Suo siellä, vetelä täällä. Naapurin isosotajohtaja Makarov höpisee vodkan huuruisia ajatuksiaan medialle. On totta, että sotakoneisto esittely, aseiden kalistelu ja puolustusjärjestelmän kehittely on kuulunut telluksen maailman historiaan kautta aikain ja millä on saavutettu tietty uskottavuus peloitteen kautta. Mitä Suomi pojan ja tytön kuuluisi tehdä, siinä tuhannen taalan kysymys, jos kumarrat itään, pyllistät lännelle ja päinvastoin, ei hyvä kumpikaan vaihtoehto, miksi siis kumartaa kenellekään.
Tämä on lämmintä höpinää, kohti kylmempää kautta, ollaan vähän kuin puun ja kuoren välissä, jos arabikevät näyttää suuntaa muka demokratialle, niin äiti Venäjä osoittaa Suomelle suuntaa kohti Putinismia, pysykäämme siis neutraaleina.

 Oslossa Niklas Sandel vetäisi tonnivitosen kesä ja kahden vuosikymmenen parhaaseen kotimaiseen aikaan, kehityskäyrä Sandelilla on ollut viimeisen 10 vuoden aikana hitaasti, mutta varmasti nouseva, ilman suurempia taantumia tai notkahduksia, mikä kertoo siitä, että valmennus puoli Tom Andtbackan kanssa on niin sanotusti pelittävä, alkutahdit valmennuspuolella kuitenkin teki Guy Storbacka. Jäämme odottelemaan Helsingin EM alkueriä ja miten siitä eteenpäin, toivottavasti finaali häämöttää. Mutta Tero Pitkämäen finaali on kaukana, tasan yhtä kaukana, kuin on yleensä päästä edustamaan kotikisoihin, kaikki jäi yhden kortin varaan, eli Pihtiputaan keihäskisaa, eikä sielläkään riitä, kuin 84metrin ylitys, muutenhan suomen keihäsmiesten asiat ovat ihan ok.

Sitten kotimaasta, AKT pikku Putin sai kuulla   valtuustoltaan  tylyt sanat, Hjallista lainatakseni ”sinä saat potkut”. Ei paha, kun ottaa huomioon menneet tapahtuneet. Janis Joplinia siteeraten, läheltä seurattuna suurta tragediaa, kauempaa katsottuna suurta komediaa pukee hyvin tapahtumasarjaa.

Tänään oli todella kesäiset olosuhteet pitkästä aikaa, eilen juoksin todella kevyen 10km ja eipä ole ollut pitkilleen niin vaikean tuntuista juoksu, vähän niin kuin itkis ja nu….?  yhtä aikaa. No äsken sitten kävin tuossa juoksentelemassa 1,05h kevyesti, jo uransa lopettaneen TRI- naisen kanssa, no jaa? mikä sisälsi 8x 100m lopuksi rennosti ja tilanne oli aivan toinen kuin edellisenä päivänä, lanttia heitin ja kruuna tuli, siis pohjoiseen, mikä on ihan hyvä sillä harvoin tulee käytyä siellä ilman suunnalla.  Lauantaisiin!