Ei ollut Lapinlahden eliitit sitä eliittiä, mitä eliittiurheilun kuuluu olla. Kysehän on alunperin kotimaan eliittisarjasta, mikä velvoittaa, tai kuuluisi velvoittaa kaikkien lajien parhaiden ottaa osaa. Valtion myöntämä apuraha(tuki) velvoittaa niin tekemään, eikä poisjääntiin voi olla syynä kuin ainoastaan vamma (lääkärin todistus) tai edustus jossain muualla samaan aikaan. Ei näitä eliittisarjan kilpailuja liian montaa ole, etteikö niitä pysty läpi klaaraamaan kunnialla. Keli oli kaiken kaikkiaan ihanteellinen yleisurheiluun, ainoastaan 200m ratakelaajat joutuivat kärsimään tuosta vesisateesta, mikä ei kauaa kestänyt, tuultahan ei pahemmin ilmennyt koko iltapäivän aikana.

Yleisöä oli kuitenkin ilahduttavasti kerääntynyt paikalle ja kahvi/makkara satsi oli huikeat 4€, siitä pitkä miinus järjestäjille. Omasta mielestä kisat eivät tarjonneet mitään kovin järisyttävän kovia kisasuorituksia. Ulkomaaliset urheilija pelastivat kuitenkin edes jonkinlaisen tason, muuten oltaisiin voitu muuttaa tuo loiste eliitti sarjan nimi aivan toisenlaiseen muotoon, vaikka himmennys sanamuotoon. Paljon odotettiin siis lähinnä Neziriltä ja Ukonmaa-aholta. Ensimainittu onnistui kohtalaisesti, mutta jälkimmäinen yritti liian isoa. MM kisojen aikatavoitteella lähdettiin vauhtia pitämään Harjamäen vetämänä, mutta tällä kertaa vauhti oli Ukonmaa-aholle liian kova ja viimeiset kaksi kierrosta olivat täyttä tuskaa ainakin irvistyksestä päätellen.

Miesten tonnivitosella mentiin ulkomaalaisten komennossa niin kuin esteissäkin, paras suomalainen oli hyvän, väittäisin erittäin hyvän viimeisen satasen tykittänyt Ilari Piipponen. Niklas Sandell etsii vielä pitkään sitä parasta menemistään, jos vertailuna käytetään edellisiä huippuvuosia. Keihästä viskottiin samoille tutuille metrilukemille niin miehissä kuin naisissa. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi rapakon takaa tullut paraurheilia, joka kellotti toisen vieterijalan avustamana peräti uuden vammaisurheilijoiden 200m MM lukemat. Ja paras show mies pysti menee samaan osoitteeseen, koska sen verran oli miehellä elkeet hallussa.

Tänä aamuna kello 9.00 maantiepyörän selkään ja vain vesisade esti kuuden tunnin jälkeen kaksatasen rikkoutumisen. Aivan helvetin hyvältä ja vahvalta tuntui koko reissu, mutta kun alkoi viskoa vettä niskaan ja oli sopivan lähellä kotia (10km) niin ajattelin ajelun riittävän tälläkertaa

DSCF2179.jpg

Neziri hölkkää

DSCF2180.jpg

Ihan kuin Arde yrittäis kertoa jotakin

DSCF2182.jpg

Pohjois-Savon ykkösrusakko tuossa vasemmalla hoiteli tyylikkäästi 1500m B erän vauhdinpidosta

DSCF2188.jpg

Naisten 400m juoksussa Kiviojan Jenni etualalla alkaa taas saamaan juonenpäästä kiinni.

DSCF2184.jpg

Aurinko katsomo

DSCF2185.jpg

Tähti oli tähti myös Lapinlahdella

DSCF2186.jpg

Miesten satasen alkurypistystä

DSCF2187.jpg

Naisten satasen aitojen ensimmäinen aitarivi

DSCF2191.jpg

Naisten tonnivitosen maali ja voittoaika siinä taulussa

DSCF2192.jpg

Miesten kuuman erän tonnivitosen lähtökiihdytystä

DSCF2194.jpg

Ei ollut Ukonmaa-ahon Jannen päivä eilen

DSCF2196.jpg

Ulkomaalaiset miehet veivät kermat päältä ja koko kakun esteissä