Kirjoitin tuo otsakkeen pienellä huumorilla, koska kovin huonot fiilikset jäi tapahtumasta.Ei pitäisi ilmoittautua maastopyötäkisaa viimeisten joukossa, koska porrastetussa lähdössä olet armotta viimeisessä lähdössä, kyse oli Jämi84 tapauhtumasta ja se tiesi täysin epätoivoista yritystä ajaa omaa ajoa, nimittäin ruuhkaa riittää. Varmaan konaismatkasta parikymmentä kilometriä meni asenteella, että ohhohhoijakkaa, mitähän tekis, kun kapeilla polkuosuuksilla joutui vurrimaan mukana, eikä ohitusmahdollisuutta ollut.

Ja sitten se lopullinen niitti tapahtui noin 45 km kohdalla, missä väännettiin hiljaa nyrkin ja pään kokoisten kivien seassa kapeata polkua. Ajoin liian lähellä edessä olevan pyöräiliän takarengasta, kun jysähti etupyörä kiveen ja ote ajoon katosi. Tyylikkäästi ilman pisteitä nurin ja seuraava muistikuva oli valkean jäkälän pinnasta, missä olin makuuasennossa.Koko takana oleva letka pysähtyi tiedustelemaan, että miten kävi on muuten toisistaan huolehtivaa porukkaa nämä maastofillaristit. No, pahaksi onneksi vasempien kylkiluiden alle sattui sammaleen peittämä kivi ja lopun arvaattekin.

Miten sieltä metsästä pääsee pois muuten kuin ajamalla oli ajatus, joten siinä noin viisi minuuttia pähkäiltyäni kovan kivun kanssa(olisko jotain poikki) lähdi jatkamaan matkaa hissukseen. Muistissa nimittäin oli, että pystyy sitä etenemään kapealla otteella pyörälläkin, jos ei pidä kiirettä, mutta on se aivan eri asia asfaltilla, kun kivikkoisilla poluilla, nimittäin sattui jonkin verran tuo loppu neljäkymmentä kilometriä. Maaliin kuitenkin pääsin ja oli muuten pitkä ja tuskainen autoajelu 350km kotia.

No, mikä sitten oli oppi tästä reissusta, no se ainakin, että ei pidä kuvitella liikoja itsestään, jos ei ole kykyjä maastopyöräilyyn, kun tuloksena on kipeä kylki ja nilkan ruhjevamma. Arvoasteikossa maastopyöräilijät kunto/kyky/taito asfaltilla pyöräileviin ovat aivan järisyttävän suuret, sen sain nähdä tänään maastossa liikuvien eduksi.Jos joku muuta väittää, niin käyköön koettamassa ihan livenä, ei ajatelmissa.. Nyt oikealla kyljellä huonosti nukutun yön jälkeen on täysin selvä, että huomenna on edessä terveyskeskus käynti, mutta sehän ei olekkaan minulle uutta, vaan tuttua:)

Että tämmöinen reissu tälläkertaa seuraavaa odotellessa.