Vuonna 1704 Alexander Selkirk niminen mies haaksirikkoutui Juan Fernades saarelle Chilen rannikolle. Hän eli saarella neljä vuotta ja neljä kuukautta ja hänen kokemuksensa  innoitti Daniel Defoen kirjoittamaan Robinson Crusoen. Koska Selkirk oli merimies, joka oli viettänyt suuren osan elämästään pienillä purjeaaluksilla, hän ei voinut olla erityinen kestävyysjuoksija saarelle joutuessaan. Mutta kun hänet löydettiin 1709, kyseisen laivan kapteeni ja upseerit todistivat, että Selkirk pystyi ottamaan kiinni villivuohia juoksemalla ne näännyksiin! Ihminen on siis eläinmaailman suuria kestävyysjuoksijoita.

Kaikesta modermista teknologiasta huolimatta, ihmisen elimistönsä kaipaa edelleen pitkää juoksua, koska ihmisellä on ainutlaatuinen elimistö luotu sitä tarkoitusta varten. No nykyaikaan ei ihmisen tarvitse ajaa ruokaansa takaa, mutta hänen miljoonia vuosia vanha elimistönsä on edelleen erityisen sopiva kestävyysjuoksuun. Elleivät ihmiset juokse tai harrasta jotain muuta yhtäjaksoista ja pitkää aerobista liikuntaa he todennäköisesti kuolevat ennen aikojaan sydämen ja verenkiertojärjestelmän huonokuntoisuuden aiheuttamiin sairauksiin tai kärsivät kroonisista sairauksista.

Turkin joukko käryt D-linjalla saivat jenkeistä jatkoa, kun eräs maailman nopeimmista päätti nähtävästi uransa nolosti, mutta vakuuttavasti. Milloinkahan jysähtää sitten oikea pommi Jamaikalta, tai, no onhan sieltä jo käryjä tullutkin, mutta.....? jaa just nyt tuli tieto että myös viisi Jamaikkalaista urheilijaa on kärynnyt ja kaksi niistä olympia voittajaa(Urheiluruudun uutisointi)

Oma Robinson viikko, siis ensimmäinen lomaviikko kirjataan liikunnan osalta 16h mittaiseksi. Pyörää ja juoksua, sitä samaa kuntoutus latua, mistä juoksun osuus oli peräti 80 km, sekä metsässä ja hiukan suolla kävelyä. Erityisen hyvä oli että pystyin la ja su juoksemaan reipasta molempina päivinä noin 3.50min/km vauhdilla, ei paljon, mutta 15km kuitenkin yhteensä, tosin jalka meni kyllä vähän pipiksi. Sekä tänään iltapäivän verryttely pyörällä H.H kanssa 2,20h. Käytiin kääntymässä tuolla Poljällä ja luonto näytti parhaat puolensa, nimittäin tuli vettä mennessä ja tullessa aivan kaatamalla, kolmas osa kuitenkin ihan auringon paisteessa. Mikäs siinä oli polkea, kun oli muuten ihan lämmin keli.Toinen lomaviikko alkaa sitten aamulla pitkällä hitaalla juoksulla, toivottavasti!