Juosten aamulla aikaisin, pimeällä, jo ulos astuessa hokasin, että jes!, oli satanut lunta yöllä, tosi erittäin lauha tuuli ja nuoskalumi tiesi nähtävästi tossujen ja sukkien kastumista. Mutta mitä vielä, huoltoyhtien kiinteistömiehet olivat olleet hyvissä ajoin liikenteesä ja sain juosta hyvin auratuilla kevytliikenne väylillä.

 On se vaan outoa, miten joku joulun kaltainen juhlapyhä, saa ihmiset herkälle ja ystävälliselle tuulelle, sillä, jo muutaman sadan metrin juoksun jälkeen, erä nais ihminen, joka harrastaa myös, tätä maailman raadollisinta lajia ja joka on tullut vastaan kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja, avasi nyt joulun kunniaksi  sanaisan arkkunsa kuuluvalla äänellä, sanomalla HYVÄÄ JOULUA, no minä siihen vähintään yhtä kuuluvalla äänellä toivotin samat. Lenkki oli  vauhdiltaan sitä ER juoksua, siis erittäin rentoa(hidasta) kolmen pysähdyksen taktiikalla, noin 1,40h. Ensimmäinen pysähdys oli hautuumaalla, perinteitä on kunnioitettava, sen jälkeen suuntasin pienen mutkan kautta puijon hiihtostadionille, jossa jouduin pakosta vaihtamaan kuulumiset erään vanhan hiihtoniilon kanssa, muistellen tottakai vanhoja, sitkeitä sissejä ovat nämä hiihtoihmiset, kun jaksavat kiertää päivästä ja viikosta toiseen tuota stadionin kilometrin latua.

Mukavat oli fiilikset juosta, kun kaikki olivat niin teennäisen (ehkä kuvittelen) kohtelijaita,vaikka en ole kyllä sitä ansainnut, sitten jatkoin matkaa kohti julkulaa pikkumutkan kautta taas, ottaen rentoja satasi sekaa, kunnes oli kolmannen pysähdyksen aika ja tälläkertaa syy olikin jo ihan oikeissa urheilijoissa, nimittäin vastaa tuli pyöräillen Lemmettylän Teemu, tuo IRONMAN matkaaja ja  Suomen maantiepyöräilyn kärkikaartiin kuuluva, aika-ajo spesialisti Jarmo Rissanen, siinä jutusteltiin niitä näitä, ja lopuksi uhottiin, niin kuin aina kuvaan kuuluu. No, nämä molemmat ovat varsinaisia persoonia, joista aijon kirjoitella jossain vaiheessa enenmänkin,eilenhän törmäsi ja juoksin osan matkaa tuon mainion juoksijapariskunta Randelinien kanssa, olivat saaneet jalkaansa ice bugit, kunnon nastakengät, joten ovat ilmeisen tosissaan ensi kesä suhteen, hyvä, lenkin lopussa nostin vähän sykettä, noin kilometrin matkalla ja se oli siinä, joten hiljenytään nyt sitten teennäisesti joulun viettoon, tämän hymiön tapaan.