Ei mitä pitempi, vaan mitä lyhempi matka, sitä tyhmempi jätkä. Jamaikasta kuuluu, Wada aikoi järjestää kulttuurillisen elämys/doup.tarkastus matkan rommimaahan, mutta, mutta, se vaan ei nyt käy päinsä reggaey kansalle, kun vasta vuonna 2014.

Syyn tähän hätäiseen vierailuun tietää kaikki, liikaa kärynneitä pikamenijöitä. Usain Boltin valmentaja Glen Mills, ei kuulema sulata Wadan epäilyjä Jamaikan heikostakin heikommasta antidop. työstä(testeistä) no pitäisihän Millsin mielestä  jo yksi ainut kilpailun ulkopuolinen testi viimevuoden maaliskuun ja heinäkuun välisellä ajalla riittää vakuuttamaan epäilijät. Ja siitä vähäisestä kontroillista huolimatta peräti 6 urheilijaa kärähtää maailman turuilla, tai juuri se takia kärähtävätkin. Mills syyttää lisäksi rastamaan nuorta antidopping toimintaa ja omaa valtion valtaansa siitä, että se tulee vähän jäljessä. Kaiken huippuna Mills viittaa siihen, että joidenkin käryjen takana on TIETÄMÄTTÖMYYS siitä mitä lääkkeitä voi käyttää.

Ja tämä on se tyhmyyden huipentuma, ajatelkaa, monien vuosien nousujohteisen harjoittelun, sekä sitoutuminen puhtaaseen urheiluun sekä varmaan olemalla tietoinen ruoka astian laadusta, siis siitä mitä se saa sisältää ja kansainväliseen urheilukermaa päästyään, tullaan vielä selittämään, että ei urheilijoille olla kerrottu kielletyistä/sallituista lääkeaineista, siis mitä saa ja mitä ei saa ottaa:). Kaikki tämä on suurta teatteria ja selittelyä, sekä aika lisän hakemista siihen, että edes osa pöydästä saadaan puhdistettua, ennen Wadan vierailua. Mutta niin maailma makaa, kuin se petaa, Show must go on.

Oma temmellyskenttä on puhdas, tosi joku deca saattaisi nopeuttaa huomattavasti jalan paranemisprosessia, mutta mikäpä kiire tässä muka on, melkein valmiissa maailmassa. Mennään näillä mitä on, mentaliteetillä "se mikä ei tapa, sattuu aivan saatanasti" ja joka päivä jotakin. Eilen aamulla kukolaulun aikaa, tein hullurohkean tempun, mattojuoksua 1h, erittäin kevyellä vauhdilla, luonnehtisin erittäin vapauttava tunne yli kuukauden juoksemattomuuden jälkeen, ikään kuin puhdistustyö. Iltapäivällä sitten veivasin maastopyörällä 2.30h, mukaan vaati päästä eräs nuorten Suomen parhaisiin kuuluva kestävyysjuoksija, hyvin näkyi cyklocrossin kammet pyörivän tällä lupauksella, suhteellisen vähästä pyöräilystä huolimatta. Ajatus sinällään ylimenokauden erilaisista harjoitteista on oikea, ei sen aina tarvitse olla juoksua, muutakin pitää uskaltaa sisällyttää harjoitteluun, kun vaan muistaa pitää tehot alhaalla