Mutta minkä aikaa, saa nähdä. Lomakausi pukkaa monelle ja onnekkaimmat ovat hazardi taktiikalla ottaneet loman tai ainakin osan siitä kesäkuun alusta alkavaksi. Ei paha, Uotista lainatakseni, sillä se on kannattanut. Viime vuonna kesäkuu oli aivan jotain muuta, mikä todistaa, että eivät ne vuodetkaan ole veljeksiä keskenään.

Omat lomat, noin niinkuin kesän suhteen, menee kolmeen eri jaksoon. Ensin juhannukselta vähän, sitten heinäkuussa vähän ja lopuksi elokuun alkuun 2 viikkoa. Ei paha, lainatakseni taas jormaa. Loput 4 viikkoa ajattelinkin jättää talveksi siihen kunigaslajiin eli pilkintään.

 Caster Semenya saa juosta jatkossakin kilpaa kansainvälisillä kilpakentillä, kunhan muistaa, ettei ota lääkkeitään,Samoin on laita Rion kahdella muulla 800m naismitalistilla ja tämähän tarkoittaa, että ilman xy kromosomia naiset eivät voi, tai ainakin sinne podiumille on aika vaikeaa nousta isoissa kisoissa ilman "miesmäistä" perimää. Miten paljon sitten löytyy näitä y osaston naisia eri urheilulajeista on aika mahdoton kysymys, mutta iso etu siitä tuntuu olevan. Tai toisin päin kääntäen, ei siitä ainakaan taida kovin suuresti olevan haittaa kun kilpaillaan siskoja vastaan, olipa kyse sitten nopeudesta , kestävyydestä, tai voimasta. Kestävyysjuoksussahan normaalinaiset joutuvat tankkaaman epämääräisillä keinoilla jotta pysyvät y naisten mukana ja keskiverto miehet taas turvautumaan d osastoon, jotta naiset eivät juokse ohi.:)

Koeta hankkiutua heti alkutöiksesi työsuojeluvaltuutetuksi. Silloin saat vaikka tappaa jonkun saamatta potkuja, neuvoo Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske.Aika hyvä neuvo ja paikkaansapitäväkin ohje on tämä. Nimittäin rautalangasta väännettynä tämä tarkoittaa sitä, että kätevintä on koettaa päätyä hommaan, jossa saa paheksua erilaisia asioita ilman mitään henkilökohtaista vastuuta asioista. Isoissa onganisaatioissa ison statuksen omaavat henkilöt pystyvät nujertamaan pienen duunarin mennen tullen ilman seuraamuksia, koska järjestelmä on tehty niin. Jos taas pieni puolustautuu ja perustelee jopa todistetusti epäkohdista ei sillä ole loppupeleissä mitään merkitystä ja viikate puhuu. Siis todellinen suojatyöpaikka ei ole eikä tule olemaan tavan duunarin vakitoimi, vaan viimeisen sanan sanoma järjestelmä virka ISOLLA V....ä :)

Sitä en väitä, enkä sano, että viikate on käynyt läheltä henkilökohtaisesti, mutta ainakin viikatemiehen läsnäolo tuntuu jo tässä ikäluokassa aika luonnolliselta ilmiöltä, mutta tällä asialla ei ole mitään tekemistä työelämän kanssa.

Niin. Kesä on saapunut ja kotimainen yleisurheilu kausi pyörähtää käyntiin tänää Lahdessa "hyvällä pöhinällä" Tämä lainaus on suoraan työelämän pomojen mielitietty lause, mitä mielellään käytetään kokouksissa. Mutta jospa näin hyvän lauseen siivittämän nähdään tulevana suvena kotimaisten yleisurheilijoiden toimesta laatutuloksia.

Hyvää alkavaa pöhinäkesää:)