Hou hou hou, kohta on taas joulu.Mutta sitä ennen on paljon muutakin.

Omaa terveystilannetta ja diaknoosi,mikä jälleen kerran tuli ikäänkuin puskista ja mikä oli aika pysäyttävä on nyt toistaiseksi siirretty taka alalle. Mutta kun sitä alettiin ihan urakalla tutkia laboritoorio testein ja kuvata (ultra, tietokoen ja magneetti) otettiinkin hiukan takaisin alkusäikyttelyä.Mutta näistä sitten joskus, jos joskuskaan.

Kyseinen legendaarinen video kuvaa osuvasti meikäläistä menneestä piina kuukaudesta jos kahdestakin. Huuliharppua jo soviteltiin suuhun, mutta viikatemies ( Henry Fonda) sai vielä odottaa.Meikä on ikään kuin Bronsonin osassa, ainakin vielä toistaiseksi.

Ennio Morricone - Man With A Harmonica Theme (Once Upon a Time in the West (HD)

Kuopion tori on saanut viimeisien vuosien aikana olla juhlakenttänä erilaisten urheilumenestystapahtumien johdosta. Ensin oli Kimmo Timosen juhlat stanley cupin tiimoilta. Sitten juhlittiin kansanjuhlaa Iivo Niskasen olympiamenestyksen johdosta ja viimeksi Kuopion Palloseuran Suomen mestaruutta. Mitkä ovat sitten seuraavat isommat karkelot, jää nähtäväksi.Mulla olis ehdotus tähän. Sehän voisi olla vaikka"me ollaan paras kaupunki" kansanjuhla.Sinne vaan Eini uudestaan lavalle laulamaan.Ja esitellään koko kaupungin johtohenkilöstö valtuustoineen ja hallituksineen. Siinä aina välillä kauheesti aplodeerataan ja väliin apulantaa, siis sitä ihtiään lavalle:) Lopuksi tietenkin egolookiset ilotulitteet veronmaksajien rahoilla taivaalle (noin tunnin näytös). Mitä, eikö olis hyvä.

Myös Suomen fudis, noin niin kuin maajoukkueen osalta on kovassa nosteessa. Monenkymmenen vuoden odotuksen jälkeen lunasti Suomi paikan EM tason jalkapalloturnaukseen. Jääkiekkoa en seuraa, mutta jalkapalloa kyllä ja olikin mukavaa huomata, että pallonhallinnan kautta ja siitä syntyvän itseluottamuksen kyytipoikana, saadan myös pallo maaliin. Jos Litmasen ja kumppaneiden  aikakauden maajoukkuetta nimitettiin kultaiseksi sukupolveksi on tämänkertainen maajoukkue sukupolvi vähintäin timanttinen.

Ensin on seitsemän lihavaa vuotta ja sitten seitsemän laihaa. Kuopion kaupunki, niin kuin moni muukin kaupunki tai kunta on talouskurjimuksessa. Miksi?? tai paremminkin miksi esimerkiksi Kuopio on nyt tässä jamassa. Monen vuoden nousukiito on nyt ollut jo jonkin vuoden sakkausvaiheessa, eikä konetta saada pysymään edes stabiilissa tilassa. Se että aletaan yt neuvottelujen johtopäätöksenä irtisanomaan kunta-alan työtekijöitä noin sadalla kappaleella on vain tekohengitystä. Sairaala, hoiva, kulttuuri,koulu tai vapaa-ajan työtekijät ovat arvatenkin liipasimella, mutta tuskin tuhatpäisestä esimisasemassa tai jonkin tason päällikköasemat olevasta  yksikään ei ole vaarassa, miksi?no juuri siksi.

Noin kymmenen vuotta sitten Kaupungin leivissä oli noin 5300 työntekijää, nyt niitä on kuntaliitosten ja muun supliikin saattelemana noin 7500 palkallista, joista noin öpaut 1500 on määräaikaista, tai varmaan enemmänkin. Nyt kun irtisanomisaika suoja on lakkautettu on tulevina alijäämä vuosina tiedossa todelliset irtisanomis karkelot sillä alijäämä euromäärä kaksikertaistuu. Ja sehän tietää jatkossa tulevina vuosina uusia yt neuvotteluja ja veroprosentin korjausliikettä sinne ylöspäin. Tosin pitäähän niitä ikkareitakin (työntekijöitä)olla, jotta homma saadaan pelittämään laen säätämillä tavoilla.Eikö tuon veroprosentin olis saman tie voinut laittaa uusiin SE lukemiin 23 ja risat%. Minä kun niin tykkään SE lukemista:)

Nyt puhutaan noin 90 miljoonan investoineista ja parin vuoden päästä 127miljoonan investoinneista. Mutta kun ei toteutunut kaupungin strategia organisaation laskelmat Kaupunkiin muuttavista uudisasukkaista, niin millä ihmeen hillolla ne rahoitetaan. Laskelmat 6 vuoden takaa tähän päivään heittivät uudisasukasmääristä aika pahasti.

Nousukiitohan alkoi jo edellisin kaupunginjohtajan ajoilta, milloin visioitiin Kaupungin mahtipontisista tavoitteista saavuttaa elinvoimaisimman ja kehittyneimmän kaupungin titteli.Ei siinä kiidossa pysynyt enää mukana sen, eikä tämän ajan valtuusto. Kunhan painelivat nappia asioista, mihin valtuutetut eivät olleet perehtyneet. Hallitus esittää ja valtuusto hyväksyy mentaliteetillä nuijittiin yhä uusia ja uusia investointeja, ilman sen kummenpia erimielisyyksiä tai kyseenalaistamalla, onko kaikki projektit realistisia tai kiireysasteeltaan noin tarpeellisia toteuttaa. Joillakin, mutta hyvin harvalla valtuutetulla kyllä varmaan helisi hälytyskellot päässä, mutta minkäs teet kun enemmistö päättää. Kaupungin velka sen kun alkoi kasvamaan, mutta ottamalla lisää velkaa saatiin homma rulettamaan, eli jatkumaan. Nyt kaupungilla on niin paljon investointeja, että osa on pantu joksikin aikaa jäihin odottamaan vuoroaan. Se kun on tuo käytettävän rahan määrä, mikä säätää tekemisen. Henkilöstö menot ovat isot, mutta silti tuntuu euroja riittävän hyvinvoinnin palvelualueellakin vaikka muutaman päivän johtajien ulkomaan sporttitapahtumiin, samalla kun yt on päällä. Aika kyseenalaista toimintaa säästöaikana. Ja minkälaisen/ suuren hiukan epäkiitettävän laina perinnön nyky Kuopio tuleville sukupolville jättää. Tästähän "perinnöstä" eräässä valtuuston istunnossa eräs valtuutettu esitti kysymyksen, mutta sekin kaikui tyhjille valtuustosalin seinille, tyyliin siirrytään seuraavaan asiaan.

Mutta näistä asioista varmaan riittää tulevina vuosina jutunjuurta,joten odotellaan.

Niin. Nyt eletään sitä vuoden veemäisintä aikaa harrastuksen suhteen, tai ainakin minä elän. Koska, kun ei oikein ole asiaa veneellä enää järvelle, eikä jäätkään ole kovin kantavat on turhautuneisuus aika käsin kosketeltavissa. No kalat alkaa olla pakkasesta syöty ja uutta pitäisi saada. Ai ostanko kaupasta, no en.

Omat. aamulla sairaan vanhuksen taaperrusta 1,40h Siis tunti kevyttä hölkettelyä alle ,sitten ripeämpää hölköttelyä noin 5km tyyliin kontrolli ja lopuksi raahustusta sumein silmin etsien oikeaa osoitetta kohden punkan pohjaa.ON TÄÄ KIVAAAA!!