Musta puna vihreä valhe.  Jo kauan aikaa taaksepäin kirjoitin blokissani, että Maraton juoksun kauhea tasonnousu,missä 2,05h tasoa pidetään lähinnä pilkkana joidenkin afrikan maiden toimesta on pelkkää teatteria on sitten saamassa katetta.

Nyt Keniassa kuohuu, kun omat koirat purevat. Lääkärit avustavat urheilijoita dopingaineiden käytössä Rift Valleyn alueella,paljastuksien takana on muuan Kisorion niminen 23 vuotias huippumaratoonari, joka omantunnon tuskissaan oli päättänyt avautua siitä miten yleistä doupping on Kenialaisessa kestävyysjuoksussa, kaverihan oli itse kärynnyt hormooneista, jo jokin aika taaksepäin.
Voin vain todeta että ei tullut kovin suurena yllätyksenä, ei ainakaan niin sanotusti puun takaa. Geoffrey Mutai ja Dennis Kimettoa, eivät ainakaan haitanneet tämä kaltaiset väitteet, Berliinissä pojat vetivät ilmeettöminä 2,04h pintaan ja ilmiselvästi sopuna, koska Mutailla oli niin sanotusti isot rahat kyseessä, Majours sarjan voitosta rapiat 500,000 kahisevaa, joten nuorella Denisillä ei ollut kalkkiviivoilla ohi menemistä.

Ajatelkaa, poika on vasta 18 vuotias, ihmisen hormonaalisen luontaisen kehityksen valossa, se ei pitäisi olla edes teoriassa mahdollista, mutta käytännössäpä on. Tämä kaiken mahdollistaa ja on aina mahdollistanut hyvä organisaati, johon kuuluvat syrjäiset ylänkö alueet, jossa saa rauhassa, ilman häiritsevää säännöllistä doup.valvontaa,treenata näiden tohtori/valmentaja/managerin valvonnassa, tai ainakin osan ajasta. Tämä on Afrikan vastaus ammattipyöräilylle, sekä tietenkin suoranainen läimäytys päin näköä Suomen amatöörimäiselle puuhastelulle, pysykäämme siis amatööreinä jatkossakin. Kaikki tämä on kuitenkin vain pintaraapaisu, jäädään odottelemaa kelta/sinistä, sini/punaista ja eritoten musta/vihreä/kelta valhetta, koska kyllä se sieltä vielä tulee. Seuraavassa kirjoituksessa yhteenveto menneestä Suomalaisesta triathlon kaudesta, omissa tekemisissä ei ole hirveästi kehuttavaa, vähän niin kuin näindevil tosi tänään kävin 1,45h sauvakävelyä röttöset jalassa ja 4,5kg painoliivi päällä, kun ei muu oikein huvittanut