Olin antaa ylen, kun huomasin, että tämän vuoden SM maastojuoksun lähetystä ei näy eikä kuulu TV vastaanottimissa. MIKSI on päässyt käymään näin on sivuseikka koska näin on päässyt käymään ja sanonnan mukaan "turha on pyristellä, kun paskat on jo housussa" kuvaa hyvin tätä tilannetta. Bisneksen nimissähän asiat etenee ylelläkin, mutta kolikon toisella puolen on suuren juoksijakansan keskisormi, mikä osoittaa ylen suuntaan.

Se samainen keskisormi on joskus suuren hädän hetkellä hieraissut persettä kesken tuiman maantielenkin metsähallituksen puolella. Tai vaikkapa kesken kisan, kun monikansallisten, tai Kiinalaisten omistaman sellutehtaan tuottamaa paperia ei ole tullut mukaan. Siitä sitten yleensä jää ikävä jälkihaju sormeen(miin). Aivan yhtä paha haju, kuin mitä yle nyt tarjosi tällä kertaa lähettämättömällä SM maaston lähetyksellä. Koska joitakin arvoja pitää vaalia ja kunnioittaa, eikä AINA katsoa bisnesnäkökulmasta. SM maastojuoksujen status on ollut kautta aikain syvällä ihmisten ajatuksissa ja vaikka välttämättä aikuisten sarjat eivät hohdakkaan kovin suuresti parrasvaloissa kansainvälisessä vauhdissa on nuorten sarjojen näyteikkunana TV lähetys tuiki tarpeellinen.

Ylen plantut eivät vaan itse tajua sitä, minkälainen motivaatiolpäjäyksen nuori siitä saa, kun näkee tai tuttavat näkee, kun nuori kirmaan lajinsa parhaiden kanssa SM kilpaa Suomen alkavassa suvessa. Sillä on kauas kantoiset seuraukset asian positiivisessä mielessä pitkäksi aikaa, Jotkut saattavat saada siitä  elämäikäisen jatkumon ja jotkut jopa pääsevät kansainvälisille kilpakentille kisaamaan maailman parhaimpia vastaan. Ylen urheiluvastaavat voisivat julkisesti pyyttää anteeksi töppäystään, sillä esim jalkapallon jo kerran näytetty uusinta makasiinilähetys ei paikkaa tätä tilannetta yhtään.

Juoksu ja mäkihyppy tarpovat yhtä syvässä suossa kuin Mika Myllylä aikoinaan ja se vetää nöyräksi,mutta hyppelylähetyksiä vielä sentää tulee, juoksentelua ei, MIKSI. Yksi kerta vuodessa, eli SM maastot ja niiden näkymättömyys on ylen lahja yleveron maksajille ja samalla omalla tavallaan urheilukansaa nöyryyttävä temppu vailla vertaa.

Nyt kun kestävyysjuoksu ei ole välttämättä sitä kaikista hottisinta sporttia on aina katsottava tulevaisuteen. Ylen arvot nyt tuntien annan taas ylen ja peräänny poteroon miettimään syntyjä syviä, ylen ajattelemalla tavalla, että ei niistä kuitenkaan mitään olis tullut. Joten miksi tuhlata kallista ohjelma aikaa joutavanpäiväisiin nylkkyihin.

Haistakaa paska koko ylen urheilusta ohjelmista vastaava kansa, kaikki pitäis kerralla erottaa, mutenkin homma tuntuu tolkuttomalta, niitähän tässä pitäis verottaa,HAISTAKAA PASKA!, Irwin Goodmania lainatakseni omin sanoin.