitkiä lentoja ulkomaille, kun talviharjoittelu paikkaa etsisi, olisi ihan omasta takaa ja mikä parasta, pitäähän Ruotsalaisetkin saada kateellisiksi. Mutta näin ei kuitenkaan ole, eikä tule, siitä huolimatta Suomi on edelleen maksamassa ja elättämässä näitä aurinkoturismi maita, hei haloo!! ja vielä enemmissä määrin.
Aivan varma on se, että jos Suomi esimerkiksi olisi ajautunut Kreikan kaltaiseen tilanteeseen, mikä olisi täysin mahdollista, jos kotimaan identiteetti olisi rakennettu korruption ja vallanhimon ympärille, niin ajat sitten olisi EU tarjonnut helvetin ison kalossin kuvan Suomineidon persuuksille ja huutanut perään goodbye! Kohta on tasan varma, että jos ja kun keväällä, aletaan Kreikassa jakamaan ministerin virkoja, uuteen hallitukseen, alkaa siellä lennellä muutakin kuin polttopullot ja kivet, nimittäin päät. Kaikki tietää, että  joitain vuosia taaksepäin Argentiinassa, tuossa 40miljoonaisessa kansassa, koettiin talouden luhistuminen, siitä odotettiin myös maailmantaloudelle katastrofaalisia seurauksia ja povattiin, ettei pihvilihamaa selviä omille jaloilleen moneen kymmeneen vuoteen, mutta miten kävi, selvisi omilleen alta aikayksikön, nämä ”nerot” taloustietäjät olivat väärässä, tai eivät olisi voineet olla enemmän väärässä. Nyt nämä Mergelit ja Sargosiit, vai miten ne kirjoitetaan, yrittävät pitää väkisin Kreikan junassa mukana, koska omat intressit niin vaatii, ovathan Ranska ja Saksa suurimat velanantajat Kreikalle. 10 miljoona ihmisen Kreikka ei pysty horjuttamaan maailman taloutta, vaikka se kaatuisikin, tai paremminkin on itse kaatanut itsensä, eivätpähän silloin valittaneet, kun kaikki oli hyvin LAINARAHALLA. Katsotaan nyt, miten päättyy tämä Kreikan kuherrus kuukausi.
Omat kuhertelut tuolla sportin saralla ovat olleet pikkuhiljaa vauhdeiltaan paranevia, Torstai 1,15h loppua kohti kiihtyvästi, perjantai ap. 1,10h tv kevyt, lauantai ap.14 km pk ylä-alue vauhti 4,20-4-30min/km ip.7km tv kevyt, illalla uintia 1000m+ 2x 35m pituussukellus, sunnuntai ap. 3km verryt+ 8x50m kiihdytys+ 3km 3,45min/km/3,30min palautus+ 2km 3,30min/km/3,30min palautus+3x1000m/3 min palautus 3,25,3,24,3,23+ verryt, iltapäivällä kävin hiihtelemässä kevyttä perinteistä  1,20h. Kaiken kaikkiaan tämä viikko alkoi jo tuntua, mutta niinhän sen on tarkoituskin tuntua ja kilometrit juoksun osalta oli 125+ tämmöistä muuta hömppää päälle.