Minusta taitaa tulla viimeinen mohikaani (uinninvalvoja) Kuopion Niiralan vanhaan uimahalliin, joka poistuu sieltä viralliselle eläkkeelle valvontatehtävistä. Sattuu niin sopivaan saumaan tuo uuden hallin valmistuminen. Olettaen, että elän ja hengitä silloin vielä, mikä on kovasti minulla tavoitteena, ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, sen verran on tullut viime vuosina takapakkia tuon terveyden suhteen. Joten, mitäpä sitä voi muuta tehdä, kuin iltaisin ristiä kätensä ja lausua isä meidän. Sitten kun aikanaan uusi uim-halli avaa ovensa on uudet ukot ja akat hoitamassa uinninvalvonta tehtäviä ja toivon mukaan nuoremmasta päästä. Mitä meillä valittavilla ja joka asiasta kitesevillä vanhuksilla on enää annettavaa  kunta-alalla, kun motivaatio ja työn tehokkuus on tipotiessään.

Vuosi 2017 vetelee viimeisiään ja nyt kun joulusta on selvitty, sana varsinaisessa merkityksessä:) on enää se viimeistä paukuttelua vaille valmis. Tarkoitan tällä Suomi Sata paukuttelua ilotulituksen muodossa en henkseleiden paukuttelua, siihen minulla ei ole aihetta. Omalta kohdaltanihan mennyt juhlavuosi ei ollut juhlaa, vaan ihan jotain muuta. Helvetin vuosi voisi kuvailla parhaiten tunnelmia, mutta kun oikein siellä aikansa kärventyy on tuloksena epämääräinen tuhkakasa vailla suurempia elonmerkkejä.

Tutulla kaavalla lähestytään tätä vuoden vaihtumista. Joten nyt kaikki kynnelle kykenevät mukaan suurella joukolla vaikka Maaningan uudenvuoden juoksuun, missä ei tule olemaan riesana ainakaan pakkanen. Siellähän juostaan sunnuntai iltana periteinen Uudenvuoden juoksu ja olisiko nyt korkea aika laittaa sadan osanottajan raja rikki. Sarjoja löytyy joka lähtöön, samoin kuin myös palkinnoista

Jep, itsekin meinaan juosta kisan läpi ihan vaaleenvihree verkapuku ja piikkarit jalassa ja nyt tosimielellä:) sillä pitäähän sitä kuparinen rikkoa kisojen suhteen tänä vuonna, tosin aika hilkulle se nyt jäi. Tosissaan ja tosissaan, no höpön höpön, kunhan olen aatteen vuoksi mukana.

Kunnopaikalle tuonne Vuorelaan vaihtui johtaja ja heti tapahtui. Siellä henkilökunta saa kiitoksena hyvin menneestä ajanjaksosta etuisuuksia liikunnallisten aktiviteettien muodossa, Hyvä niin se on oikea suunta säilyttää henkilökunnan työmotivaatio huipussaan. Kuopion hyvinvoinninedistämiskeskus on tarjoillut tunnetusti hallien henkilökunnalleen menneellä ajanjaksolla noin niin kuin juhlavuoden kunniaksi ruoskaa, maksattamalla omat käynnit omalla työpaikallaan vapaa-aikana, jos kuntoaan on halunnut ylläpitää. Yksin ei siis käy onnenlahjat ja sama tahti jatkuu.

Juhlavuosi Suomi 100 on lopuillaan ja sitä on hyvä sitten juhlia kuka mitenkin, minä taas tavallani, mitä ei viitsi mainostaa. Mutta jotenkin tähän tapaan kuitenkin. Kuvassa on jotakin tuttua, mutta tuo tukka jotenkin hämää. Kuva on ajalta, milloin juoksu ja juoma maistuivat hyvällä lopputuloksella

SKOOL!! JA HYVÄÄ UUTTAVUOTTA.

nuori.jpg