Maailman kuppi Rukalla murtsikan suhteen avasi metsässä tehtävän valkean sirkuksen. Mikään ei ole muuttunut ainakaan menestyjien suhteen, sillä suurinpiirtein Norja vie ja muut vikisee. Sprinttailuun en ota mitään kantaa, mutta henkilökohtaiset matkat todistivat turskamaan mahdin ja nimenomaan niin, että menestys ei lepää enää Sundbyn ja Björgenin leveillä hartioilla. Nuoret tulevat sielläkin ja todella leveällä rintamalla.

Suomalaisten suoritukset olivat täysin odotettuja ja ainoastaan Iivolla on tällä hetkellä mahdollisuus bodiumille. Hyväähän murtsikassa on tulevaisuudessa se , että joutavan päiväinen yhdistelmähiihto aijotaan kuopata keskieuroopan syvimpään rotkoo.

Ei ole kivaa, jos ei ole mukavaa. Kuopion hypetys tulla maan johtavaksi kasvukeskukseksi on ainakin savossa kaikkien huulilla. Menillään oleva Kuopion Kaupunginjohtajan kisa on loppusuoralla. Paljon päteviä hakijoita oli armottomassa kisassa mukana, mutta kauhean haastattelusession ansioista saatiin lopulta 3 karsittua loppusuoralle. Ja nyt kysymys kuuluukin, että onko Kaupunginjohtajan tai palvelualuejohtajan virka edes kovin vaativa. Eräs näistä kolmesta nimittäin hoitaa tällä hetkellä MOLEMPIA virkoja yhtäaikaa. Miten se voi olla mahdollista, sillä eikö muka vastaavat virat vaadi kaikella tarmolla hoitaa sitä asiaa, mihin on valittu. Tai voihan sen kääntää tulevaisuudessa päinvastaiseksi ja vaatia tulevan Kaupunginjohtajan hoitaa myös yhtä palvelualuetta. Siinähän säästyisi Kaupungilta 8000€ joka kuukausi.

Ja kun kerran säästöjä haetaan, heräsi Kaupunki ruususen unesta. Minulla herää välillä sellaine epäilys, että joku ponttakorva (parempipalkkainen Kunta-alan virkamies) lukee näitä minun liirunlaarun juttuja. Nimittäin nyt Kuopion Kaupunki alkaa lopulta hakea säästöjä SAIRAUSLOMISTA. Asiastahan kierjoittelin tuossa joku aika sitten hiukan negatiiviseen sävyyn näillä sivuilla ja Kaupungin strategia on tulevana vuonna 1,1miljoonan euron edestä säästää, puuttumalla kyseenalaisiin saikkuihin. Tähän voikin kyynisesti todeta, että se on turha pyristellä siinä vaiheessa kun  paskat on jo housussa.

Aikoinaan, kun näitä palvelualue johtajia haettiin ja valittiin kalakukkokaupunkiin, heidän johtofokuksenaan olis kuulunut olla juuri tämä asia. Henkilöstöjohtajien uskottavuutta ei lisää yhtään se, että ollaan olevinaa, mutta ei todellissuudessa haluta yrittää tarpeeksi uskottavasti. Nythän on käymässä niin, että jos vs. Kaupunginjohtaja valitaan virkaan ei siitä pestistä voi kovin pitkäaikainen tulla hänen ikänsä puolesta. Tai jos tulee, se taitaa olla jollakin tapaa tunnustuspesti menneestä palvelualuejohtaja urasta. Aikonaan tilenteen ollessa päällä Kaupungin johtajahaun suhteen, hätiin kabinetti(saunailta) päätöksellä hälytettiin joku Häkämies. Se visiitti ei kestänyt kauan ja rikkoin kaikki ennätykset lyhkäisyyden suhteen.Sille asialle naurettiin makeasti aikoinaan, kun tuskin ensimmäistä savolaista sanaa oli Häkä kerennyt opetella, niin hänen matkansa jatkuin jonnekin muualle, että se siitä sitoitumisesta ja paneutumista toimeensa.

Euro oli kauan sitten suurin vedätys mitä rahastukseen tulee

patukka.jpg

Kyseinen patukka minkä automaatti äsken sylkäisi ulos hintaan 1,50€, maksoi ennen euroaikaa 1,50markkaa. No, siis tänä päivänä se maksaa euron kurssilla rapiat 7 markkaa. Onko kenenkään palkka noussut tänä euroaikana neljä-viisinkertaisesti:) Makeisilla ja virkamiehillä menee siis hyvin, koska molemmat lajit ovat imeliä.

Omat. Eilen oli aika huono päivä, mutta tänään on ollut vähän rauhallisempaan tuon ongelman suhteen. Muuten kävelyä hiljakseen.