Niinpä käytiin ajan kuluksi Arden kanssa tuolla Jämsän juoksukarnevaaleilla. Sinällään väärä tapa tai sana ilmaista tapahtumaa, siis tuo karnevaali, joka yleensä mielletään kuvaamaan väenpaljoutta. Sirkus se paremminkin oli, jossa kestävyysjuoksulajien kirkkaimmat tähdet, tai siis valtaosa eivät olleet vaivautuneet paikalle. No olihan siellä Oona paikalla, mutta kyynärsauvojen kanssa varustettuna, on kantapään luussa murtuma ja kausi paketoitu. Olen ollut ja tulen olemaan sitä mieltä nykykestävyysjuoksusta, että valtaosalta juoksijoista on kadonnut se punainen lanka harjoittelusta ja vierheitten seurauksena on nyt sitten tilanne se mikä näkyy urheilukentillä. Virheitä tulee valmentautumisessa,se on selvä, mutta jos virheitä uusitaan vuodesta toiseen niin se on jo tyhmyyttä.

Juttelin useamman omasta mielestään epäonnistuneen juoksijan kanssa tämän hetkisestä tilanteesta ja oli kyllä ihmeissäni siitä, että miten ihmeessä niin helposta asiasta kuin nousujohteinen juoksuharjoittelu on tullut niin vaikea asia ja siitä miten helpoilla korjausliikkeillä saavutetaan juoksuilo takaisin. Kyllähän se päähän alkaa ottamaan ja jalka alkaa painamaan, kun kaikkensa yrittää, mutta tuloskunto se eikun laskee" ei tästä hommasta väkisin mitään tule"sanoi Lassekin aikoinaan. Jotenkin vain jäi sellainen kuva jämsästä, että en nähnyt yhtää aikuisikäistä juoksijaa, joka olisi hymyillyt, joten onko homma ajautunut yliyrittämiseksi.

DSCF2103.jpg

Naisten tonnivitosen huumaa

DSCF2108.jpg

Kahvihetken huumaa, eikä kaloreita lasketa

DSCF2110.jpg

Miesten tonnivitosen lähtömietteitä

DSCF2112.jpg

Ja maaliin sopivassa jonossa

DSCF2113.jpg

Tässä lentää Haapalainen 7.95

DSCF2115.jpg

Jimmy Finholm hoiteli esteet päälle ysin ajalla

DSCF2116.jpg

Siitä hymyilystä sen verran että ainakin Kuopion kaksikko Holopainen/Mikkonen sen kyllä vielä osaa, vaikka aina ei homma mene niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa

DSCF2104.jpg

Tässä on Vili Holopaisen uusi valmentaja, ei varmaan tarvitse sanoa kuka

DSCF2117.jpg

Eikä Johanna Peiponenkaan ollut oikein tyytyväinen aikaansa vitosella, vaikka tässä yhden juostun kierroksen jälkeen oli peli jo selvä

DSCF2120.jpg

Miesten vitonen oli aika vaisu, missä voitto otettiin päälle viidentoista ajalla

sunnuntai%20lenkki.jpg

No, Jämsästä kun kotiuduin, oli vielä vuorossa Haloo Helsinki ja porukkaa niin pirusti. Pääsin vielä livahtamaa erääseen majaan kun pyydettiin. Vain muutama kalja, aika siistiä sanoisin. Aamulla oli sitten maantiepyöräkauden avaus kotimaassa. Hiukan epäröivin ajatuksin lähdettiin Lonkan Mikon kanssa ajelemaan Länsirannan lenkkiä. Oli nimittäin pilvet aika alhaalla, mutta keli kyllä siitä selkeni. 45km ensin navakkaan vastatuuleen ja sitten helpotti,kun päästiin myötätuuleen. 115km 28km keskivauhdilla helppoa ja mikä parasta pysyin pystyssä:)