Perutaan häät ja hautajaiset ja kaikki muut. Suomi elää nyt aikaa joka tulee jäämään monelle mieleen, niin myös minulle. Tiivistettynä Suomi on nyt peruttu tältä osin tai ainakin tämän vuoden. Siihen meidän kaikkien on nyt sopeuduttava ja se ei tule olemaan helppoa, jos siitä isommin itselleen ongelman ottaa. Niin kuin aina on maailmalla tiedetty, ei härmäläiset kovin sosiaalisia ole ja kanssakäyminen sekä tekeminen on aika tavalla kortilla sulkeituneille suomalaisille ja on sitä ominta ihteään. MUTTA, voisiko tässä olla nyt voimavara, kun pakkopulla ei nyt olekkaan pakko, vaan sitä oikein suositellaan, siis sitä että sosiaalinen kanssakäyminen nyt minimiin. Nythän suoimalainen on periaatteessa sillä omalla vahvuusalueellaan.

Musti, eli Jauhojärvi veisteli tuossa hiljattain, että tänne asti on huippuhiihtäjiä karsastettu ja pidetty aivan friikkeinä, koska ne elävät niin askeettista ja muista erillään olevaa elämää huolehtien omasta hygienista ja ihfektioriskistä. Nyt taitaa monelle aueta mitä sillä on haettu, kun kaikki joutuvat nyt samaan tilanteeseen ja käsidesin sekä saippuan käyttö on likineuroottista.Ja kaikenmaailman hengailu ihmispaljoudessa on tai oli suorastaan kielletty.

Onhan tässä itse kukin jokatapauksessa joutunut miettimään, että mitä tästä kaikesta tulevaisuudessa seuraa. On kaikenmaailman maailman lopun taloustieteen professorien ja analyytikkojen analyyseja siitä että aivan hirveitä on tulevat ajat.

Unohtamatta eri valtioiden toimintamalleja hoitaa ihmisten tekemisiä erilaisten rajoituksin. Ja eritoten spekulaatiot siitä ollaanko oikealla tiellä. Joskus tuntuu, että länsinaapurin tekemiset ovat kovasti arvostelun kohteena, miksi?. Onko tässä menossa joku Suomi-Ruotsi maaottelu siitä, kumpi selviää koronan asiasta nopeammin.Kukaan ei tiedä tästä taudista vielä mitään, siis sitä miten se käyttäytyy. On siis turha alkaa spekuloimaan sitä, kuka tekee oikein ja kuka vääränlaisen srategian tämän viruksen suhteen.

Enemmän meidän pitäisi olla huolissaa itänaapurin tekemisistä. Sieltähän kuuluu kummia. Sota-ajan vanhat haavat on revitty auki, asiat mitkä on jo selvitetty sotien jälkeen ja hyväksytty. Diktaattori Putin hakee provokaatiolla kansan hyväksyntää omalle ties monennellekko hallintokaudelleen. Kuuleman mukaa suomalasiet ovat vankileireillä joukkoteurastaneen ja jopa kaasuttaneen Hitlerin tyyliin venäläisiä tuonpuoleiseen. Tästä ei ole ollut eikä ole minkäänlaista pitävää faktaa. Mutta tältä itänaapurin pelleltä pitäisikin kysyä suoraan, että mitä tällä oikein sitten haetaan ja sitä mitkä ovat naapurin jatkoaikeet kun kerran tuolle linjalle ovat lähteneet.

Kyllä se sieltä tulee kun vähän aikaa potkii. Trumppi avasi pelin kesken sisäistä desifiointiaan ja syyttävä sormi osittaa Kiinaa. Myös Austraalia on nostanut älämälöön aiheesta mistä mainitsin edellisessä kirjoituksessani. Nyt isot valtiot ja kohta pienemmät perässä tivaavat Kiinalta vastausta kysymykseen miksi pääsi käymään näin. Eli ketkä ovat vastuussa siitä, että korona virus pääsi näin pahasti ryöstäytymään käsistä. Edelleen olen sitä mieltä, että juuri Wuhanin terveyshallinnon isot kommunistikihot, siis päättäjät ovat vastuussa tapauhtuneesta. Jos edellisistä tapauksista viisastuneena nämä Kiinan herrat olisivat ottaneet virusvihistä kopin ja alkaneet toimia välittömästi ja eritoten peruneet ja kieltäneet Kiina uudenvuoden juhla ajan, olisi tilanne koko maailman kohdalta tänä päivänä paljon siedetävämpi.Mutta ameriikan tuska ja epätoivo on jo aika kovalla tasolla. Ihmiset uskovat siellä piilomarkkinointipuheita, sillä Trump on siinä asiassa ollut aina hyvä. Nyt ensin desinfiointiaineet hävisivät kauppojen hyllyiltä ja heti perään malarialääkkeet, kun Donald uskotteli, että näillä eväillä pysyy korona kaukana.

Mutta sitä minä ihmettelen tässä, että näinkö meidän ihmeellinen ja täydellinen maailma on rakennettu. Näinkö haavoittuva ja ohkaisen narun varaan meidät on laitettu tasapainoilemaan. Tätäkö se tulevaisuus on, jos yhden valtion huolimattomuuden seurauksena tulee koko maailmaa kyykyttävä ja pitkä talouslama, sekä käsittämätön määrä ihmisruumiita ihan tosta vaan.

Ei ole kauan aikaa taaksepäin kun pankkiasiamiehet ja kaikenmaailman sijoittajapellet miltei suu vaahdossa ripittivät ihmisiä, että älkää hyvät ihmiset makuuttako rahojanne turhanpäiväisillä talletustileillä, vaan sijoittakaa rahojanne rahastoihin. No nyt on asiat aikatavalla toisin, kun lomautuksien ja irtisanomisien seuraksena alkaa elo käydä kurjaksi, kun rahastot vajosivat ja ihmiset hätäpäissään kotiuttivat mitä sieltä vielä sai irti. Mutta isolla tappiolla ja kun käyttövaroja ei ole edes pankkitilillä, niin supisuomalainen persaukinen penninvenyttäjä on hätää kärsimässä.No nyt viimeisimmän uutisen mukaan ihmiset ovat siirtämässä vaivaisia ropojaan "turvaan" talletustileille.Siis niitä, mitä jäljelle jäi pankkinerojen suosittelemasta sijoitushuumasta.

Korona punnitsee ihmissuhteen laadun ja lähinnä sen miten pitävällä pohjalla rakkaus on. Kun rahat alkaa käydä vähiin eli loppumaan monessa taloudessa alkaa pinna kiristyä siihen malliin, että rakkauskin alkaa loppumaan, niin se vaan on. Eläkeläiset ovat hyvässä asemassa, koska siellä on jo totuttu katselemaan päivät pitkät toistensa naamoja ja tulotasokin on se sama mikä on aikoinaan työeläkkeen muodossa saatu. Mutta toisin on parhaassa työiässä olevat jotka ovat rakentamassa omaa vaurasta hyvinvointiaan ja eläkettä. Siitä kun pätkäistään ukot ja akat lomautetuiksi tai jopa irtisanotaan ei ikeniä naurata ja ajan myötä alkaa elämä käymään tukalaksi saman katon alla.No kuningas alkoholi alkaa näytellä hyvin monessa taloudessa, kun aikaa jää ja sehän tietää ongelmia jatkossa.

Suomi alkoi helpottaa rajotteita koronan suhteen kesäkuun alussa. Talous vaatii niin, eikä tätä palapeliä voi nyt muuten pelata. Niin tekevät hyvin monet muutkin valtiot ja nähtäväksi jää, mikä siitä seuraa. On selvää, että tartuntamäärät kasvaa ja korona kuolemia tulee rutkasti lisää ja aika nopealla tahdilla, joten uskon, että hyvin nopeasti palataan takaisin lähtöruutuun rajoitusten suhteen. Myös normaali kausi inlfuenssa tappaa ihmisiä joka vuosi paljon ja näiden kanssa on aina toimeen tultu, tai on pakko tulla toimeen. Myös koronan kanssa, mikä on tullut jäädäkseen on tultava toimeen ainakin sitten, kun se alkaa laimeta siihen tilanteeseen, että kuolleisuus on pientä. Ja tämä ei tapahdu, ennenkuin on keksitty tautiin rokote, tai rokotteita.

Oma kantani on se että nyt kun kesäkuun alusta alettiin rajoitteita purkaa, tehtiin kardinaali munaus vailla vertaa. Muuten se kyllä olisi ihan järkeenkäyvää ja talous saataisiin edes joltain osin taas pikkuhiljaa käyntiin, mutta... Meiltä puuttuu edellenkin se oleellinen suojaus, eli kasvomaski. Kaikki muut väkiluvultaan suuret maat avaavat rajoitteita, mutta aina julkisilla paikoilla ollessa on maskipakko, tai jos ei pärstän edestä kyseistä asiaa löydy rapsahtaa sakko. Ei herranen aika tätä suomenmaata, kun ei edes saatu väännettyä näitä kasvosuojaimia kansalaisten käyttöön, eli ei ollut tavaraa tarjolla noin niin kuin kauppojen hyllyltä. Ja nyt kesäkuun alusta on varmaa, että tautitapaukset hyppäävät pilviin juuri tämän kasvosuojainten käyttöpakon takia. Suomalaiseen mentaliteettiinhän ei oikein uppoa muutenkaan tollanen "naurerttava" kasvomaski ja sitä ei laiteta kun aivan pakon sanelemana. Nyt on kohta edessä PAKKO, katsokaahan vaan.Töllöä kun seuraa, niin jopa kehitysmaissa saatikka suurissa metropoleissa on kaikilla tuo suojain naaman päällä, eli ilmeisesti niitä jopa jaetaan ilmaiseksi, mutta pahasti jälkijunassa tässä asiassa oleva Suomi se eikun jahkailee selvän asian kanssa ja siinä tulee kyllä karvaasti katumaan.

Tiivistettynä yritän sanoa ja minkä nyt jo voi euroopan/maailma tilanteesta todeta on se että tätä tautia ei olla vielä alkuunkaan taputeltu. Monissa kymmenissä maissa korona virus tapaukset on alkaneet taas rajotteiden purun myötä nousta ja niin tulee käymään myös Suomen kohdalla, valitettavasti.

Helle hellii nyt. Järvivesien lämpötila huitelee pilvissä joten kyllä nyt kelpaa vaikka yöuinnille.Kävin testaamassa Kuopion uuden uimahallin joka aukaistaa asiakkaiden ja seurojen käyttöön 3.8.2020 jos korona ei sekoita taas pakkaa, mikä on muuten täysin mahdollista.

Oma työpakka on viittä vaille valmis työuran suhteen, eikä uusi halli osaita minussa minkäänlaista mielenkiintoa ainakaan jatkaa työuraa. Ei se ole, eikä saa olla liki eläkeikäisen työpiste. Ja että muka vielä kouluun, no ei todellakaan. Nyt vain pitää pelata kortit siten, että lautapeliä mukaillen kykenen shakki matti tilanteeseen itseni eduksi.

Omat sportit. vajaat 90 päivää Kurikan SM maastoon. Peruskunto on rautaa, kiitos lomautusajan, jolloin innostuin tekemään kiitettävästi peekoota. Oli maastopyörää, oli maantiepyörää, sauvakävelyä, juoksua ja kalastusta. Ai mitenkäkö se liittyy sporttiin no liittyypä hyvinki, sillä levossahan se kunto nousee.

Hyvää alkavaa viikonloppua. Mä lähden järvelle, menkää tekin.