Viikko on taas vierähtänyt ja on aika vuodattaa.

Mitä ne pakkaset sinne jenkkeihin pukkas, tänne ne olis pitänyt saada. Ilmastomuutos on todellisuutta tai sitten ei, mutta oudoiksi nämä maailma sääkartat ovat piirtyneet. En tykkää niin en, koska pitkä ja piinallinen on ollut odotus päästä tositoimiin hohtaville jääkansille, enkä ala kertoilemaan mistä lajista on kyse.  No nyt taas vaikuttais paremmalta kun alkoi kylmenemään ja kerran jo jäätynyt ja uudestaan sulanut Kallaveden selkä on taas ummessa.

Käväsin Facepuukissa ja siellä kiinnitin huomion erääseen jakoon mikä käsitteli ihmisten liikalihavuutta. Sanon suoraan. että voi hevon pe... mitä joutavan päiväistä bulcittiä. Siis jälleen kerran on oikein professuuritasolla tehty tutkimus MISTÄKÖ mukamas ihmisten liikakilot johtuu. Oli proteiinit, oli rasvat oli hiilari ja jopa geeniperimä tapetilla. Paljonkohan näin yksinkertaisen asian tutkimusraportti on tullut maksamaan ja kenen pussista, siis karkkipussista. Siis tästäkin asiasta on tehty jotain ydinfysiikkaa.

Ihminen on peruslaiska ja mukavuudenhaluinen perusluonteeltaan, mutta eivät tietenkään kaikki. Geenejä on kuitenkaan kenekään turha syyttää, sillä aivan varmaa on että kun kulutat enemmän kuin syöt,pysyt taatusti kuosissa. Siis jos olet rehellinen itsellesi, etkä ala valehtelemaan peilikuvallesi ja karsit kaiken joutavanpäiväisen ja turhan imelän, valkoisesta jauhosta valmistetut tuotteet, sekä kovan rasvan pois, olet jo voittajan tiellä kohden  sutjakkaampaa olotilaa. Tähän kun lisää sopivassa määrin hikiliikuntaa, siis paita märäksi vähintäin viisi kertaa viikossa on tulos taattu. Mutta mitkään koirankusetuslenkit eivät kyllä riitä mihinkään, koska tuskin niissä edes hengästyy.

Ihme touhua, kun vuosikymmenestä vuosikymmeneen jauhetaan ja arvuutellaan joutavanpäiväistä paskaa yksinkertaisista tosiasioista ja oikein professuuri tasolla. Kun ostat karkkipussin ja tyhjennät sen, olet sokerihumalassa, olet antanut periksi, eli olet luovuttaja. Kun ostat viinapullon ja juot sen olet yllätys yllätys, humalassa.Ja jos se on vielä eurokossupullo, olet untemmailla alle aikayksikön. Molemmat ovat valintoja mihin sinä yksin voit vaikuttaa, eikä sinun geenit ole siihen syyllinen.

Ei, en ole absolutisti, sen varmaan kaikki tietää, mutta karkkipusseja en ole ostanut koskaan, enkä osta. Samoin suurimmat intohimot viinaa kohden on taaksejäänyttä aikaa ja saavat sinne jäädäkkin.

Sitten hypätään itäsuomen Kainuunkorpeen, missä riivaa tykkylumi. No voi helevata taas yhren kerran. Taas siellä porukat vinkuu, kun ollaan oltu ilman sähköjä puitten katkeiltu sähköjohtojen päälle lumen painosta. Siis aivan käsittämätöntä joka saatanan vuotista valitusta. Eikä ne perkeleen rikkaat metsien ja maiden omistajat usko jo vähemmälläkin, että oma vika. Maakaapelointi on kallista, se tiedetään, joten eikö olisi kaikkien edun mukaista, että riskiraja puuston ja sähkölinjan väli pitää tehdä niin avaraksi, että tälläisiä pääse enää tapahtumaan. Mutta, vittu, ei yhtään minun puuta saa kaataa, tai muuten tavataan lakituvassa on maanomistajien virsi kuin yhdestä suusta. Korkeajännite johtolinjat ovat lain nojalla tehty sen verran hyvin tuon riskirajan suhteen, että puut eivät yksikertaisesti yllä katkeilemaan johtolinjojen päälle ja sähkö kulkee.Itse olen henkilökohtaisesti joutunut huomaamaan aikoinani tuon ongelman metsänomistajien nuivasta käytöksestä. Olen nimittäin kulkenut ja tutkinut pylväspaikkojen perustukseen liittyvien tutkimuksien takia satoja kilometrejä, milloin missäkin päin suomea ja sama laulu joka paikassa jos yksikään oksa katkeaa väärältä puolen. Jos vesiosuuskuntien isäntien kanssa käytiin aikoinaan liki käsirysyä siitä missä tuleva vesijohto kulkee, oli sähkön kanssa sama juttu ja vain ihmeenkaupalla selvisin tilanteesta omin hampain eteenpäin. Sama laki pitäisi olla myös pienempien sähkölinjojen suhteen vaikka tuolla kainuun korvessa.

Omat. aamulla 1,50h kevyt hökkä ja lopuksi jopa 10x100m kiihdytyksiä.Ja edelleen omat hampaat suussa:)