Niin lähti hiihtolajit käyntiin tuolla naapurissa. Eikä mitään uutta pohjolan taivaan alla, paitsi yksi Nortti lisää parrasvaloihin. Veikkasin,että henkilökohtaisista sprinteistä ei suomi tule mitalia saamaan, ja niinkuin Hakola sanoi haastattelussa, pitää vielä harjoitella lisää pitää paikkansa. Kestävyyspuoli tuli selvästi esiin raskaalla radalla ja kelillä, eikä se jättänyt epäselvyyttä, keitä nähdään pallilla jatkossakin. Justinan ihme, ei tullut yllätyksenä, ja lisää seuraa, samoin kun katsoi pärstäkertoimia, niin huomasi ketkä ovat harjoitelleet, mutta siitä huolimatta oli "terve"punoitus kasvoilla.

Hakolan koutsi Haaakvistin Antti, joka koutsasi myös Pyykösen Lauri aikoinaan huippujen kisavauhtiin, vastasi myös suurelta osin mielitiettynsä TRI naisen Bomanin Tiinan valmennuksesta. Tämä parivaljokkohan asusteli aikoinaan Kuopiossa ja monet pyörälenkit tuli Tiinankin kanssa ajeltua, se oli sitä aikaa, kun aloin tehdä korvaavaa harjoittelua pyörällä. Nyt Hakola esitti aika ennakkoluulotonta menoa, eikä kumarrellut kuvia ja kun kestävyyttäkin nuorella miehellä riittää, niin voihan se olla että Hakolasta on suomen hiihdolle vielä pitempiaikaistakin iloa, aika näyttää suunnan. Muut eivät vaan Ketelää lukuuaottamatta kerkeä mukaan sprinteissä ja Stranvalin kunto ei riitä, kuin hyvällä lentokelillä, missä koko ruoto pääsee oikeuksiinsa. Niskasen Kerttu taas teki juuri kuntonsa mukaisen suorituksen ja lisää pistesijoja on odotettavissa. Lauantain yhdistelmä hiihdoissa sitten nähdään todelliset kuntoerot Norja vastaan muu maailma, höystettynä Kallalla ja Dariolla.

Eilen aamulla 1,25h tv kevyt ja illalla matolla 10x 1min mäkiä sopivalla vauhdilla ja sopivilla verroilla:)

Viikonloppuna, eli Lauantaina Olisi Kansainvälisen Kuopion Ice Maratonin vuoro. Pahoin pelkään, että perjantain kuutamoluistelu muuttuu kuutamouinniksi. Ja jos Lauantai aamuna varsinaiset päämatkat starttaavat aamuhämärissä liikkeelle, mitä epäilen,nousee pukeutuminen puoleen väliin roppaa arvoonsa. Oli tuossa aamulla naurussa pitelemistä, kun juoksentelin vänärin rantatietä. Siellä kaksi urhoollista luistelijaa yritti edetä pikaluistimillaan sulavin pitkin potkuin, eikä aikaakaan, kun jo toinen oli turvallaan pitkin vetistä luistelupaanaa. No suomalaisia kai olivat kun eikun märkänä ylös ja sisukkaasti eteenpäin:)