Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tällä tarkoitan, että pilkkikausi on sitten tämän talven osalta taputeltu loppuun. Eihän sitä periaatteessa montaa kuukautta edes ollut, kun jäiden tuloa sai odotella pitkää tammikuun loppupuolelle.

Hyvä oli kuitenkin istuskella ja miettiä kaikennäköisiä silloin kun jäälle pääsi ja varsinkin nuo 4 viimeistä reissua olikin saaliin puolesta jo ihan hyviä. Mutta niinkuin viime pilkkikaudella, myös tämä viimeinen reissu jätti hiukan hampaankoloon. Nimittäin se record ahven oli taas niin lähellä eilen tuolla virmasvedellä. Yhtään valehtelematta, siis kalavalehtelematta nyt oli oikein kunnon apotti siimanpäässä, sillä ei se meinannut lähteä yhtään nousemaan alussa, vaan jumputti vastaan, eikä sitä nollakuustoistasella siimalla väkisin vedetä ylös.Sai ryökäle kammettua itsensä irti morrin koukusta, jossain 5m syvyydessä.

No se siitä, vaikka vähän vi.....kin. Positiivista kuitenkin on se, että sain virmasvedestä nyt jonkinlaisen yleiskuvan, mistä niitä fisuja kannattaa lähteä onkimaan tulevina talvina. Tai jos oikein hyvin käy on tulevana kesänä paikat valmiinan jo tiedossa.

Tämän näköisistä tunnelmista pilkkikausi nytkähti käyntiin tammikuussa Virmasvedellä

virmas%20syksy.jpg

Ja tämän näköisissä maisemissa se loppui tältä talvelta. Viimeinen reissu virmaalle, missä sitten kastuin oikein kunnolla vesisateessa eilen.

virmas%20kev%C3%A4t.jpg

Eikä siinä affenen syönnissäkään ollut valittamista, paitsi tuossa yhden ison karkuutuksessa. Isoimmat olivat sitä tuttua 30cm ja loput hiukan pienempiä.

Abotti.jpg

Nyt jokatapauksessa seuraavan puolentoista kuukauden aikana aktiviteetit muuttuu ennen kesäkalaustuksen alkamista. On siis aika ryhdistäytyä ja alkaa hikiliikunta kultuuriin. Siis juoksua ja pyörää on teema, millä aijon hankkia hyvän yleiskunnon ja sitä kautta hyvän olotilan, jos siinä olotilassa on nyt ollut menneenä talvea muutenkaan kovin negatiivis sävytteisiä vivahteita.

Sitten urkka asiaa.Tänään juoksijat kirmaisivat perinteisen Maaninka hölkän. Tietojen mukaan ei ole ollut kovasti tungosta kylä raitilla numerolappu rinnassa juoksijoista. On se vaan perkele, kun tarjolla on piirin ja vähän muidenkin piirien juoksijoille hyvä paikka testata kuntoaan vaikka ihan harjoitus mielellä. Niin mitä vielä, loistetaan poissaolollaan kuka minkin verukkeen nojalla. Kyllä se on paskahousujen hommaa, kun laistetaan todellista tilannetta ja mennään esim. Tahkon hupitapahtumiin tai vaikka kolmen kylpylä yhteislenkille "pitämään hauskaa" samaan aikaan kun tarjolla on perinteisiä juoksutapahtumia. Ja juuri sen takia paskahousujen pitäisi vaalia perinteisiä juoksutapahtumia, että ne ei pääse kuolemaan kokonaan. Nimittäin, Maaninka hölkkä on vain KERRAN vuodessa, mutta pitkälenkki juostaan JOKA viikonloppu.Tuskin Maaningankaa kisajärjestäjät ovat tyytyväisiä tämän päivän osonottaja määrään, kun aikoinaan muistelen, että samaisessa hölkässä oli yli 200 osanottajaa. Tämä oli päivän kritiikki osio:)

Niin ne hölkät kuolevat yksi toisensa jälkee. Aikoinaan syksyinen suurtapahtuma Kuopiossa oli Hannes Hölkkä, joka kokosi parhaimmillaan yli 500 osallistujaa ja tasoa riitti, sekä meno oli tuimaa. Samoin oli keväinen Jussin juoksu ja Sirpan seiska Vehmersalmella, jossa oli koko sen ajan piirin juoksijat mukana kirkkaimpia tähtiä myöten. Oli ne aikoja, ne oli aikoja jolloin ei ollut tubetuksesta julkisuutta hakevia nuoria, vaan itsensä likoon laittavia nuoria ja hiukan varttuneimpia. Ne oli aikoja jolloin oli halu ottaa mittaa itsestään ja vähän muistakin ja niitä tapahtumia odotettiin suurella kiihkolla, mutta nekin juoksut näivettyivät ja lopulta kuolivat ajan saatossa. Ja samalla tämänkin piirin taso alkoi hiipua olemattomiin ollen nyt sitä mitä se on.

 Kaikki kunnia niille jotka olivat kuitenkin paikalla Maanigalla. Yleisten sarjojen parasta vauhtia pitivät miehissä Klemolan Väinö ja naisissa Murtorinteen Maria. Ja tottakai normi veteraanit olivat normi juoksuillaan kunnioittamassa perinteistä Maaninkaa, sekä mukava määrä nuorten sarjalaisia. Tulokset löytyvät Maanigan Mahdin sivuilta.

Omat. Aamulla kello 7.00 EI KOLMEN KYLPYLÄN lenkkiä, vaan ihan ite kevyttä juoksua, mikä ei tuntunut kevyeltä noin osapuilleen 2h ja loppuun pientä irroittelua.

Jos tästä eteenpäin ei enää näy näillä sivuilla mitään juttuja, niin se tarkoittaa silloin sitä, että olin lähtenyt vielä kerran pilkille, ajatuksella, että kyllä se jää vielä kantaa.