Se että seitsenkertainen Ranskan ympäriajon voittaja Lance Armstrong on käyttänyt koko hohdokkaan uransa ajan doupping aineita, ei todellakaan tullut yllätyksenä. Olen muutaman kerran tässä blokissa kirjoittanut aiheesta "öljymiehet" mikä sitten sai arvoisensa päätöksen.

Mutta kun Amerikan mallista puhutaan, kaikki täytyy tehdä viimeistä piirtoa myöten tyylillä loppuun asti, show must go on tyyliin. Niin nytkin, ensin aletaan hehkuttamaan hyvissä ajoin mahdollista tunnustamista, kerätään koko maailman huomio asian ympärille ja niin kuin jännitys thillerin juoneen kuuluu, tulee lopulta se h- hetki jolloin SE tapahtuu, TUNNUSTUS. Voi taivas, mitä pelleilyä sanon minä, mutta hyvin tuntuu uppoavan urheilevaan maailmaan.
Aamu TV lähetyksessä tänä aamuna toimittajat soittivat meidän kerran jo lopettaneelle ammattipyöräilijälle ja kysyivät tuntoja Lancen tunnustuksen tultua julki, sekä esittivät muutaman kysymyksen tälle ketjunpyörittäjälle hänen omista tuntemuksistaan ja lähinnä kokemuksistaan d- saralla siitä, että onko tarjottu mahdollisuutta kyseisiin menetelmiin heikkona hetkenä. Juupas, eipäs luulempas öh, eh.. no.. jo.. jaa. luulisin. oli ammattimiehen vastausten taso, aivan kuin mato kiemurtelisi koukussa. Ketä tuon tason haastattelu kiinnostaa, huvittaa kyllä.

Kyllä se on ollut aina niin, että kapteenin paikka pitää ansaita, sen ympärille kootaan joukkue. Joukkue koostuu erilaisista ajajista, joilla kaikilla on oma rooli, kuka on tasamaan työhevonen, joiden rooli on pedata kiritykeille mahdollisimman hyvät asetelmat loppurutistukseen. Näillä tasamailla työhevoset eivät välttämättä tarvitse "apukonsteja" koska suuria ympäriajoja ei ratkaista tasamailla. Mutta sitten kun mennään vuoristoon, missä alkaa varsinainen kilpailu, kysytään näiltä erittäin arvostetuilta mäki apuajajiltakin myös kuntoa ja jotta nämä työjuhdat kestäisivät mahdollisimman pitkää mukana avittamassa joukkueen kapteenia, on "apukonstit" mahdollisia, jopa suotavia, mutta siinä vaiheessa jos homma ei kiinnostakkaan, alkaa lähtökellot kumista kyseisestä tallista. Uskon vahvasti, että Lance tekee vielä jollain tavalla/tasolla niin sanotusti Ahoset, jäämme siis jälleen odottavalle kannalle, sehän meidän tavan tallaajien kohtalo yleensä on, joka tapauksessa, tämä Lance show ei ole vielä ollenkaan loppuunkaluttu.

Tämä kaikki on pelkkää näytelmää. jonka kuplettiin kuuluu, niin vakuutusyhtiöt, jotka tulevat näyttävästi vaatimaan sopimus rikkomuksen myötä saataviaan, kuin myös useat pitkäaikaiset sponsorit, mutta samalla nämä kaikki saavat ilmaista mainosta, koska bisnes on aina se numero uno. Sen verran näyttävä oli Lance poloisen:) esiintulo, toistaiseksi! sillä kyseessähän on todistetusti erittäin paatunut valehtelija, valehtelija joka käytti omien unelmiensa täyttämiseen, jopa syöpäsairaita lapsia. Ja nyt, suuren uutisen julkaistuaan julkisesti, syvää katumusta osoittaen, odottaa varmaan jonkin asteen sympatioita ja synninpäästöä.

Minulta sitä ei tipu, näytän vaan periamerikkalaiseen tyyliin keskisormea tälle tyypille, koska se on sen ansainnut, mutta nyt lenkille on nimittäin mahtava keli.

Niin ja sunnuntain pitkälle lähdetään poikkeuksellisesti jo kello 7,30 Uimahallilta, näin sovittiin tänä iltana,jotta minullakin olisi mahdollisuus osallistua tähän viikon päälenkkiin. Loppupäivä meneekin sitten vesijuoksijoita katsellessa, notta näin!