Hiihtosesonki alkaa pukkaamaan päälle, sen näkee parhaiten, kun vierailee tutussa urheiluun erikoistuneessa liikkeessä. Suksi kalustoa viritellään kuumeisesti asiakkaiden houkuttimiksi, sekä kaikkea muuta lumiaiheeseen liittyvää. Alkaa kuumeinen pysyvien lumien odottelu, jota sitten kestää ainakin täällä savossa sen pari kuukautta. Toisin oli ennen, silloin kun talvikin tuli ajallaan, tästä eräs kaveri muistutti tekstiviestillä aamulla kello 6.00 tänään, kun istuskelin työpaikalla.

Se oli Kuopiossa lokakuun 16 päivä, vuonna 1974, kun lumi tuli ja pysyvää laatua, tämän kyseisen kaverin kanssa tahkottiin yleensä aamulla 2h ja illalla 2h tuolla Puijon yläpelloilla(Antikkala). Ei ollut valaistuja latuja, eikä hiihtoputkia, oli vaan kuun ja Kaupungista hohtavat valot jotka pilvistä heijastaessaan antoivat sen tarvittava valonhäivän. Mutta innostus oli sitäkin kovempi, alettiin olla siinä murrosiässä ja kärkkymässä paikkaa miesten maakuntaviesti joukkueeseen, ylpeinä kannettiin seuran Kuopion Elon verkkaria (nykyisin Kuopion Hiihtäjät) No niin tehtiin ennen, nykyisinhän nuorten tekeminen toimii toisin päin, ensin katsastetaan harrastusmahdollisuudet(puitteet) ja sen jälkeen karsitaan jäljellejääneistä mahdollisuuksista epämiellyttävimmät(ulkolajit) pois, kunnes päädytään jonkin sisäjoukkuelajin pariin, valoisaan lämpimään halliin.

Tämä kaltaista mielenlaatua ei taas edusta allekirjoittanut, joka näki ensikerran päivänvalon tasan 55 vuotta sitten, eräänä lokakuisena harmaana aamuyönä. Luonteenpiirre ja siihen pohjautuva ajatus/teksti tulva taas johtuu siitä tosiasiasta, että koko nuoruusajan, makuuhuoneen ikkuna oli kohden SYSIMUSTAA METSÄÄ.

Tosi valoisaa luonnetta edustaa taas Norjalaiset murtsikka huiput Skofderud ja Steira, jotka turskamaan pyöräilijä d- paljastuksien myötä, päättivät hohtavilla hangilla riisuuntua ihan kameramiehen ja muun maailman iloksi,aikalailla spontaani ja hieno ele kertoa että mekin ollaan olemassa ja ihan NÄIN puhtaita,olisivat vetäneet loputkin vaatteet päältä, kun kerran aloittivat, tämmöistä enemmän:) minä fanitan.

Sitten juoksuasiaa, no sitä on tullut tehtyä aika kevyenomaisesti, siis vauhtia ja sykettä nostattavia hetkiä ei oikein ole ollut, huomenna tosin lupasin itselleni ja eräälle toiselle semmoisen hyvävauhtisen harjoituksen, toteutuuko? Nyt olen kuitenkin ansainnut vuosip. kunniaksi jotakin, se on moro!