Koko Olympia aate on nykyaikaan pelkkä suuri VITSI. Myös MM kisat ovat suurta pelleilyä, missä mitalit vaihtavat omistajaa vielä liki kymmenen vuoden jälkeen. Mikä tähän soppaan voisi tepsiä. No meillä ainakin ollaan jotain opittu Lahden MM hiihtojen ansiosta, eikä ainakaan joukkokäryjä olla nähty, hyvä jos edes yksittäisiä käryjä, koska sen verran isot ovat kansakunnan vihat ja sanktiot vippaskonstien kokeilijoita kohtaan.

Mikä sitten lääkkeeksi tähän moiseen DDR/VENÄJÄ/KENIA ja ? touhuun. Ei siihen ole näillä resusseilla maailman antidoup järjestöllä mitään mahdollisuutta. Ei niin kauan, ennen kuin  KOKO maailman maat omaksuvat samat pelinsäännöt, eikä  tämä tule tapahtumaan koskaan. Tämä ongelma on verrattavissa ilmastosopimukseen, missä kaksi suurinta saastuttajaa USA/ KIINA saa erioikeudella jatkaa likaista peliään ja muu maailma vikisee, että ei ole oikein. Joku kiekkoilija Ramsted tokaisi jokin aika taaksepäin, että urheilu on nyt puhtaampaa, kuin koskaan ennen, kysynkin, että mistä nuori kiekkoilija sen tietää. Väitän että nyt se on paskaisempaa, kuin koskaan ennen, jos jätetään pois hullut DDR vuodet, sillä menetelmiä ja keinoja on paljon enemmän kuin ennen. Lajikirjo on paljon laajempi, kuin ennen, mikä mahdollistaa niiden laajamittaisen ja  systemaattisen harmaan alueen käytön.

Jopa valtiotasolla PAKOTETAAN tai annetaan urheilijalle ymmärtää, että jos et käytä, et kuulu joukkoon. Omasta mielestäni Sotsin tapahtumat todistaa sen, että KOKO Venäjä olisi pitänyt sulkea pois Rion olympialaisista. Koska Venäjä itse todisti, että emme ole, emmekä koskaan aijo olla samoja pelisääntöjä kunnioittava valtio. Tämä on tyypillistä korruptoituneen valtion itkua, kun Venäjän Mutko vuodattaa jälkipuheissaan sitä että  meitä on käsitelty EPÄOIKEDENMUKAISESTI, emmekä hyväksy KOK päätöstä. No, tästähän voisi jatkaa vaikka ikuisesti, mutta mitä se auttaa. Eikä sekään lisää puhtaan urheilun uskottavuutta, kun esim. nykyisin joku tummahipiäinen maratoonari pudottelee 2.04h alkuisen loppuajan ja maaliviivan ylitettyään heittää kärrinpyörää, sekä pomppii puolentoista metrin pomppuja tyyliin otetaanko uusiksi samantien. Yrittäisivät edes olla väsyneen näköisiä ja siten uskottavia. No, geenidouping on tulollaan ja siihen ei sitten enää ole lääkettä, joten ennätykset vaviskoon.

Olen aina ollut kestävyysjuoksun suuri ihannoija ja kannustanut muitakin, siis niitä jotka jäsentensä puolesta ovat kykeneviä juoksemaan. Kuntoilu muotona, se on ehdottomasti parasta A luokkaa, missä hyötysuhde käytettyyn aikaan on kiistattomasti paras. Itse polkaisin eilen huippukelissä 180km kahden kahvipysähdyksen taktiikalla, noin 28km/h keskivauhdilla. Viimeinen 60km oli vastainen tuuli, mutta eipä se tuntunut pahalta, kun tuota vastaista on riittänyt viime aikoina muutenkin. Huvittavia juttujakin voi aina kuulla, kun jotkut vertailee pyöräilyn ja juoksun vaativuutta toisiinsa, vaikka eivät itse ole tehneet kumpaakaan kunnolla. Siis useamman vuoden ja säännöllisesti, sieltä se totuuskin löytyy, sillä ei satunnainen 50km pyörälenkki vielä oikeuta arvailuun mistään.

Tulevana viikoloppunan menen seuraamaan aitoa puhdasta urheilua tuonne Iisalmeen. Siellä mittelevät paremmuudesta Aikuisurheilijat, eli vanhaa termiä käyttäen veteraaniurheilijat