Onko viisasta kenties särkeä ja loukkaantua tehdessään elämästä mielekkään ja kiintoisan, kuin varoa ja olla uskaltamatta tehdä mitään, mitä kuitenkin haluaisi tehdä. Meitä ihmisiä on kahta eri lajia on niitä jotka elämän poltteessa hakeutuvat tietoisesti harrastuksen tai vaan uteliaisuuttaan tilanteisiin, missä on olemassa mahdollisuus satuttaa itseään. toista lajia edustaa taas henkilöt, jotka eivät hakeudu minkäänlaiseen tilanteeseen, missä näkevät jonkinlaisen vaaramomentin.

Joskus se vahinko tulee puskista, johon itsellä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, tai voihan sitä, kun pysyttelee neljän seinän sisällä. Tämä lajisuunta ei kiinnosta minua, koska tämä elon ankea taaperrus on liian lyhyt hukattavaksi moiseen varovaisuuteen. Sitten näkee, tai tiedän paljon tuttuja, joille esim. etelänmatka tarkoittaa Leppävirralla piipahtamista, koska lentopelko estää todellisia ulkomaan reissuja. Mistä se lentopelko on sitten tullut, jos ei ole käynyt edes lentoasemalla on jo toinen kysymys?.

Oma varovaisuus on kuitenkin saanut uuden muodon, sen olen havainnut menneen viikon aikana, kun olen äärimmäisen hiljaisella vauhdilla ajellut maastopyörällä ja totutellut liikenteeseen. Minusta on tullut arka ja säikky pyörän päällä, koska pelkään koko ajan että joku tulee takaa, sivulta tai edestä iholle ja varsinkin suojateihin en uskalla mennä ilman pysähtymistä ja katselemalla ympärille. Maanantaina hain vahvempaa lääkitystä niska ja hartia kipuihin, kolmio lääkitystä, mutta eihän ne mitään paranna, korkeintaan helpottaa hetkellisesti ja silti herää yöllä helvetinmoisiin hartiakipuihin ja niska kipuun. Taidan pikkuhiljaa siirtyä jalkamieheksi, sillä tuo maantiepyöräily ei sytytä enää kovin paljon, niin tai sijoitan rahaa kunnolliseen maastopyörään, eipähän ainakaan tarvitse sotkea yleisen liikenteen seassa.

Veronkiertäjien paratiisissa mittelevät yleisurheilijat  paremmuudestaan. Suomalaiset ovat tehneet ihan kelpo esiintymisiä tähän mennessä jopa SE arvoisesti. Totaalisi alisuorittajia ei ole kuin yksi Sormunen, muut, myös aitanaiset tekivät kuntonsa edellyttämiä suorituksia. Tämän illan kohokohta on sitten miesten esteet mutta mitali tulee olemaan Jukalle ylisuorituksen paikka, tosin onhan sitä ihmeitä nähty ennenkin