Kimmo on ollut viimeviikoina hiukan alivireinen ja väittäisin hiukan passiivinen ihan kaikkeen. Syitä on ollut monia ja huolimatonkin olen ollut, minkä sain todeta konkreettisesti, mutta en kovin tuntuvasti eräässä virallisessa Kaupungin kokoksessa. No se ei varmaan kovin montaa minut tuntevaa yllätä, koska onhan niitä ripityskokouksia sattunut minulle ennenkin, mutta niin monenkirjavia ovat alkaa kertomaan, että en ala siitä sen enemmän, koska olen vaitiolovelvollinen ihan oikeesti.

SM maastot juostiin siis Janakkalassa ilman TV lähetystä ja jääkiekkoa tuli tuutin täydeltä joka TV lähetyksissä. Jos ennen SM maastot olivat ihan vakiokamaa kevään ohjelmistossa, niin nyt sen näkymättömyydestä on tullut pelkää kamaa. Hei kamaan, jotain rotia pleas yleveron vastapainoksi. Mutta kyllähän ne silti siellä juoksivat ja jospa trendi muuttuu ajan hampaassa siihen suuntaan, että ylen pitää joskus maksaa kisanjärjestäjälle siitä, että pääsevät kameroineen paikalle ikuistamaan sadoille tuhansille suomalaisille sohvankulattujalle kiihkeää sm maastokoitosta. Niin kuin Viikin lehmien kevätlaitumille kirmaisua, mikä sekin sai enemmän TV aikaan, kuin kahdet viimeisimmät maastot yhteensä.

Juoksuissa ei kovin suuria ylläreitä ollut,paitsi se, että miesten pitkänmatkan vakiomenestyjä Jarkko Järvenpää ei tuloslistoilla ollut lähelläkään kärkikahinoita. Syy on kuitenkin ilmeisen selvä se, että jalkavaivat ovat estäneet varsinaiset säännölliset kovat harjoitukset. No silloin ei luonnollisesti ole kovin tuloskuntoinen. Pullistuksen Piesanen hoiteli pitkän matkan aivan suvereeniin tapaan, tai oikeastaan liian, sillä se ei ole hyvä merkki muiden kehityksestä. Lyhyt 4 kilometrinen oli Raitasen näytöstä, vaikka Kekki pysti olemaan jonkin aikaa mukana, kun alettiin ratkoa sijoituksia. Naisissa Mäki meni ja Camilla peesasi, ja maalissa sama järjestys. Pohjoisen Peiponen alkaa taas saada jyvästä kiinni, mutta missä oli Alisa?????

Kuopion Reippaan naiset tekivät sen, mutta mahdollisimman pienellä marginaalilla ja ottivat JOUKKUEKULTAA Kuopioon  Maria Murtorinne-Taskinen, Anne-Marika Partanen ja Pihla Hokkanen, sen tekivät. Hienoa että naiset pitävät lippua korkealla, no niinhän ne ovat pitäneet aina Sisuveikkojen Konttisesta lähtien. Mutta Kuopion maine miesten kestojuoksussa on huonolla tolalla. Joensuun katajan väreihin siirtyneet Mikkonen ja Hirvonen olivat ennen Reippaan väreissä ja nyt ei Kuopiossa ole oikeastaan ketään tosimenetyjää, sääli.

 

Hei. Karttulan kujat kutsuu ensi lauantaina kaikkia juoksu urheilun ystäviä koettamaan, miltä kakkonen tuntuu, siis kaksikilometrinen. Paikalla tullaan myös näkemään mm. Janakkalan naisten SM maastojen Reippaan joukkuekultamitali poppoo ja entinen reipaslainen, mutta nykyinen Joensuuta edustava miesten 22v. kultamitalisti Mikko Hirvonen, sekä monta muuta kovaa menijää ja ihan niitä nuorimmaisia unohtamatta. Samu Mikkosesta en tiedä, mutta uskoisin, että hänkin on mukana, koska tietää hyvin miten hyviä harjoituksia ne ovat tulevalle rataharjoittelukaudelle.Kelitkin pitäisi olla kohdillaan Foreca mukaan, joten sielläpä sitten. Itse joudun tyytymään kameramiehen osaan, mihin nippanappa kunto riittää.

karttula.jpg

Omat. Alavire jatkuu:(   mutta hei, kohta, eli torstaina alkaa avovesikausi kalastuksen suhteen ja jokohan sitten alkais ylivire.