Häpeä nato ja katso peiliin. 

Saksa tuo surkimuksien surkimus sallii Ukraina tuhon ja natomaana. Kovin on leobardit tiukassa Saksan maalta ja mitä niillä tekisikään, kun ensin ne pitäisi purkaa ja sitten kunnostaa ollakseen sotaa kelvollisia. Siis saksan kissapanssarit olivat ja ovat yhtä tyhjän kanssa, mitkä optisimmankin aikataulun mukaan ennättäisivät apuun noin 1-2 vuoden kuluttua. Hyvä nato.

Espanjasta löytyy, mutta ei anna koska ei anna muutkaa, mutta mitäpä siitä, kiva olla natomaa.

Entäs sitten muut natomaat. Brittejä lukuunottamatta kaikki jahkaavat ja jahkaavat kuka minkin tekosyyn nojalla, että kun ei voi ja ehdi. Joku väittää, että pitää olla surkimus Saksan lupa, jotta voi lebardeja luovuttaa kolmanteen maahan. Toinen taas väittää että pitää olla jenkkien siunaama, voi hyvä taivas ja ohjus.

Ja sitten on tietenkin tämä surkimusten surkimus nato maat Unkari ja Turkki, jotka kumpikaan ei lähde pakotelinjaa paskamaata kohtaa. Turkin kaupankäynti on kasvanut 200% paskamaan kanssa siitä kun sota alkoi. Länsimainen teknologia ja kaikenkattava muu tavaraliikenne käy Turkin kautta kaukasusvuorten läpi Kazastaniin ja sieltä paskamaahan. Ja samaa reittiä toiseen suuntaan. Näin vältytään samalla turhanpäiväisiltä maksuilta ja harmaata rahaa viertaa p-maahan 20 miljardia tänä vuonna. Tämä kauppareitti oli ennen sodan alkua nollissa. Ja siis Turkki natomaana ottaa pääsankarinan siitä osansa, kun kerran on putlerin hyvä kamu ja frendi. 

Orbanista en sano mitään, koska mitättömyydestä ei tarvitse sanoakaan mitään.

Nyt kun Ruotsissa alettiin riiputtamaan Erdoganin näköisnukkea jaloista, niin siitäkös resepti pillastui. Heti nousi kurdipalautusten määrä toiselle sadalle. Mikähän olisi ollut seuraus, jos sitä nukkea olis riiputettu kaulasta? 

Aina kun tämä Turkin epäluotettava tuleva yksivaltias diktaattori avaa suunsa, niin sieltä on luvassa täyttä paskaa ja valhetta, mille voi jo nauraa. Halu ja pyrky on päästä omassa maassaan putlerin kaltaiseen asemaan niin kova, että vallan unohtaa että p-maa käy terroristista hyökkäyssotaa Ukrainassa. Ne lennokit, mitä erdo antoi Ukrainalle, muka ollakseen Ukraina puolella, oli sitä silmälumetta ja harhautusta häivyttääkseen totuuden pyrkimyksitään ja olakseen uskottava demokrattinen Natomaa. Uskottavaa tästä tyypistä ei saa enää tekemälläkään. Entä milloinka tämä turkin resepti on moittinut paskamaan terroristi diktaattoria terrorismista, siis niistä lukemattomista terroriteoista siviliväestöä kohtaan, missä eivät ole säästyneet lapset eikä vanhukset. Ei ainutta kertaa ole moittinut terroristi kamuaan, mutta kun otetaan käsittelyyn kurdiasia niin johan alkaa suu käydä tyyliin, että ne ne vasta ovat terroristeja. On muuten mennyt tällä Erdoganilla puurot ja vellit pahasti sekaisin,sillä senhän jo näkee tuosta elekielestä kun kovin on poissaolevan tuntuinen. No tuskin sillä kuitenkaan on niin vahva lääkitys kun oli aikoinaan aatulla tai varsinkin tämän päivän suurimmalla paskalla, eli wladi pienellä. Ja ratifioinnista puhuttaessa kaikista itsensä paljastavin väite on se ettei ole ollut aikaa. 28 maata ja Turkkia suuremmat pystyivät se asian parlamenteissa käsittelemää ja ratifioimaan ilman kummenpia selittelyjä koska siihen oli syy ja halu. Nämä molemmat asiat puuttu tältä tekopyhältä maalta, mutta selityksiä löytyy sitäkin enemmän.

Nato siis salli tämän ratifiointiasian mennä liian pitkälle. Nyt se alkaa olla myöhäistä ja uskotavuus koko natoa kohtaa vähäistä. Siis jos 28 nato maata on väärässä ja yksi perkeleen Turkki oikessa, minkä ei edes kuuluisi olla Natossa, niin herää kysymys koko organisaation olemassa olosta. Nyt sitten ollaan taas isossa omenassa taas kyselemässä hävittäjien perään tyyliin, että tehdään kaupat, mutta ilman mitään ehtoja. Eli Turkki paljastaa suoraan korttinsa, että vaikka hävittäjät tulisivatkin, niin emme aijo ratifioida. No niin kauan kuin Naton pääsihteeriksi valitaan henkilö, joka vain hyväuskoisena myötäileen näitä maita, jotka ovat ajautuneet totalitaariseen putlerin kaltaiseen yksinvaltiuuteen, menee uskottavuus ja kohta perään usko koko järjestelmään. Pitää valita henkilö, joka ei hempeile,vaan uskaltaa sanoa päin naamaa suoraan, että jos ei pysy ruodussa ja pyri toimimaan niin kuin on Naton pykälien mukaan aikoinaa sovittu, voikin kaikki muut natomaat äänestää tämmöisen luopio valtion ulos kaikesta tiedottamisesta ja tiedon jakamisesta. On vain sen jälkeen eppu normaalia lainatakseni "tahrana paperilla eikä siis muuta" Tämä on kaikista vähintä, mitä kuuluu mitä pikemiten tehdä, eli olen samaan mieltä valkoisen talon ex neuvonantaja John Bolton kanssa tässä asiassa.

Sitten vielä Suomen piipertäjät. Vaikka Suomen geopoliittiset rajat ovat p-maan kanssa aika pitkät on siitä myös hyötyä tulevaisuudessa. Nimittäin se kun on niin, että jos tänne hyökätään ja aletaan pommittamaan siviilikaupunkin kohteita raketiheittimin ja dronein tai ihan millä muulla tahansa, niin varmaa on että Pietari on tällä kertaa myös Suomen haarukassa. Suomelta löytyy kalustoa jo nyt millä yltää tuosta noin vaan Pietariin asti. Eli tämä miljoonakaupunkin tulee sodan syttyessä myös tuhoutumaan. Eli samalla mitalla takaisin kun tänne tarjotaan on pelin henki. Ja tämän tietää myös tuo idän ongelmajätetynnyri eli wladi pieni ja sekös sitä harmittaa. 

Uskoo ken haluaa, mutta Suomesta ei tule koskaan natomaata, vaikka politikot yrittävät vakuuttaa että kyllä kun annetaan aikaa. Niinkuin Halla-Aho totesi, että ei sillä ole merkitystä montako kurdia pitäisi palauttaa, oli niitä sitten kymmenen tai sata, miksi ei tuhat. Tämä on vain Turkille peliä, mikä on juonittu wladi pienen kanssa jo ajat sitten, eli pidät resepti Suomen ulkona natosta, niin minä hoidan sinun ja Turkin talouden kuntoon ajan kanssa ja samalla sovitaan muut kaukasian valtiokiistat, eli molemmat hyötyy ja kaikki hyvin.  Ja parasta sinulle ystävä parahin Recep Tayyip Erdoğan on tulevaisuudessa se että pääset tuntemaan miltä tuntuu olla aito yksinvaltias.

Näin yksikertaista se on eikä mitään rakettitiedettä. Ja suurin natomaa, eli USA katsoo sivusta, eikä voi asialle mitään koska on asiassa myöhässä. Olisi pitänyt olla heti päättäväisempi Turkin venkoilun kanssa ja sanoa asiat suoraan päin näköä ja TOIMIA.

Olenko sitten oikeilla jäljillä, niin asiaan saadaan jo varmaan aika pian jonkinlaista varmistusta.

Puolan iso kiho sen sanoi ääneen, että jos p-maan voittaa on edessä kolmas maailman sota ja se käydään ydinasein. Normaalilla sodankäynnillä p-maa ei tule tätä hommaa klaaraamaan voitokkaasti, joten näkisin, että euoroopalla ja länsiliittoumalla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin antaa sotakalustoa Ukrainalle hamaan tulevaisuuteen asti. Ja vielä senkin jälkeen, kun sota on joskus sodittu, sillä puolustus tulee järjestää uuteen uskoon.

Omat. ihan hyvin on lähtenyt vuosi käyntii ja tekemistä on riittänyt. En ole onnistunut vielä hukuttautumaan pilkkireissuilla ja niitä reissuja on ollut jo monta. Ahven on ollut aika passivinen mutta on saalistakin tullu. Ja mitä juoksuhommiin tulee olen raastanut ulkona sitä tuttua 1,30h kevyttä lenkkiä. Kuopiohallissa en käynyt kertaakaa viime vuonna, joten päätin korjata tilenteen se asian suhteen heti nyt alkuvuodesta, käymällä maanantaina kiertämässä rataa tunnin verran. Ja voin vakuuttaa, että ei ole minun juttu tuo sisäjuoksu, mutta kestävyysjuoksuhan on ja onkin ollut aina ulkolaji.