Eilisen aamun MTV aamu lähetyksessä, tarkemmin jälkihiki keskustelussa Kai Kunnas sanoi tai paremminkin väitti, että Suomalaisen urheilun rämpimiset, aallonpohjat ja menestys ylipäätään kansainvälisesti on urheilun suola. Ymmärrän sen jos puhutaan kuntourheilun näkökannasta, mitä Kai Kunnaskin edustaa.
 Vaikka kyseinen urheilumies on tunnustettu ja hauskuuttavakin TV kasvo, sekä lajista, kuin lajista ymmärtävä urheilukommentoija, sana "URHEILUN SUOLA" ON TÄYSIN VÄÄRÄ ILMAUS KUVAAMAAN NYKYISTÄ URHEILUN TILAA. Kilpaurheilussa pärjääminen on lajissa, kuin lajissa on se suola, menestymättömyys on itsekritiikin paikka niin urheilijalla, kuin valmennusjohdolla, eikä mikään suola.

Suomalainen penkkiurheilu on tottunut menneiden vuosikymmenten aikana etsimään itsetunnon rippeet, milloin mistäkin lajista, milloin se missäkin sattuu hetkittäisesti menestymään, olkoon sitten kyse yksittäisestä suunnistajasta, ampumahiihtäjästä, hiihdosta, formula, ralli, motorcros ajajista, siihen käy myös purjehtija, curling, ammunta, mäkihyppy, pikaluistelu, joukkuelajeista jääkiekko, lentopallo, salibandy, jopa jalkapallo, puhumattakaan keihäänheitosta tai jostain muusta yu- lajista. Jossakin kun menestyy Suomiurheilija, niin johan kimpoaa perse sohvannurkasta ja hyvä Suomi kaikuu lähikortteleissa, joskus jopa selvistä päin, mutta näin ei tapahdu, jos menestystä ei tule.

Näin on päässyt käymään, kun reilu kymmenen vuotta taaksepäin alettiin kyhäämään Opetusministeriön alaisuuteen , nykyisin noin 17 urheiluakatemiaa, ensimmäisten 13 vuoden osa  vuosikatsaukset on kaikkien luettavissa, ainoastaan suunnistajat ovat tuoneet tasaiseen menestystä, mutta huippu-urheilu muutos työryhmien huippupalkkaiset liituraita hemmot eivät kukaan halua tunnustaa ääneen , että olemme epäonnistuneet, tämäkö on muka sitten se SUOLA.

Otetaampa vaikka luistelija Pekka Koskela tai Mika Poutala, palkkaa 1200€/kk eikä niitäkään makseta ajallaan, vaan niitä pitää oikein kerjätä maksuun. Koskela kuitenkin voitti 500m cupin, mutta puolta pienemmällä palkalla kuin joku muutostyöryhmän paperinpyörittäjä, siis kuka sen tuloksen teki, no luistelija, vaan tässäpä olikin se oikeanlainen SUOLA. Viikonloppuna, esimerkiksi Henry Manninen kävi vetäisemässä täysin amatöörinä, siis harjoittelee täysi omilla varoillaan, tuolla Haagissa puolimaratonin 1,04 pintaa, samassa kisassa Miika Takala, molemmat Keskisuomen miehiä, juoksi 1,06 ja osat, hienoja suorituksia molemmat, tämä on urheilun suola ja sokerina pohjalla kisassa mentiin kärjen osalta liki ME vauhtia.
 
Mennäpä sitten vaikka maailman talouteen, EU painii nyt suurten vaikeuksien kanssa, eikä loppua näy päinvastoin, yhä syvemmälle suohon on uppoamassa myös Suomi, kuka uskaltaa väittää, että tämä on se talouselämän suola, kuka tätä toivoi, ei varmaankaan kukaan, mutta Kreikan seuraavaa tukipakettia odotellessa nautitaan nyt tästä suolasta.
 
Omat uppuroimiset ovat taas tätä. Sunnuntai 1,25h kevyttä juoksua, koska vaikka kunnolla ei kissapaska maistunutkaan suussa lauantai illan jälkeen, otin vaan rennosti, kun tuo hevoskuuria lopetteleva Randelin tuli vastaan ja päätettiin juosta lenkki niitä näitä jutellen, Maanantai ap. oli tarkoitus mennä halliin, mutta oli niin hieno keli ulkona, etten malttanut, joten juoksi 21km lopussa 10x 100m, Tiistai ap 4km kävelyä+ 4km juoksua ulkona+ 2km Halli verrat+10x watson= 4min kovaa/1min hiljaa+ kunnon loppu verrat, olipas harkalla pituutta, nyt se alkaa mennä hyvin vaikka alla oli jo toinen kymmenen päivän kova rytmi, tässäpä taas tätä tällä kertaa, niin ja terkkuja sille eräälle  Kuopiolaiselle kuntopyöräilijälle, joka tietää tarkkaan minun kirjoitukset kuulemma, mutta ei sano koskaan käyvänsä sivuilla?!.