Kyllä taitaa mennä minun kesä kulttuurimatkailuksi,kun ei muuhun nyt kykene, mutta kivaahan se on.

Eilen hyppäsin Vuorelan pitkä pojan kyytiin ja Foordin keula laitettiin kohden Muuruvettä. Illan teemana oli Teemulla tehdä kova harjoitus lappu rinnassa matkana 9km erittäin vaihtelevaa soratietä. Keli oli kesäisen oloinen, aurinko paistoi ja tuulta ei ollut juuri nimeksikään, tosin ei se siellä metsänsiimeksessä olisi tuntunutkaan. Normaali määrä, noin 50 uskollista juoksijaa oli tullut paikalle, jokseenkin luonnonkauniille Kivennavan kartanolle. Miltei kaikki olivat minulle tuttuja enempi tai vähempi, joten pääsin samalla mainostamaan syksyn Hard Run tapahtumaa.

Teemu vetäisi kovan harjoituksen. Alle ensin veryttelykierros reitti läpi ja heti perään sama maksimilla. Kellot pysähtyivät uuteen reittiennätys aikaa 29,25min, jolla paransi Okkalan Hannun vanhaa, sanoisinko iänikuista ennätystä 8 sekuntia. Loppuaika olisi ollut noin 15s parempi, jos Traktorin pirulainen kärryineen ei olisi hiljentänyt matkantekoa kesken kiihkeimmän menon.

Joskus Kivennavan isäntä lupasi uudesta reittiennätyksestä kahisevaa, mutta nyt kun reitti jostain kummallisesta syystä oli muutettu toisin päin juostavaksi, vaikka muuten reitti oli sama. No siinä dinorot jäivät Teemulta saamatta, luulisin!:)

DSCF2121.jpg

Nämä pyöräilijät bongasin Vuorelan rampilla, tuttuja kun ovat. Kuntoominaisuuksista löytyy, laji kuin laji, mutta vain.........?

DSCF2122.jpg

Viljo Kirjavainen ONMKY matkalla Hauholta Taivalkoskelle. Intohimoinen kestävyys/keskimatkojen juoksija, joka on takonut vuosikymmenten saatossa SM veteraanimitaleita ison säkin verran. Kovasti aikoinaan otettiin yhteen 35,40 ja 45 sarjoissa. Kivennavalla pysähdys kesken pitkän ajon ja juoksi hoidelleen sarjansa, loppuveryttelynä ajo Ouluun

DSCF2123.jpg

Kiven navan lomakartano rannastapäin kuvattuna

DSCF2129.jpg

Teemun tyylinäyte muutama sata metriä ennen maalia

DSCF2130.jpg

Kokkosen Timo oli päivän toiseksi nopein

DSCF2133.jpg

Kirjavainen revittää nuoren miehen imussa ja lopussa ohi

DSCF2136.jpg

Paukkosen Markku ja viides kisa viikon sisällä, miten se jaksaa

DSCF2137.jpg

Järveläisen Ari keskittynyttä menoa. Alkuviikosta keskusteltiin Kuopio Maratonin siirtymisestä Kuopio hallin maisemiin. No voi, voi mitä piirteitä se on sisältänytkään;(

DSCF2138.jpg

Naisten nopeimman etenemistä, olikohan Salumae tai ?

DSCF2139.jpg

Paljon muistoja ja kilometrejä. Pentti Vartijainen Kiuruvesi. Nuorempana rykäisi maratonin 2.20h  ja kovan 8h työn ohella.Oli mukava olla silloin mukana. Ajalta jolloin miehet oli rautaa ja laivat .... hiiohoi :)