Imatran maastot olivat maastojuoksua, missä ei maastossa tingitty. Ei ollut keskieurooppalainen laukkarata, missä ei juuri mäkiä löydy, vaan nyt niitä tiukkoja ja jyrkkiäkin nyppylöitä oli yllin kyllin, riippuen siitä montako lenkkiä oli juostavana. Niin,eilen aamulla Arden kanssa lähdettiin hyvissä ajoin kohden Imatraa ja pelipaikallekkin löydettiin pienen etsiskelyn jälkeen. Äitien päivä oli samalla kyseessä ja aurinko muisti juhlistaa sitä koko päivän, sekä lämpötilakin oli kesäisen oloinen.

Tämä reissu opetti jälleen kerran jotain uutta ihmisistä, mutta siihen en ota kantaa tässä kirjoituksessa sen enempi. Kisat olivat onnistuneet ja aikataulussa järjestäjät onnistuivat ilman suurempia viiveitä. Paljon, todella paljon tuttuja tapasin Imatralla ja monta iloista ja vähemmän iloista ilmettä mahtui päivään, puhun siis juoksusuorituksesta aiheutuneista reaktioista, mutta sehän kuuluu urheiluun. Myös muutama pieni yllätys nähtiin ja juuri yllätyksellisyys onkin tämän lajin suola, niitä tarvitaan. Jussi Utriainen ei ole jäähdyttelijä sen hän todisti kotimaisin voimin suoritetussa 12km juoksussa. Toki jäähdyttelijä treenien suhteen siihen aikaa, kun puolimaratonilla SE juoksi, mutta niillä pohjilla mitä jussilla on riittä nyt vähempikin laadukas harjoittelu.

Naisten matkalla Johanna Peiponen ei jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan, vaan otti suvereeniin tapaan kultaa. Hopealle juoksi joidenkin papereissa varma mestari Kristiina Mäki, tosin juuri mäki tai paremminkin sen jälkeinen tasainen toisella lenkillä oli se paikka missä kuminauha katkesi Johannan ja Kristiinan välillä. Nuorten sarjatkin tarjosivat joitakin yllätyksiä mitalien suhteen ja muutama keskeytys laittoi hiukan miettimään tilanteen arvoa? Nyt kuitenkin eletään kevättä ja kesä painaa päälle, joten korjauliikkeisiin on vielä aikaa, joten?.

Mutta, nyt on ainakin minun pakko ottaa kantaa muutamien vanhempien käyttäytymismalliin, kun ollaan juoksuttamassa jälkipolvea. Nämä vanhemmat myötäelävät aivan väärällä tavalla jälkikasvunsa edesottamuksien kautta. Neuvoksi näille innokkaille vanhemmille esitän seuraavaa.Koska he itse eivät ole esiintyneet SM näyttömöllä missään lajissa, niin antakaa lastenne tehdä kykyjensä vastaavia juoksuja, älkääkä arvioiko toisten nuorten esityksiä ja vertailko niitä keskenään. Te ette aiheuta tällä toimintamallilla mitään muuta kuin yhä kovempia paineita nuorille ja sitä kautta yhä huonompaa ILOISTA urheilumotivaatiota jatkossa. On kyse vain ajankäytöstä ja nimenomaan miten se hyödynnetään urheiluun. mutta Vireeniä siteeraten" ei tästä hommasta väkisin mitään tule" voitte miettiä mitä se käytännössä tarkoittaa, itse kun ette tunnu sitä ymmärtävän..

Ja sanomiset voidaan käsitellä vaikka näillä sivuilla, mutta ei nimettömänä anonyyminä

 

 

DSCF2031.jpg

Jäntin Joni fiilistilee

DSCF2032.jpg

Jussi Utriainen jäähdyttelee verytellenkö?

DSCF2033.jpg

Pegingiin valittu maratonari Henri Manninen

DSCF2034.jpg

Tukholmaan valittu maratonari Teemu Toivanen ja hymy

DSCF2035.jpg

Mister maraton Yrjö Pesonen jälleen mukana

DSCF2037.jpg

Pitkän matkan alkukiihdytys

DSCF2038.jpg

Ei Järvenpään Jarkkoa voi yrityksepuutteesta syyttää, mitali tuli

DSCF2039.jpg

Jussi ja Henri alkaa karata muilta

 

DSCF2041.jpg

Tässä on Suomen tulevaisuuden lupaukset nuorissa naisissa

DSCF2042.jpg

N22 mitali kolmikko

DSCF2043.jpg

Kova taistelu päättyi tällä kertaa Camillan eduksi ja Oonan henki vinkui oudosti

DSCF2044.jpg

Muutama sana tuli vaihdettua päävalmentajan kanssa. Kuulemma muuten hyvä mutta porukkaa puolet vähemmän lähtöviivalla, kuin Tommin omana huippuaikana

DSCF2048.jpg

Johanna Peiponen ja kuminaru on poikki Kristiina Mäkeen

DSCF2047.jpg

Vaikka alkukiihdytyksessä näytti siltä, että Mäki vie ja muut vikisee

DSCF2050.jpg

Samun alkurykäisy oli aivan hirveä, mutta miten olisi mennyt hiukan maltillesemmalla alulla

DSCF2051.jpg

Mitali miehet tulivat takaa sitten ohi.

DSCF2053.jpg

Janne Anders ja Siikaluoma revittää

DSCF2054.jpg

Miesten lyhyen matkan minun suosikki Ilari Piipposen tyylikästä menoa

DSCF2055.jpg

Janne Ukonmaaaho maalissa voittajana lyhyellä matkalla

DSCF2056.jpg

Miesten lyhyen matkan jälkeen oli ukkoa pitkin ja poikin pilttuussa. Myös vihreäpaidat Kuopion reippaan Klemola ja Haatainen antoivat kaikkensa

DSCF2028.jpg

Team Kähkönen