talvijuoksusarjan%20reitti-normal.jpg

Tälläistä lenkkiä hahmottelin juostavaksi kerran kuussa Väinölänniemellä ja ensimmäisen kerran siis 18.10 lauantaina kello 10.00 Niin, minä suostuin Randen pyynnöstä tähän ja lyhyt kuvaus lenkistä mikä on hyvin monelle Kuopiolaiselle jo entuudestaan tuttu, on helppoa hyväpintaista hiekka kevytliikennetietä.Mäkiä ei löydy, jos vertailuna käytetään sitä toissatalven päivärannan lenkkiä, ja jos talvi iskee lumen muodossa, eikä hiekkaosuutta voi aurauksen puuttuessa juosta, niin hieman muuttamalla voidaan juosta kelvollisella alustalla liki sama lenkki. Lähdetään siis lappamaan tuosta kentän sisääntulokohdasta kohden haapaniemen voimalaa, jossa käännytään ja samaa reittiä takaisin lähtökohtaa kohden. Se sivuuttaen kohden satamatoria,käännös kuvan punaisen viivan mukaan ja kohden lähtöpistettä, jossa tulee tasan 8km täyteen. Siitä lisälenkille uudestaan kohden haapaniemeä, kilometrin jälkeen, kuvan osoittamalla kohdalla tien yli oikealle siihen tien rantatörmälle ja kohden urheilukenttää, sitten kenttärakennuksen  takaa juostaan lähdön kohdalle ja kymppi on täysi. Kaikki ulkoliikunnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Ajanottokin tarvittaessa järjestyy, mutta katsotaan ensin minkälaisen vastaanoton tämä sarja saa.

Berliinissä sitten Kenialaiset näyttivät taas maratonjuoksun mallia muille ihmeteltäväksi ja Henry Manninenkin tekaisi siinä oman ennätyksensä. Nyt näyttäis siltä että miesjuoksijat jalostuu parhaimpaan vauhtiinsa kolmenkympin korvilla ja siitä yli. No, juoksihan muuan Carlos Lopes aikoinan 37 vanhana reilusti alle 2.10h maratonin, joten aikaa kyllä on jos vain on haluja ja motivaatiota muuhunkin kun napit korvilla  ja älypuhelin kourassa huuhailla pitkin maita ja mantuja.

Omat huuhailut, no jotain pientä silloin tällöin,yleensä silloin ja varsinkin illoin. Ensiviikonloppuna juostaa Karttulassa maakuntaviestijuoksut, johon minulle taisi iskeä kakkoskuuluttajan pesti, näin ainakin pahat suut kertovat. Kovin haaste minulle tulee varmaankin sen jälkeen jos 100 joukkueen raja menee nurin, sillä???? :) no nyt vain joukkueita kasaamaan kiihkeästi.