Meitä auta ei jumala, ainoastaan perjantain jussihumala, suomen muotoisen pilven alla. No niin, se olis sitten se suomen suven kohokohta eli juhannus edessä ja kohta jo takana.

Tämän vuoden jussi on poikkeuksellinen ainakin mitä sääennusteet lupailevat. Aatolle luvataan ihan kunnon kesäkelit, ilman nastarenkaita. Liukastella kyllä voi, jos ottaa liikaa menovettä tyyliin, että ilo ilman viinaa on teeskentelyä. Tilastotappioita varmaan tullaan kirjaamaan poikkeuksellisen paljon, sillä örvellys ja vesillä olo ei sovi kovin hyvin yhteen.

Omia kokemuksia erinlaisista juhannusvietoista erinäköisissä ja oloisissa paikoissa ja tapahtumissa on monia. Nuorempana tuli useimpia juhannuksia vietettyä tuolla sen ajan Ritoniemessä, mikä sijaisee Vehmersalmella. Kovin oli suosittu paikka Kuopiolaisille se leirintäpaikka ihanasti järven rannalla. Eikun teltta pystyyn ja viinan juontiin tyyliin ei huolta huomisesta, oli sen ajan trendi. Sitten pitkin yötä eri näköistä sekoilua, kunnes kunto petti ja maaten, joko ulkosalle tai telttaan.Hiukan varttuneempana, mutta ei välttämättä viisatuneempana, mutta kuitenkin parisuhteessa, milloin missäkin kyläilemässä tuttujen luona. Ja yleensä silloinkin oli tuliliemi aina kuvioissa mukana enemmän tai vähemmän.Juosta kyllä sitten taas ehti, kun pahimmat kanuunat oli ohitettu.

Itse olen ajatellut ottaa sopivassa mittasuhteessa kaikkea tänä vuonna. Siis vesillä oloa ja sporttia, mikä taitaa alkaa tuolta Kiuruveden suunnalta kirmaisemalla muun jonon jatkeena 5km mittaisen juhannusjuoksun, mikä varmaankin laittaa hengästyttämään. Ei niinkään vauhdin, vaan lämpötilan suhteen, sillä syke 155 löytyy aika herkästi noissa ennusteissa luvatuissa lämpötiloissa. Suurempia sykkeitä ei ole lupa käyttää ihan terveys syistä ja toisaalta, miksi enää pitäisi nipottaa. Muuten aatto tulee menemään tutulla traditiolla, mutta siitä ei sen enemmän nyt tässä.

E- urheilua oltiin ehdottamassa jo olympia lajiksi, MIKSI, sillä eihän se ole urheilua, eikä tule koskaan olemaan, koska se on tietokonepelailua.

Dibabaa vaille valmis oli Rion olympiamitalistimaran naisten kärytarinat.

Juhannusta vaille valmis on alkava päivän valoisan ajan lyhenemistarina.

Kahta vuotta valmis on meikäläisen elämän työtarina, ellei se vielä hovissa muutu.

Mutta mitäpä tässä tämän enemmän törisemään. Jos joku tai jotkut ovat menossa Kiuruveden suuntaan aattona, niin soitella voi kyydin suhteen sillä kaksin aina kaunihimpi. Tai aina parempi, jos pääsis jonkun kyydissä.

Hyvää ja antoisaa keskikesän juhlaa kaikille