Turha säästellä ylisanoja tästä kaikkien aikojen Karttulan Katujuoksusta. Kaikki oli kohdillaan. Kesäiset 17 astetta ja liki tuuleton keli olivat kuin luotu reittiennätyksiin. Reilut sata juoksijaa olivat tulleet mittaamaan paremmuuttaan eri sarjoissa, sekä erittäin runsaslukuinen kannustusjoukko loivat erittäin onnistuneet puitteet päivälle.

Nuorten sarjoilla aloitettiin, mutta niissä ei uusia reittiennätyksiä nähty, mutta sitäkin enemmän yritystä ja aitoa juoksuintoa. On se vaan hionoa huomata että juoksu ei ole kadottanut mainettaan suosittuna lajina, koska sen verran hyvin oli nuoria mukana.

Kisakoneisto toimi, niin kuin se aina Karttulassa on toiminut ja aikataulussa pysyttiin hyvin. Kisat siis vietiin läpi onnistuneesti ja järjestävä seura sai pelkkää kiitosta tapahtumasta.

Tänään siis nähtiin peräti 3 uutta reittiennätystä. Niistä pitivät huolen nuorten 19v naisten Saija Seppä Suolahdelta, 40 vuotiaiden miesten Olli (Jukanpoika) Toivola ja sokerinan pohjalla Kuopion Reippaan Samu Mikkosen hirmuvedätys.

Naisten päälähtö oli lopulta kahden kovan, Saija Sepän ja Maria Murtorinteen koetus, joka jatkui alusta loppuun, aivan kalkkiviivalle asti. Saija Seppä oli lopulta kisan nopein tehden samalla uuden reittiennätyksen. Murtorinne ei juossut huonosti, vaan tosi hyvin ja totesikin kisan jälkeen että haluaa tulevalla kaudella palata muutaman vuoden takaiselle tasolle. Seppä taasen oli palannut juuri Portugalin leiriltä ja valitteli pientä väsynystä, mikä ei kuiten kaan pahemmin näkynyt juoksussa. Ennätykset uusiksi tämä kautena on minun arvaus, koska sen verran hyvältä juoksu näytti nyt.

Miesten päälähtö oli sitten varsinaista kaikkien aikojen hurjastelua. Sillä paikalla oli myös viime vuoden tonnivitosen Suomen mestari Ilari Piipponen, sekä tukku muita kovia menijöitä kuten Klemolan Väinö.Ennen kisaa Sikasen Arden kanssa lyötiin vetoja, tuleeko uusi RE, Arde sanoi ei ja minä kyllä. Perustin väitteeni siihen että Samun ja Ilarin on pakko pitää alusta pitäen vauhti toisiaan vastaan tiputustaktiikalla. Ja niinhän siinä kävi että tiputus jatkuin kalkkiviivalle asti, siinä kaksi maileria kalistelivat sapeleita, niin että kipunat sinkoili,missä vauhdissa Klemola pystyi vastaaman ensimmäisen tonnin kierroksen. Eka tonni(kierros) siis mentiin 2.47, mutta toisella vauhti ei hiipunut pahemmin mikä todistaa sen että,limitillä mentiin koko ajan. Entinen ennätys oli Janne Vilveen nimissä vuodelta 93 tai jotain sinne päin, mutta nyt Samu pysäytti kellot vajaat kaksi sekuntia aikaisemmin. Ilari taas sivusi Vilven entistä ennätystä, joka oli 5.33.00. Aivan huippuveto molemmilta ja huippukeli oli kuin luotu tälle näytelmälle.

 

DSCF2363.jpgDSCF2365.jpg

Minäkin pääsin kuvaan, mutta niin myös Miettisen Sari

DSCF2366.jpg

Nuorta tulevaisuutta

DSCF2367.jpgDSCF2368.jpgDSCF2370.jpg

Vähän varttuneempaa tulevaisuutta

DSCF2371.jpgDSCF2372.jpg

Seuraavat tulevaisuuden lupaukset

DSCF2373.jpgDSCF2374.jpgDSCF2375.jpgDSCF2376.jpgDSCF2377.jpgDSCF2378.jpg

Naisten päälähtö

DSCF2379.jpg

Seppä ja Murtorinne, kierros takana

DSCF2380.jpg

Partasen Anskulle käy matka, kuin matka, tänään kolmas

DSCF2383.jpg

Sama järjestys maalissa

DSCF2384.jpg

Molemmat ihmettelivät heti juoksun jälkeen, että kylläpä ruoho vihertää

DSCF2387.jpg

Kisojen primus motors. Arto Sikanen ja kuuluttuja Joni Jääskeläinen

DSCF2388.jpg

Miesten päälähtö käsillä

DSCF2391.jpg

Kolme karussa ja kierros miltei takana. Ilari, Samu ja Väinö

DSCF2392.jpg

Se on siinä, Samu ja uusi reittiennätys

DSCF2393.jpg

Väinö Klemola hyvänä kolmosena

DSCF2394.jpg

Olli Toivola ja päivän kolmas reittiennätys M40v

DSCF2397.jpg

Voittajan on helppo hymyillä, hyvä Samu

DSCF2399.jpg

Miesten päälähdön 10 parasta, yksi oli jo kerennyt lähteä koti kohden

Hyvää Vappua kaikille !!