Aika mauttomaksi ja suoraan sanottuna ärsyttäväksi alkaa muodostua osa facebookin kaveripiiristä. Tämä oma ikäluokka tuntuu olevan aika huomionhakuista ja pätemisen tarve sen mukaista, Ja tottakai silloin on paikallaan käyttää sen mahdollistamaa facebookia, vai onko?

Joku tai jotkut ovat aika hanakasti tuomassa julki omia ajatelmiaan asiasta kuin asiasta ja heidän omasta mielestään ovat vielä sen viimeisen sanan eli totuuden sanoman sanojia.Eipä juuri ole aihetta mistä ne onnettomat eivät löydä jotain nega sanomista tai arvostelemista. Jotkut päivittelevät jo julki tulleita uutisia ja jakavat niitä eteenpäin, tietämättä oikein itsekään, miksi niin tekevät.No meneehän se päivä varmaan niinkin, kun mitään tähdellisempää tekemistäkään ei taida olla.

Joten eipä siinä oikein muutakaan voinut, kuin laittaa muutama aina vuorotellen huilaamaan eli jäädyttää kuukaudeksi kerrallaan facesta. Tällä tavalla sitten välttyi näkemästä niiden sanomisia ja kommentointejaan eri asioista. Suurinta älämälöä viime aikoina on ollut hallituksen linjaukset ja eritoten Sanna Marinen sanomiset ja eritoten tekemiset koronan suhteen.Varsinkin Marinin bilettäminen on saanut monelle aikaan herne nenään ilmiön.

Kuulkaas te arvon ihmiset. Ei se ole ainoastaan Suomen hallituksen ja THL arviot tämän korona hässäkän suhteen menneet munilleen. Kyllä siinä on mennyt joka ainuan maan arviot mönkään ja sitä mukaa strategiat, miten tätä tulisi hoitaa. Vaikka Suomen hallitus lupaili Marinin johdolla syksyllä, että kohta tämä alkaa olla voitettu kanta, kun vain jaksetaan vielä vähän aikaa. Samaan uskoivat kaikki muutkin, paitsi eivät Kiinalaiset. Nyt tämä uusin variantti tulee olemaan se mikä tulee näyttämään kaapin paikan ihmiskunnalle, mutta kun ei voida tietää, mitä on nurkan takan tulossa, niin ollaan vaan niin kuin ei oltaisikaan. 

Ihmiset voivat syyttää aika paljon itseään, kun tämä kestää ja kestää. Jos alkuvuodesta näkyi maskit kaikilla, esim kirjastojen lukusalissa, tai vaikkapa busseissa. Mutta nyt kun loppuvuonna katsoo tilannetta, niin linja-autoissa noin puolella on maski ja lukusaleissa vain muutamalla. Samanlainen käytäntömalli on kaupoissa, tai ainakin pienemmissä kaupoissa. Ja nyt kun tämä uusi variantti on paljon herkemmin tarttuvampaa mallia, niin yhtälö on valmis, eli tartuntaluvut kasvavat taivaisiin.

Sitten on tämä Pohjois-Savon koronanyrkki, missä PITÄISI olla viisaita päättäjiä. Vaan kun ei ole. Koulujen liikuntatunnit ja pentujen uimakoulut pyörivät täyttä häkää, missä aikuiset ja vanhemmat  eläkeläiset yrittävät suorittaa omia aktiviteettejä siinä samassa sekamelskassa. Käykää vaikka tsekkaamassa Kuntolaakson uimahallista. Kyllä minun mielestä olisi pitänyt käydä jo ajat sitten käsky kouluille ,että suoritetaan nämä liikunnat jossain muualla kuin yleisissä liikuntahalleissa, niin vältytäisiin ikävyyksiltä. No nyky koululainenhan ei ulos lähde, kuin pakotettuna, hyvä jos sittenkään,eikä vielä sittenkään.

No tästä vois vaikka kuinka, mutta eiköhän tämä tällä kertaa riitä tältäerää.

Idän diktaattori provosoi muuta maailmaa siirtämällä sotakalustoaan Ukrainan rajan pintaa.No heikkohermoisimmat jo puhuvat sodan uhasta Venäjä vastaan Ukraina.No voi taivas varjele mitä sontaa. Ei ala minkäänlainen sota, ainakaan laajamittainen. Ovat muuten kalistellet sapeleitaan jo jonkin vuoden nämä maat yhdessä Itä-Ukrainan nurkassa, mutta silleen pieniluontoisesti.

Liian paljon on pelissä Venäjällä, jos sotimaan aikoo. Tosin jos historian kirjoja miettii, niin olisihan se ihan loogista, että kohta rytisee. Se on nähkääs niin, että reilut sata vuotta on ensimmäisestä maailmasodasta ja silloin jylläsi Espanjan tauti, tuo kaikkien virusten äiti. Nyt kurittaa korona, joten siitäpä sitten äiti Venäjä, tule apuun vanja.

Pekingin kupla kisat lähestyy. Talvilajit tekolumella ja vähässä hapessa kysyvät kuntoa ainakin murtomaahiihtäjiltä, tai miksipä ei muiltakin. Mielenkiinnolla odotan tapahtumaa monestakin syystä. Sotsissa loisti Venäjä ainakin siinä, että kisasuorituksia ei yritetty, vaan ihka oikeasti siivitettiin paskaisilla konsteilla, eli dopigilla. Kiinan kisat voivat olla huonolla tuurilla ainakin nihkeät suksien luistoominaisuuksien suhteen jos keinolumen päälle alkaa tulla lentohiekkaa.No pitoa taas sitten löytyy ainakin pertsan matkoilla ylämäkilöissä. Venäjä ja Kiinahan tulevat hyvin toimeen keskenään tänä aikana, kun Kiina korona kurittaa ja venäjä aikoo kurittaa Ukrainaa.Näillä mailla on siis kommunistisen historia lisääksi muutakin yhteistä, joten katsotan miten hyvin hommat pelittää olympialaisissa.

Hei meille tulee 2026 alkaen uudet lentsikat, millä pystyy ampumaan vaikka risteilyraketteja ja mitkä sitten poksahtavat sitten mukavasti. Nyt sitten Suomi on paljon uskottavampi maan puolustuksen näkökannalta, noin niin kuin muun maailman silmissä.Ja höpön höpön, sekä liirum laarum. Asiantuntiat arvioivat juuri äsken, että jos Venäjä haluaa laittaa oikein kunnolla hösseliksi Ukrainan suhteen, niin se maa on polvillaan 45 minuutissa. Mitenkäpä luulisitte Suomelle käyvän, jos meitä kohtaa alettaisiin vaatia revanssia, sitten 1940-1945 tapahtumien, mutta tällä kertaa hiukan eriluokan kalustolla. Ei siinä kovinkaan montaa häivehävittäjää kerettäisi ilmaan saada, kun loput olisivat tuusan paskana tai muuten vaan toimintakyvyttöminä.

Hävittäjät

1 295 konetta

Rynnäkkökoneet

767 konetta

  • Su-24, 497 kpl, joista 130 laivastolla
  • Su-25 262 kpl, joista 70 laivastolla
  • Su-34, 8 kpl

Strategiset pommikoneet

368 konetta

Elektroninen ja valokuvaustiedustelu

180 konetta

  • Su-24, 100 kpl, joista 20 laivastolla
  • MiG-25, 80 kpl

Ennakkovaroitus- ja taistelunjohtokoneet

Kuljetuskoneet

345 konetta

Tankkauskoneet

  • Il-78 (Il-76aan perustuva)
  •  
  • Että semmosta. On siinä Suomipojan aihetta takoa nyrkillä uhomielessä rintaansa, että nyt meillä on uusien lentsikoiden myötä uskottava puolustus. Kyllä se on niin, että suus säkkiä myöten kiinni. Meillä ei ole muuta mahdollissuutta elää rauhantoiveissa, kun ymmärtää se geopoliittinen näkökulma, mikä samalla määrää meidän kohtalon. Viime sota, missä meidän isät ja pojat taistelivat itsenäisyyden elää rauhassa naapuri Venäjän kanssa on samalla vahvuus. Ja näitä saatuja arvoja, kiitos isien meidän tulee kunniottaa ja se tarkoittaa sitä, että vaikka härmä kuulu osana Euroopan unionia, ei se tarkoita sitä, että kiukuttelevaa Venäjää ei tulisi ymmärtää. Siitäkään huolimatta, mihin kaikkeen diktaattori Putin on antanut hyväksynnän Malesia matkustajakoneen alasampumisesta, tai vaikka lukuisten myrkytystapauksien johdosta.

Omat. Sitä sun tätä sopivasti. Kykenin jo muutamaan satasen viikkoon juoksun suhteen. Mutta sitten alkoi pilkintä ja juoksut ovat taas vähissä.Mutta kun suurin kiihko pilkintään eli löysät on saatu pois nyt, niin on taas aika juoksulle.

Niin. Karttulassa kuitenkin juostaan perinteinen Uudenvuoden juoksu. Infoa tapahtumasta Karttula pe 31.12.2021 klo 18.00
Paikka: Koulukeskus, kissakuusentie 20
Sarjat:
5km: Myl, M50, M55, M60, M65, M70, M80, M17, Mkunto
5km: Nyl, N40, N50, N60, N17, Nkunto
Osanottomaksut:
12 euroa (JK hinta 10 euroa)
Tilinumero:
KarttU, FI51 5600 0520 6185 73
Voit maksaa osanottomaksut ennakkoon tilille tai varaa sopiva raha
kisapaikalle. Ilmoittautumiset mielellään ennakkoon 29.12 mennessä
[email protected] tai 040 5780579.
Kilpailupaikalla käytössä pukuhuoneet ja suihkut.
KAHVIO
www.karttu.sporttisaitti.com
Tule päättämään vuosi liikunnan riemuun!
JUOKSE…..KÄVELE…..HÖLKKÄÄ
KAIKKI PALKITAAN
Karttulan Urheilijat